Mozilla blog: a Firefox OS a Mobile World Congressen

Javában zajlik a világ legjelentősebb mobiltelefóniával foglalkozó eseménye a Mobile World Congress (MWC). Már az első nap jól indult a Firefox OS iránt érdeklődök számára, hiszen számos cég mutatta be Firefox OS-t futtató, alsó kategóriába pozícionált Firefox OS-szel felvértezett telefonjait.

Ezt a Mozilla még egy sajtóbejelentéssel is megerősítette. A bejelentésből kiderül, hogy 18 mobilszolgáltató örömmel veszi fel a Firefox OS-t futtató telefonjaikat kínálatukba. A bejelentés ezeket a cégeket említi: América Móvil, China Unicom, Deutsche Telekom, Etisalat, Hutchison Three Group, KDDI, KT, MegaFon, Qtel, SingTel, Smart, Sprint, Telecom Italia Group, Telefónica, Telenor, TMN and VimpelCom. Ahogy azt sejtettük, a Firefox OS-es telefonkészülékek Magyarországon is kaphatók lesznek. Az erős iparági támogatást mi sem jelzi jobban, hogy új belépőként hazánk mellett Brazília, Kolumbia , Mexikó, Montenegró, Lengyelország, Szerbia, Spanyolország és Venezuela is azon országok között van, ahol a Firefox OS-es mobilok elsőként jelennek meg, de az országok száma a további körökben bővül majd.

Firefox OS ZTE

A készülékeket az Alcatel (TCL), a Huawei, az LG és a ZTE (és a hírek szerint a Sony is) gyártja majd és a Qualcomm Snapdragon chipkészlet hajtja. Az elsőként ismertté vált ZTE Open és Alcatel One Touch Fire telefonokat a Mobilarena röviden bemutatta: Open és One Touch Fire. Az Unagi fejlesztői telefonhoz hasonló felépítéssel bíró telefonokat néptelefonnak szánják a Mozilla és a partnerei. Olyan okostelefonok ezek, amelyek mindenki számára elérhetőek. Egyszerű és olcsó felépítésük mellett, valamint hatékonyságuk miatt gyorsan és könnyedén látják el feladatukat.

Az Unagi fejlesztői vason keresztül szerzett tapasztalatokat itt foglaltuk össze, a Firefox OS felépítésről pedig itt lehet olvasni. A Mozilla nagy és látványos standdal is képviseltette magát ezen a rangos nemzetközi eseményen, amelyen a Firefox OS megújult arculati elemei is jól megfigyelhetők.

Azóta történt

Előzmények