Új hozzászólás Aktív témák

  • dualface

    tag

    válasz Stauffenberg #195500 üzenetére

    Az első értelmes hozzászólás a témában. A felhozott példa is nagyon jó.

    Régen is pay to win volt a játék, csak a gold ammot a top klánok vették maguknak, más nem nagyon engedhette meg magának.
    Én talán 2013 óta játszom, kisebb-nagyobb megszakításokkal. Sosem vettem se goldot, se prémium fiókot. Egyedüli pénzkiadásom a játékban egy SU-122-44 volt valami 3000 forintért akciósan. (Dolgozó emberként amúgy én totálisan le voltam döbbenve, ahogy itt jó páran leírták mennyit költenek évente a játékra, röpködtek a 30-40-50 ezrek néha "csak" jelzővel. Emiatt le a kalappal WG előtt)

    Az a helyzet, hogy amíg csak a tankok kihúzási idejét csökkented (prémium fiók, több xp, bónusz xp, pálya kizárás) addig nem beszélhetünk "pay to win"-ről, mert nem kapsz konkrét előnyt a játékban az ellenfeleiddel szemben.

    Viszont a gold ammo tökéletesen kimeríti a P2W definícióját. Többet fizetsz egy olyan lőszerért, ami adott körülmények között többet fog sebezni, mint a nomál lőszer. És itt most fontos hogy ne egy adott szituációra gondolj, hanem több millió leadott lövésre a játékban. Átlag Pista a random E-100ban auto-aimmel golddal 10-ből 7szer sebez, normál lövedékkel meg csak 3szor.
    Igen vehetsz creditért prémium lőszert. Bárki vehet, bármikor. És itt vissza is érünk az autós példára: a lehetőség adott, csak nem engedheted meg magadnak. Én már nagyon sok 10es tankot kihúztam, van is jó pár millió creditem, DE:
    -tier 8 fölött csak akkor veszek tankot, ha akcióban van (15-30%)
    -csak akkor adok el tankot, ha nem akciós (így a teljes ár 50%-át kapod vissza)
    -fogyóeszközt csak akcióban veszem
    -felszerelést szintén csak akcióban vettem
    -a kapott prémium fogyóeszközök nagy részét amiket küldetésből kaptam eladom, amikor nem akciós
    -prémium fogyóeszközt csak tier 10ben használok
    -prémium lőszert nagyon keveset használok, igazából 10-nél több szinte egy járgányban sincs, de a jellemző, hogy 5-öt viszek, de a csaták nagy részében nem is lövök el egyet sem.
    - tier 10ben kevés csatát, főleg mióta nincs időm aktívan klánozni.

    Nem vagyok kifejezetten jó játékos, régebben amikor még aktívan játszottam kék, most már sajnos inkább csak zöld szintet hozok, de az átlag narancs játékos már tier 8ban is minuszos prémium nélkül. Na ha még ennek a tetejébe goldot lőnék orrba szájba gyorsan leapadna az a pár millió credit.

    Tehát attól, mert meg tudsz venni valami creditért, még nem biztos hogy tényleg megengedheted magadnak hogy használd rendszeresen. Ki van ez számolva, méghozzá jól, mert rengetegen észre se veszik mennyit fizetnek a WG-nek azért hogy szórhassák a goldot.
    Jól csinálják nagyon!

Új hozzászólás Aktív témák