Mozilla blog: a Firefox OS tesztje mobilon

Első indulás

A telefon első bekapcsoláskor vagy frissített firmware telepítésekor a telefon az első indulás alkalmazással indul el. Itt beállíthatjuk a telefon alapértelmezett nyelvét, a dátumot, az időt és az időzónát, megadhatjuk a wifikapcsolatot, névjegyeket importálhatunk a SIM-kártyáról és a Facebook-fiókunkból. A telefon részletesen ismerteti az adatkezelési szabályzatot, illetve felajánlja, hogy anonim adatok közlésével, hibajelentéssel járuljunk hozzá a Firefox OS fejlesztéséhez. Az ezek után megjelenő telefonismertető indításával pár alapvető funkcióról kaphatunk egy-egy rövid bemutatást. A telefon használatbavétele során nyugodtan válasszuk a magyar nyelvet, mert a hazai fordítócsoport munkája révén naprakész és használható a magyar fordítás is. (A fordítók egyébként örömmel várnak minden segítő szándékú javaslatot a fordítással kapcsolatban itt a fórumban, vagy az OpenScope hibajegykezelő rendszerben.

firefox os

firefox os

firefox os

Indulás

A telefon indulása bő 30 másodpercet vesz igénybe. Miután elindult, a zárolási képernyő jelenik meg. Az indulás után a telefon gyorsan és akadás mentesen hajtja végre a parancsainkat.

firefox os

Az ujjunkat alulról húzva tudjuk a zárolási képernyőt feloldani. A zárolási képernyő feloldásakor választhatunk, hogy a telefon főmenüjét (jobb oldali gomb) vagy kameráját (bal oldali gomb) szeretnénk azonnal elérni.

firefox os

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények