Új hozzászólás Aktív témák

  • #65675776

    törölt tag

    válasz #21346560 #24363 üzenetére

    Viszont ezek olyan dolgok, amelyek a játék saját szabályainak, rendszerének is ellentmondanak. [link]

    [link] A Neptune és a Minotaur is 0 m-en 320 mm páncél átütésére képesek. Az oli által linkelt képen 15,7 km a lőtáv, ott 92,96 mm függőleges és 93,43 mm vízszintes páncélzatot. A táblázat adatai ráadásul merőleges becsapódást feltételeznek, tehát ezt még korrigálni kell a becsapódási szöggel, ami mind a két esetben megközelítőleg 45° (45,19°és 44,81°), azaz egyszerűen meg kell őket felezni. Ez függőleges páncélzatnál 46,48 mm, vízszintesnél 46,715 mm. Függőleges páncélzat esetén még tovább kell korrigálni a páncélöv 15°-os dőlésszögével, de igazából teljesen lényegtelen. A játékban a Montana övpáncélja a legvéknyabb részén is 259 mm, és nemhogy ezt, de még a legalul levő alsó torpedó válaszfal 110 mm-ét sem lenne képes átütni merőleges becsapódás során sem ebből a távolságból. Már a 259 mm-es rész is a vízvonal alatt van, ahova a lövedékei nem jutnának le, szóval közvetlen közelről sem tudná átütni a páncélövet. A fedélzet már érdekesebb, mert az Armor View-er a középső fedélzetpáncélzat vastagságát nem mutatja, csak a felső 38 mm-t és a 19 mm-es repeszfedélzetet. A kazamaták eltávolításával (ami mondjuk már a NC-n sem volt, de mindegy) eltávolítja a citadella vízvonal feletti részét is, a másodlagos páncélfedélzettel, amely egyébként mindigis a legvastagabb volt, együtt. A citadella két vége meg a legvékonyabb részén is 324 mm.

    Ezek az adatok mind a játékból származnak, ergo már a játék szerint is lehetetlen. Szintén a játék szabályai szerint a 32 mm-es külső héjat csak a Yamato ágyúi tudják szemből átütni.

    Egyébként egy közös dolog van a két esetben: a tat felől érkezett a találat. A Missouri esetén fogjuk rá, mert a játékban valamilyen okból kifolyólag a citadella hátsó zárólemeze a vízvonal alatt már csak 16 mm. De még továbbra is ott van a 32 mm külső héj, amit megintcsak nem tud átütni hosszára a Yamato-n kívül semmi. A minimap alapján meg nem mondom pontosan milyen szögben álltak a hajók, de érzésre a 15°-os biztos lepattanási határszög alatt voltak, vagy legrosszabb esetben is a 30°-os lepattanási kezdőszög alatt. Ergo le kellett volna pattanniuk a lövedékeknek. Csak akkor nem, ha a felépítményt érik. Onnan meg esélyük sincs átütni a citadellát. (19 mm felépítmény, 38 mm felső páncélfedélzet, plusz a nem látható másodlagos páncélfedélzet után jutnak el csak a repeszfedélzetig, amit még mindig át kell ütniük.) És akkor még ott van a brit AP alacsony gyújtási ideje.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák