Új hozzászólás Aktív témák

  • Ripper17

    tag

    válasz Doky586 #58291 üzenetére

    A "bizonyos scenariokban ez jó, tehát ez egyetemesen is így van" típusú érveléssel szakmai praxisom során sosem kívántam vitába szállni. Most sem teszem meg. :)

    Az enterprise és a SOHO hálózati eszközgyártók, illetve a kliens vendorok szerintem tudják miről beszélnek, hiszen a szabványok mögött végső sorok ők állnak. Hogy mást ne mondjak: egy 12ezer fős, IT szakmai konferencián (ahol aztán tényleg mindenféle kliens és wifi chipset előfordulhat) sem használtak mást, mint az 1-6-11t. De igazából egy olyan sávról beszélünk, amit egy értelmes szervezetben lehetőleg mielőbb elhagynak, beszereznek 5 GHz klienseket.

    A rádiófrekvenciás áramkörökben egy szűrő karakterisztikája közel sem pontosan téglalap. Emiatt még az 5 GHz sávban is lehetnek olyan spektrális komponensek, amiket a szomszéd sávból "hall" egy vevő. A nagy vendorok kivétel nélkül azt tanítják a rendszermérnököknek és javasolják a best practice guidelineokban (illetve a WiFi vezérlő automatizmusok mögött is ez van), hogy szomszédos AP-kon legalább 2 távolságra lévő 5 Ghz csatornák legyenek.

Új hozzászólás Aktív témák