Új hozzászólás Aktív témák

  • zsakker

    csendes újonc

    sziasztok, próbálkoztam ezerrel, és végül sikerült összehoznom a google drive szinkronizálást. Nekem már ez is hatalmas siker, mert ez az első ami összejött. Valószínűleg nagyon bénán állítom be a routert és a NAS hálózati részét. Leírom miket csináltam eddig, kérlek segítsetek hol hibázok.
    1) teljes reset után, router megtalálja a NASt, berakja a DCHP kliensek közé egy hozzárendelt IP-vel.
    2) remegyek az address reservation-re, és beállítom hogy ezt jegyezze is meg. ekkor a lease time permanent-re változik
    3) felrakom a google drive client-et, és próbálok szinkronizálni, nem sikerül
    4) bemegyek a router adress reservation-be és disable-re állítom a NAS-t. Átvált az állapot disable-re, de kiirja hogy csak reboot után fog életbe lépni a változtatás.
    5) nem rebootolok, megyek NAS-ba, szinkronizálok, és összejön a google drive kapcsolat.

    A myzyxel cloud-hoz amikor szeretném beállítani hogy ne automatikus legyen az IP cime a NAS-nak, követem fagyi GUI-s leírását.
    6) Az NAS általános TCP/IP beállításoknál átváltok kézire, és megadom az elsődleges és másodlagos DNS-t, mint a routerem LAN IP cime (192.168.1.1) és alhálózati maszkja (255.255.255.0), majd alkalmaz.
    7) A hálózati interfészen beállítom kézire, megadom a NAS IP-jét (192.168.1.100), maszk (255.255.255.0), míg az átjáró a router LAN IP címe.
    8) alkalmazom, majd megcsinálom a WEB konfigurálást is, és azt látom hogy a DCHP klienseknél eltünik a NAS326 neve (---- lesz helyette), bár minden más (ID, MAC cim, IP cim, lease time) marad ami volt.
    9) a google drive cliens szolgáltatás ugy tűnik hogy megszakad, és a myzyxel-nél sem akarja megtalálni a NASomat, bár a az összes UPnP portot megnyitom, és azok szépen látszódnak is a routernél, illetve a Forwarding/Virtual Servers menüben forwardolom a 443, 5000, 8000, 8082 portokat.

    A DHCP settingsem igy néz ki:

    Nem baj hogy a DNS-ek nincsenek megadva? sem az átjáro és a maszk?
    előre is köszi a segítséget

Új hozzászólás Aktív témák