-
IT café
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
Sziasztok!
Valami történt a windowsommal, mert most reggel nehezen indult, és elfelejtett egy sor beállított alapértelmezést pl. böngésző, képernyő felbontás stb...
Ezzel kapcsolatos a problémám is. Mindent visszaállítottam alapértelmezettnek a megszokottra, mégis mikor levelező kliensben linkre kattintok, nem történik semmi.
Egyszer volt már ilyen problémám, sőt emlékszek itt a fórumban is volt erről szó, de nem jut eszembe a megoldás
Valaki segítene?
Tehát alapértelmezett böngészőm a Firefox, levelező kliens Incredimail, Thunderbird.
Firefox egyébként jól működik, ha pl Totalcommanderből indítok .html-t, akkor is bejön. Egyedül a levelezőkből nem indul elÉn kérek elnézést!
-
lorcsi
veterán
-
Kernel
nagyúr
A fixboot (így paraméter nélkül) az aktív partíció első szektorában (bootszektor) a boot-kódot írja felül. Ennek a kódnak annyi szerepe van, hogy a bootfolyamat során indítsa az Ntldr (kerneltöltő) programot.
Ha a Windows egyszer már elindult, az indítókóddal nyilván semmi gond.
A fixboot és fixmbr parancsokat gyakran szajkózzák a fórumokon, sok esetben láthatóan fogalma sincs róla az illetőnek, hogy miről "beszél".
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
mAtech
aktív tag
Hali!
Olyan kérdésem lenne, hogy OEM oprendszer (mindegy hogy Vista, vagy XP) esetén, ami ugye egy gépre telepíthető, az aktiválást követően "x" idő múlva a merevlemez elhalálozik. Akkor HDD csere után újbóli telepítéskor ismét kell aktiválni? Illetve egyáltalán lehet ilyen esetben újratelepítést alkalmazni a nélkül, hogy ne azt érzékelnék MS-ék, mintha ugyanazzal a kóddal még egy gépre tenném fel az OS-t?
Nem tudom mennyire sikerült értelmesen leírnom a kérdésemKöcc
A.Ha nem vigyázunk a természetre, ő se fog mi ránk...; De hát ugye aki akar az a betonba is beleköt...
-
Kernel
nagyúr
Újratelepítés után értelemszerűen aktiválni kell. Ha valami gond adódna, telefonos aktiválás útján szívesen segítenek. Nem arról szól a dolog, hogy szívassák a vevőt.
MS tudta nélkül is lehet legálisan újratelepíteni, vagyis aktiválni egy XP-t. Ehhez a régi rendszerből ki kell másolni a wpa.dbl és a wpa.bak fájlokat. Ezek az adott hardverhez lettek generálva az aktiválás során, ezért az újratelepített XP-be visszamásolva ismét aktiválttá válik a rendszer.
HDD csere viszont ezt módosítja, új fájlok generálásához ismét aktiválni kell. Hacsak SP2-nél nem változott valami ezzel kapcsolatban, utána lehet nézni. Most hirtelen csak ezt találtam:
http://www.aumha.org/win5/a/wpa.php
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Joe bácsi
őstag
válasz Steelmanus #8251 üzenetére
Kössz Steelmanus, D4rkm4n Kernel, PazsitZ!
Kikapcsoltam a CCT, de a helyzet változatlan. Ja amúgy Win XP Service Pack 2 a rendszer, Notebookról van szó és ATI Radeon Xpress 1100-as a video kari.
A billenytűzetet annak ismeri fel amit írtál.
A gép nemrég lett újrahúzva és akkor szállt el ez a billentyű kombináció. Ugyan azok lettek visszatelepítve rá. Nem akarok új bill. kombinációt használni, nekem a régi kell.
Ugyan azok a progik vannak rajta, szal nem kell leállítani semmit.Megvan a megoldás, a CCT-ben a Műszerfal indításnál ki kellett venni a pipát, mert az foglalta el a CTRL+Alt+C billentyű kombinációt.
Azért kössz srácok!
[ Szerkesztve ]
Miért gondolják azt az emberek, h. az a normális, h. egy érintős mobil fogadott hívás után nem zárja vissza a képernyőjét?!
-
Slipandris
tag
Sziasztok!
Most láttam elösször olyat, (Pro evolution soccer 2008)-nál, hogy kis ablakban is lehet simán játszani, csak azt kell beállítani. Más játéknál nem igazán van ilyen tudtommal, ezért kérdezném, hogy van valamilyen program erre, ami kis ablakban tudja futtatni a játékokat?
Köszi, slip.
!44!444444!!!!!!!négy
-
Tottu
senior tag
Üdv!
Az új gépemben valószínűleg az egyik memória hibás volt amit ki is vettem, mert a játékoknál kb. fél perc elteltével lefagyott a gép és több jelet nem is küldött a VGA a monitornak. A kivétel után nem volt ilyen jellegű probléma.Az lenne a gondom, hogy lemezképről nem tudok telepíteni semmit szinte, mert mindig azt írja ki telepítés közben, hogy az adott file nem található vagy CRC hibát dob.
Én ebben az esetben több dologra is gondoltam, hogy mi lehet baja:
- Memória hiba: jó 3 órás memtest alatt nem dobott hibát
- CPU hiba: 4óra 12perc alatt nem hibázott (a másik memóriával együtt igen, 2óra 42perc elteltével)
- Daemon Tools 4.11.2 hibája: a lemezkép tartalmát sikerült 1 az 1-ben átmásolni a winyóra
- Az XP telepítő progija: ???
Nekem ez a CRC-s hiba nagyon a CPU felé hajaz, hogy az lehet a hibás... Azonban ezt is meglehet azzal cáfolni, hogy most csomagoltam be egy 7,02GB-os mappát ~7000db file-al és 1db CRC-t sem dobott.Az egészet még az csavarja meg teljessen, hogy ha a DVD-n levő lemezképet mount-olom be és onnan telepítem fel akkor nincs semmi baja.
Én már úgy gondolom, hogy hardver ügyileg minden rendben van (Játékokban sincs semmi bibi) már csak szoftver hibákra tudok gondolni, de több ötletem már nincs arra, hogy mi lehet a gond...
Amit használok: Windows XP Prof. 32bit-es"A legnagyobb hiba, amit az életben elkövethetsz, az a folyamatos rettegés attól, hogy hibázni fogsz.“ - Elbert Hubbard
-
Tottu
senior tag
Nincs.
A mostani ötlet azaz, hogy vírus okozza ezt, mert ez az új NOD (Eset Smart Security) megadta magát ma reggel és jött az a régi vírus, hogy a rendszer 1 percen belül leáll...
De ha van ötleted, akkor azt szívessen várom!
[ Szerkesztve ]
"A legnagyobb hiba, amit az életben elkövethetsz, az a folyamatos rettegés attól, hogy hibázni fogsz.“ - Elbert Hubbard
-
lúzer
veterán
Tehát:
Azonosítónév: EnableBigLba
Adattípus: REG_DWORD
érték: 1Én akkorát szoptam, hogy ma is köpködök ha eszembe jut
Lényeg, hogy 137 ha gigánál nagyobb a merevlemez, enélkül ennyit lát a windows. De NEM szólna, hanem ha e fölé írsz, akkor elkezdi elölről az írást a 137 gigán, felülírva létező dolgokat, persze te azt hiszed, üres területre írsz.Szóval készülj fel, hogy bármikor összecseszett fájlokra találhatsz.
Hivatalosan egy pl. 320 gigás vinyót úgy kell használatba venni, hogy TILOS külső partícionálóval felosztani. Telepíteni kell a wint, pl. egy 10 gigás partícióra, amikor kész a rendszer, akkor ezt a kulcsot ellenőrizni, újraindítani, lemezkezelőből létrehozni a partíciókat.
MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
lúzer
veterán
Mellesleg ha valaki úgy telepítette a wint, hogy külső progival partíciózott, és nézi a lemezkezelőt, látja hogy minden OK. pl. 250 gigás hdd-t lát.
De ha törli az utolsó partíciót, és üres helyre akar újat, meglepődve fogja látni, hogy csak 137 gigát lát a merevlemezből a rendszer.MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
Tottu
senior tag
Nekem a partíciókkal nincsenek gondok.
Én a Windows XP SP2-es telepítőjével formáztam meg és partícionáltam a teljessen szűz winyót. (30GB + 200GB + 200GB a többivel még nem csináltam semmit, az marad a linuxnak)
"A legnagyobb hiba, amit az életben elkövethetsz, az a folyamatos rettegés attól, hogy hibázni fogsz.“ - Elbert Hubbard
-
Loretto
veterán
Itt érdemes nézelődni a témában.
Soirée...
-
Tottu
senior tag
Megcsináltam amit írtál azonban még mindig nem oldotta meg a problémámat...
Továbbra se tudom, felrakni azokat a progikat amik lemezképben vannak a winyón, mert nem találja a file-t telepítés közben.
-
zoltanz
nagyúr
Érdekes sima másoláskor megváltozik a fájlok utolsó módosításának ideje is néhol. Az gond mert ha hasonlítgatni kell a fene sem tudja követni a történéseket igaz csak 1 mp -el.
-
Tottu
senior tag
A lemezképek közül van 2 olyan amit DVD-ről másoltam fel a winyóra, azoknak 100% hogy működniük kell, mert pont tegnap raktam fel egy másik gépre is ugyan azokat a progikat használva amit most is használok.
