Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mister_X

    nagyúr

    válasz Buster17 #13897 üzenetére

    Gömbölyűbű'. Azaz kerek szemű rizs. Elkészíteni sem úgy kell, mint a polcokon lévő takarmányrizst. Le kell mosni róla a felesleges keményítőt, minimum egy óráig áztatni kell, majd közepes tűzön megfőzni. Egyetlen hátránya ennek a rizsnek, hogy baromira íztelen tud maradni, nekem hiába hevert erősen sós és szójaszószban egy éjszakán át meg sóztam is rendesen főzéskor, nem nagyon hatotta meg :D Kínában nem véletlenül a rizs A köret (bár ők egyáltalán nem sózzák, a japánok sem). Mondjuk frissen íztelenül is ehető, pálcikával :K

    A sushinak való rizst meg valami alaplében kell felfőzni, nem rizsben. Én is szívesen csinálnék magamnak, szeretem is, de otthon nem kísérleteznék a nyers halas ételekkel, mert ki tudja, hogy mit adnak nekem a boltban.

    "Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

Új hozzászólás Aktív témák