Új hozzászólás Aktív témák

  • st6969

    őstag

    Sziasztok,
    2 évig húztam, halasztottam, de most a UPC-s TC7200 modem/routert lecseréltem a Connect boxra, így lett a 150-es netből 500-as (az most más kérdés, hogy a reggeli órákban lehet mérni 500 közeli értéket, délután este 100-200 között max.). Több helyen hallottam, olvastam, hogy "erősebb" a wifije. Hát ez nálam sajnos nem igaz :((
    A probléma: van egy ilyen smart dugaljam, kb. 10m-re a routertől (közben 2 téglafal van, de nagy felületű ablakokkal). A TC7200-assal volt jel, igaz nem túl erős, de volt. Connect boxxal nincs. Mindegy, ideiglenesen közelebb hoztam a dugaljat, hogy be tudjam állítani, de a hibaüzenet azt írja, hogy csak 2,4GHz-en működik. A Connect box egyszerre működik 5/2,4GHz-en. Tudom, hogy kikapcsolható az 5GHz (kipróbáltam, úgy nem is dob hibaüzenetet), de az egyéb eszközök miatt (mobilok) jó lenne így hagyni.
    A távolság miatt kelleni fog egy jeltovábbító. Ilyet javasoltak. Ez 2,4GHz-es wifit tud. Ismeri valaki? Működhet ez úgy szerintetek, hogy a 2,4/5GHz-es hálózatra kapcsolódva a 2,4GHz-et továbbítja, és így a dugaljnak is jó lesz?

Új hozzászólás Aktív témák