Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz Rico33 #6717 üzenetére

    "Értemén hogy gőzgép, de ha a technika nem oda lő, akkor miről beszélünk."

    Azért a játékos hasznossága messze nem abban merül ki, hogy minden lövését képes bevinni pont oda ahova szánta. Épp olyan fontos, hogy tudjon jól együtt mozogni a többiekkel, tudja jól használni a terep adottságait, tudja, hogy mikor és hol kell lennie, ismerje a saját gépét meg az ellenségét is. Ezeket jó esetben akaratlanul is megtanulja egy intelligens játékos, mert ezt hívják tapasztalat szerzésnek.

    Ezért mondtam példának, hogy a hülyék százszor követik el ugyan azt a baklövést és fel sem merül bennük, hogy valamit rosszul csinálnak.

    Jellemző, hogy a hülye teljesen magabiztosan rongyol előre, belefut egy kis ellenállásba ezért bekempel egy pontra, mindig kidugja az orrát, de nem jut dűlőre és egy pillanatig sem merül fel benne, hogy keressen egy másik utat, inkább várja a sült galambot. Századik, ezredik és ötezredik alkalommal is.

    Csapatmunka meg random is kialakulhat. Szerencsére ilyen játékos is sok van. Ma is mondtam rá példát, én egy T20-al mentem és random összehaverkodtam egy IS-3-mal. Úgy mentünk előre, hogy cserélgettük a pozíciónkat attól függően, hogy mi kellett, védte a seggem amíg spotoltam neki én meg megkerültem az ellenséges tankokat amíg ő lekötötte őket meg hasonlók. Közben sem TS-en, sem chaten nem kommunikáltunk. Teljesen intuitívan alakult így. Nem olyan nehéz ez. (Aztán még pár kört mentünk szakaszban, szerintem fogunk még ha látjuk egymást online).

    Én rendszeresen játszom Day of Defeat Source-ot, ott az átlagos intelligencia hányados viszonylag magas, alapvetően felnőttek játsszák, nem vérpistik. Eléggé rétegjáték, mert ott is elég meredek a tanulógörbe. De szinte mindig találok egy-két idegent akivel frankón össze lehet dolgozni szinte szavak nélkül is. A WoT-ban ehhez képest sokkal hígabb a felhozatal, emiatt zsörtölődünk sokat. Túl sok az olyan ember aki nem csak a csapatjátékra, de a szólózásra sem képes (azzal sincs baj ha valaki egyedül akarja megváltani a világot és ez alapvetően megy is neki... akadnak a WoT-ban is olyanok akik a csapattól leszakadva a fél ellenséges állományt leaprítják).

Új hozzászólás Aktív témák