Új hozzászólás Aktív témák

  • Rick4

    félisten

    válasz Watt25 #11224 üzenetére

    Ilyen hülyeségeket ne nagyon másolj be, nem tudom ezt ki írta, de elég csúnyán benézi az egész technológiát, :D Méghogy nem konstans a video bitráta sávszélessége.. :D Akora orbitális baromság, hogy ki kellene lőni az űrbe, akár a Clark övre is be lehetne állítani, ez legalább akkor a hülyeség, legalább akkora, mint hogy nem lehet a km órát komolyan venni, sőt, átlagsebességet se lehet belőle számolni, mert minél gyorsabban megyünk az autóval, a centrifugális erő annál inkább kifelé húzza a gumit, és emiatt növekszik a külső átmérője, kevesebbet mutat az óra. :D Sőt, a télen pumpált gumi nyáron magasabb nyomáson megint csak nagyobb átmérőjű. :D

    Az infó, amit általánosságban érdemes mindenkinek tudni szimplán csak annyi, hogy ilyen digitális csatornák VBR-rel mennek, hogy is másképp, ha már össze vannak muxolva egy transzponderre, így a leggazdaságosabb a szolgáltatónak, és ebből fakadóan az előfizetőnek is. A transzponder sávszélessége adja meg, hogy hány csatit lehet rápakolni, és azokat milyen sávszéllel nyomhatják, hogy az a 10-15%-nyi tartalék megmaradjon arra az esetre, ha egyszerre több csati bitrátája is magasabb lenne az átlagosnál, pl 10-ből egyszerre 6 csatin van gyors mozgás, és az egész képernyőn változó tartalom. Ilyenkor megugrik az össz bitráta, és elfogy a tartalék, na ekkor kockásodnak picit a csatik.
    Amit még tudni érdemes, az ezen felül a FEC, vagyis az előre elküldött hibajavító aránya, na a digi ebben is élen jár, magyarán xarrátömörített adás, jó sok bithibával, és jó sok korrigálással. Amúgy az SR és a FEC értékek nyilvánosak, mindenki vonja le a maga következtetését belőle. [link] Az SR (szimbólumsebesség) érték az a transzponder sávszélesssége, természetesen ez minél magasabb érték, annál jobb, a FEc pedig minél alacsonyabb, annál jobb, az egy TP-n muxolt csatik száma szintén minél alacsonyabb, annál jobb. Lehet számolgatni, hogy a tények szerint melyik a jobb képet tudó szolgáltató. Meg van még iss 8psk, qpsk, de ebbe már ne menjünk bele.

    Ebben a muxolásban amúgy a digi évekig a béka feneke alatt volt, folyamatosan akadtak a csatik, mert annyi műsort pakoltak egy TP-re, hogy már nem lehetett az SD-t se nézni, jó 2 éve pl tv2, rtl klub SD csatik a szokásos 720X576 helyett valami 504X480-ban mentek... Azért szerencsére utolérték magukat, mostmár rendben vannak, mondhatni amit nyújtanak, azt 99%-ig tudják is folyamatosan.

    Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

Új hozzászólás Aktív témák