A lemezképek kb. 2 hónapossak max.Szerk.: a lemezképek közül csak az egyiket csináltam én, amit a nyomtatóhoz kaptam(Igaz ez sem jó) a többi a netről származik.
[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
Még szerncse, hogy nem csúsztam el rajta, de ha winfos -al mondjuk 60 * másolom az ominózus filét az már plusz 1 perc és így tovább.
[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
Csak ritkán fordúl elő, még én sem találkoztam vele kb 2-300 fájlnál biztos előjön nézd meg. Nem írnám ha nem lenne igaz mi értelme lenne, nem én találtam ki. Biztos ez is valami reklámfogás nálunk már a jövő technikája van...
[ Szerkesztve ]
-
Tottu
senior tag
Akkor majd lehet kezdek mindent előről, ha kilesz cserélve a memória.
Akkor hogyan csináljam majd?
Amikor bebootolok az XP telepítő CD-jéről, akkor létrehozom a partíciókat, majd felrakom az egyikre az XP (30GB-os lesz), majd ha felrakta akkor állítsam be a regedit-ben a EnableBigLba-t, és ezután formázzam meg a többi partíciót? (2x200GB-t)"A legnagyobb hiba, amit az életben elkövethetsz, az a folyamatos rettegés attól, hogy hibázni fogsz.“ - Elbert Hubbard
-
lúzer
veterán
nem hiszem hogy ennyire gázos lenne, hogy reinstall feltétlenül
nekem annyiban mákom volt, hogy akkor lőttem be a rendszert, gond nélkül lemondtam az adatokról.
mellesleg ghostolásnál jöttem rá, mániám a már működő alaprendszert ghostolni, meg a progikkal, és állandóan sérült a fájl valamitől.és ugye most vagy hallasz erről, vagy nem.
és honnan tudhatnád, mitől szívszMO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
Kernel
nagyúr
SP2 integrált CD-vel nem kellett ilyesmivel foglalkoznom, csak simán telepíteni.
A telepítővel ugyan csak az első partíciót hoztam létre, utána XP-n belül a többit, de a telepítő is adta volna a lehetőséget.
-
Tottu
senior tag
Azért akarom újrarakni majd a gépet, mert ez a memória hibázása(i) kicsit gajra vágta a rendszer...
Loretto linkjén találtam egy "patch"-et ami ezt kezeli/javítja. Azt le is töltöttem, de nem tudtam felrakni mert az már benne van az SP2-ben...
Majd a friss rendszernél beállítom a regeditben a EnableBigLba-t."A legnagyobb hiba, amit az életben elkövethetsz, az a folyamatos rettegés attól, hogy hibázni fogsz.“ - Elbert Hubbard
-
Kernel
nagyúr
Nem véletlenül szokták javasolni (bár azt hittem, előző hozzászólásomból következik), hogy először a telepítővel megcsinálni az első partíciót, utána XP, utána SP2, utána elővenni a lemezkezelést (diskmgmt.msc) és partícionálni a maradék területet.
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Ahogy egy nagyon jó barátom mondta: Megvette a csúcs karit, kérdeztem: "És, milyen? mesélj?" ő: "Semmi döbbenet. Ugyan az szar játék, csak 25+ fps-el""
Hát ez szerintem elég hülye felfogás...Ha így áll hozzá, egyrészt minek vesz új videokártyát, másrészt minek játszik "ugyanazzal a szar játékkal". Ebből is látszik, hogy egyes emberek csak azért vesznek drága cuccokat, hogy gizdulhassanak a haverjaiknak...Sk8erPeter
-
lúzer
veterán
válasz Sk8erPeter #8294 üzenetére
Mégis, mit várt? legalább high-ra állítaná (pl.)
MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
MZsoltee
veterán
Keresgettem, de nem találtam egy olyan oldalt ahol magyaruk össze lennének foglalva a parancssor parancsai Akinek van ötlete tud ilyen címet pls linkelje!
Köszi!
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
Poctar
senior tag
Hello!
A következő kérdésem lenne:
A WINDOWS\system32\ könyvtárban találtam egy ksvcl.dll nevű fájlt.
A mérete 4,50 GB és Ismeretlen alkalmazás.Pár napja ez a fájl még sehol sem volt és volt még helyem is a gépen. Azóta elfogyott
Sajnos nem tudom eltávolítani és azt sem tudom milyen programé e "kis" fájl.
Elképzelhet, hogy valami Spyware lenne?Neten keresgéltem egy keveset és a magyar oldalakon semmit nem találtam. Csak Angolon, ahol valami ilyet írnak róla: Polymorphic.File.Exploit
-
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Hálózati / IP kamera
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple notebookok
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tőzsde és gazdaság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- További aktív témák...
- PC játékok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest