Új hozzászólás Aktív témák

  • zhagyma

    őstag

    válasz zhagyma #2842 üzenetére

    Értem a célzást. "Berakom a dobozt aztán nézem az adást" típusú megoldásra vágyik mindenki. Hogy ezt megtehesd vedd figyelembe az erősítő fontosabb paramétereit. Ha viszont nincs megadva szerintem "lutri" a vásárlás. Dióhéjban:

    Frekvenciamenet: 0 - 862 MHz. A "vissziránynak" valóban csak internet és STB-be implementált szolgáltatások esetén van jelentősége.

    Szabályozható erősítés: 0 - 25 / 30 dB. Így pontosan beállíthatod a szükséges jelszintet. Ez nem hülyeség, mivel egy TV / STB csak csak bizonyos jelszinteket képes fogadni (min / max). Egy fix erősítésű erősítővel simán túllőhetsz a célon ...

    Kivezérelhetőség: >115 dBuV. Minél nagyobb annál jobb. Ez az erősítő által "torzítatlanul" kiadott legnagyobb jelszintet jelenti. A digitális / analóg vegyes sugárzás esetén az analóg adás nagy jelei túlvezérelhetik az erősítőt, ami egyben elrontja a digitális jel minőségét is.

    Zajtényező: < 7-8 dB. Minél kisebb, annál jobb. Az erősítő által termelt zajt jelenti, ami rontja a jel / zaj viszonyt. A szolgáltatótól bejövő kis jelszint (rossz jel/zaj viszony) esetén nem mindegy ...

    Kábel frekvenciamenet korrigálás (opcionális): A koax kábel annál jobban csillapítja az átviendő jelet, minél magasabb a frekvencia. Ezt lehet korrigálni az erősítőben a frekvenciamenet módosításával. Ideális esetben az alacsony frekvenciás jelek amplitúdója közel azonos lesz a magasabb frekvenciás jelekével.

Új hozzászólás Aktív témák