Aktív témák
-
nRu3
addikt
valaki vett észre különbséget a 2 IE között? mert én azt tapasztalom hogy a 64nites lassabb és lasitja a netezést mint a 32bites melete
''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......
-
excalibur36
senior tag
Sziasztok!
Az indexelést érdemes kikapcsolni?
A computer panorámában azt olvastam, hogy ha be van kapcsolva akkor lassitja a rendszert.
Mi a véleményetek róla?Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
Deathmatch
tag
Nah hali, ismét itt vagyok!
Valaki feltette már a Catalyst 7.3-as verzióját, és ha igen, jobb-e a 7.2-esnél? (Ha volt már ez a kérdés akkor elnézést!)Ha feladod az álmaid meghalsz, Élve halsz meg! De boldogságot, vagy szép halált, Csak e föld adhat neked!
-
(Kolombusz)
veterán
válasz excalibur36 #404 üzenetére
Az indexelés alacsony prioritású, azért csak akkor működik, mikor nem használod a gépedet!
-
(Kolombusz)
veterán
válasz Deathmatch #405 üzenetére
Szia!
[link]
Egyelőre nem javasolt feltenni! -
excalibur36
senior tag
válasz (Kolombusz) #406 üzenetére
Értem!
Tehát nem érdemes kikapcsolni...
KöszönömAz ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
Deathmatch
tag
válasz (Kolombusz) #407 üzenetére
Oké!
Köszi!Ha feladod az álmaid meghalsz, Élve halsz meg! De boldogságot, vagy szép halált, Csak e föld adhat neked!
-
polip
addikt
üdv!
valakinek sikerült már feltenni a nerot ez alá a szerencsétlen vista alá?
enterprise változat, magyar, rendes...
próbáltam már a 7.2től fölfelé mindet, de a OS nem akarja...ötlet?ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean
-
munky
őstag
hy all !
boldog (?) tulajdonosa lettem egy Windows Vista Home Premium-nak.
az első benyomásaim elég jók, rengeteget fejlődött a korábbi beta és RC változatokhoz képest. adatlapomon lévő gépet 4,3 ra értékelte ( a proci miatt).
van viszont ami nem tetszik:
játékoknál érezhetően lassú , nagyon remélem, hogy driver írók összeszedik magukat és egyszer megkapom ugyanazt a teljesítményt mint XP alatt. bár félek, hogy az X1900 GT-ket leszarják majd magasról és soha nem lesz olyan gyors mint XP-vel.
nálam ATI CCC 7.3 ''tökéletesen'' (leszámítva, hogy lassabbak vele a játékok mint XP alatt) fut, bár nemtudom lehet azért mert megvártam míg az összes frissítés lejött hozzá ( nem volt sok ) és abban már van valami javítás nem tudom.
iszonyat sokat tekeri a winyót, komolyan mondom az őrületbe tud vele kergetni.
pénteken lett meg az OS még aznap telepítettem azóta azért kicsit jobb lett a helyzet. most leginkább csak akkor kerreg amikor kilépek 1 játékból, viszont az elég idegesítő, hogy mindezt 1-1,5 percig teszi. nincs erre valami gyógyír? vagy kevés neki az 1,5GB RAM ?
zavaró még, hogy pl ha mp3-at halgatok wmp11-el akkor elég jelentősen terheli a procit 50% körül mozog. tegnap feltettem az alaplapomhoz az audio drivert és azóta néha meg-megakad mp3 halgatás közben a hang egy pillanatra, aztán idővel ez abbamarad.
érdekelne, hogy WMP11-et nem lehet valami korábbira (10-es re) cserélni? nagyon nem jött be a 11-es úgyhogy inkább winamp-ot pakoltam föl...
nero 7.7.5.1 fut tökéletesen.
kicsit még kavarognak bennem az érzések a vista-val kapcsolatban , az atmoszférája megfogott , tetszik az areo meg még sok más is, de nem vagyok maradéktalanul elégedett mert játszani nem tudok olyan minőségben mint a jóöreg XP-vel ami elég gáz szerintem így 3 hónappal a Vista startja után, tudom ez nem a Vista hibája elsősorban de akkor is elvárnám már, hogy ha kiperkáltam érte 30K-t hozza az XP szintjét, 1-2 fps felett még szemet tudnék hunyni de sajna itt nem ennyiről van szó.
reménykedem, hogy az AMD driver író részlege összekapja magát mert ez így nagyon gáz
[Szerkesztve] -
moonman
titán
válasz excalibur36 #404 üzenetére
nem lassítja, ellenben gyorsítja a keresést. aki ilyet ír magazinba, az monnyonle.
-
moonman
titán
talán furcsa lesz, de a kerregést pont azért csinálja mert sok a memóriád. ugyanis amikor kilépsz valamiből, felszabadul egy csomó hely a superfetch pedig betöltögeti azokat a programokat és adatokat, amikre a használati statisztikák szerint a közeljövőben a legnagyobb szükség lesz. ilyen az új memóriakezelés.
az mp3-lejátszáskori cpu-terhelés több, mint valószínű, hogy driver probléma lesz, ezen másik lejátszó nem nagyon fog segíteni. -
polip
addikt
megpróbálom újrarakni a vistát...ha nemmegy, összetöröm a lemezt és veszek egy xp profot
ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean
-
munky
őstag
ha eltávolítom az audio drivert akkor nem némul el teljesen a rendszer? mikor föltettem a vistát egyből volt hang meg minden csak kellett az audio sound effect manager és azért tettem fel a gyártó honalpján lévő drivert.
az új memóriakezelési elv jól hangzik de kell egy ki idő mire hozzászokom.
[Szerkesztve] -
Cyberslider
őstag
Akkor sem lassítja, ha működik, az alacsony prioritás nem csak azt jelenti, hogy akkor csinálja, ha ''szabad'' a gép, hanem amikor csinálja, akkor is alacsony prioritású I/O módban, ami XP-nél ugye még nem volt, ha kerregett a winyó, akkor lefogta. Na ez már nem. Csak kerreg.. Ez max idegesít, semmi több.
https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/cyberslider/index.html
-
munky
őstag
gyerekek, találkozott már valaki olyannal, hogy firefox-ban a megnynitott oldal le föl jár nem értem mi okozza. kb 2-4 mm-t ugrál le föl folyamatosan gyakorlatilag rezeg vagy nem tudom jól megfogalmazni.. 2.0.0.3-as verzióval nyomulok, de visszatettem a 2.0.0.1-est az sem segített a problémán. mi lehet a gond
valami vírus vagy mi lehet
vagy esetleg bug nem hiszem mert tegnap este jött elő.
[Szerkesztve] -
-
munky
őstag
nálam van egy csomó oldal a könyvjelzőknél és mégis csinálja
de csak akkor ha a könyvjelző meg van nyitva ha bezárom akkor pár kattintás után abba haggya.
vagyis nem mer most megint csinálja csak nem annyira
nem értem mit kellene tennem
ötlet
amúgy kösz a gyors válaszokat.
[Szerkesztve] -
munky
őstag
válasz (Kolombusz) #433 üzenetére
jah így már értem. most már működik rendesen. kivettem a pipát a könyvjelző menüpont elől és most jó.
örök hála
köszönöm mindenkinek aki válaszolt. -
SzlobiG
félisten
Lenne egy nagy problémám! Van kettő partícióm egy 20Gigás meg egy 30Gigás. A 30gigáson Windows XP a 20Gigáson meg Windows Vista. Az XP volt előbb utána lett a Vistás rendszer. Ma újraraktam az XP-set particó törlése majd újat és nem lehet választani, hogy melyik oprendszer indúljon hanem magától az XP indul. Nem tudom választani a Vistát. Mivel tudom megoldani, hogy választani tudjam?
A gond, hogy az XP-s rendszer az elsődleges partíció. Mit lehet csinálni? -
SzlobiG
félisten
válasz (Kolombusz) #436 üzenetére
Oks, megpróbálom kössz.
-
daiml3r
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon sokan szidják a vista-t, de én mindig próbálok haladni a korral és azt is megemlíteném, hogy aki szidja vagy nem jó a gépe, vagy maradi, de ha mindenki ilyen lenne akkor még mindig 98-at használnánk mert ugye az a jó... hát a nagy ****-t..
A KÉRDÉSEM, amiben nagyon szeretném, ha valaki segítene:
Az én gépem sem egy ''új forradalom''.. annyi a problémám, hogy van egy GF3 Ti200 128MB DDR TV-OUT kártyám és a probléma, hogy az nvidián letöllthető akármelyik frissítést se fogadja el a vista(azt írja pl a 100.65-re, hogy nincs ilyen eszköz a gépemen amire feltehetném:S) és azt is írja az eszközkezelőben, hogy a lehető legfrisebb van a gépemen, mármint driver!! Ehhez képest a vga kari tulajdonságaiban nem lelhető fel a tv kimenet beállíthatósága, és a TV-tool azt a hülyeséget írja, hogy tegyek fel a gépemre minimum 43.45-ös detonator drivert, hát az ugye az még az ókorban volt.. szval ebben kéne segítség egy AGYTRÖSZT-től, hogy mit tehetnék, mert már mindent megoldottam a vista-val, nekem nagyon bejön már csak ez hibádzik, de mindig így néztem a filmeket TV-n és emiatt most nem szeretném visszatenni az XP-t.
u.i: vista ha fent van akkor másik particiora feltenném az XP-t akkor engedni bekapcsoláskor kiválasztani az op rendszert? mert akkor ha a tv out nem müködik, akkor valószínű ez az egyetlen megoldás lesz a jó
Kérem ha bárki tud: segítsen!!! Ha pedig mindenki nem tudja, akkor is valami jelét tegyétek.
KÖSZÖNÖM! és Kellemes NyulakNapját''...azért van a fórum h a tapasztalatainkat megosszuk és nem azért, hogy egymást fikázzuk... :)''
-
SzlobiG
félisten
Helyreállítottam a dolgokat, de továbbra is az XP töltődik alapból választani se lehet.
Felraktam a VistaBootPRO-t, mostmár észleli a vistát, de nem tudom mit állítsak sehogy se jó.
Lehet, hogy az XP Boot.ini-be kéne beírni a vistát, de nem vágom mit kéne pontosan. Valaki help.: -
rétisün
veterán
természetesen használható egy gépen XP és vista, viszont célszerű először XP-t teélepíteni, és utána a vistát. ha most felteszed az XP-t, nem fogja felismerni a vistát, ezért nem fog hozzá botmenüt csinálni. ebben az esetben segíthet a fentebb emlitett vista dvd betesz, javítás menüpont, esetleg vistabootpro nevű progi.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
rétisün
veterán
segítségképpen:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS=''Microsoft Windows XP Professional - magyar'' /NOEXECUTE=OPTIN /FASTDETECT /USEPMTIMER
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(3)\WINDOWS=''Windows XP Professional x64 Edition'' /noexecute=optin /fastdetect
igy néz ki egy két oprendszeres boot.ini. egyes partíció xp, kettes 64 bites xp.war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
daiml3r
csendes tag
Köszi a segítséget, de jobban érdekelne az 1 op rendszeres dolog.
Semmi remény vagy megoldás nincs a tv kimenetemre? ez annyira szánalmas, hogy egy új op rendszer és képtelenség egy alapdolgot megcsinálni rajta... ??
Elképzelhetetlennek tartom ,hogy nem oldható meg.
Szval akkor nincs megoldás a tv kimenetre vistan?
köszi köszi köszi''...azért van a fórum h a tapasztalatainkat megosszuk és nem azért, hogy egymást fikázzuk... :)''
-
rétisün
veterán
nem tudom, most milyen az nvidia drivere, amikor én probálgattam az RC1/RC2-t,egy csomó dolog hiányzott a control panelből az xp-shez képest. meg az is lehet, hogy a gf3-at már nem is támogatja az nvidia, mint vista alatt használható vga-t.
(Kolombusz): a topikot olvasgatva az amd/ati vga driver írói sincsenek a topon
[Szerkesztve]war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
daiml3r
csendes tag
Persze h az nvidiát is lehet most hibáztatni, de akkor az nvidia nem engedné hogy kiválasszam a gf3-at pl driver lehetöségként vistara. nem? mi az h nem támogatja? érdekes lenne,mert van aki xaros mx400-al is tud tv kimenetezni vistan .. szval ez nem hiszem, hogy igyvan de eddig mindenki az nvidiát hibáztatta mert képtelen rendes drivert csinálni a vistzara. nem igazán értem mi lehet ebben ennyire nehéz nekik, ha evvel foglalkoznak egész életükben szval érdekes. akkor feladja mindenki a segedelmet?
''...azért van a fórum h a tapasztalatainkat megosszuk és nem azért, hogy egymást fikázzuk... :)''
-
daiml3r
csendes tag
válasz VladimirR #448 üzenetére
Idefigyelj kispajtás! Én ha jól emlékszem nem fikáztam senkit! Szval jobb lenne ha visszafognál! Én segítséget kértem arra a tényre hivatkozva, hogy vannak itt olyanok akik évek óta segítenek nekem, mert írok ha valami gondom van. TISZTELET! ismered ezt a szót? zacskófejű!!!
''...azért van a fórum h a tapasztalatainkat megosszuk és nem azért, hogy egymást fikázzuk... :)''
-
ThuG4LifE
senior tag
feladja mindenki ... az nvidia egy rakat f0s, nforce3as lapokhoz se csinálnak már vista driver-t, meg ugye a régebbi kártyákhoz se, sőt az új dolgokhoz se a legjobbak a driverek, aki teheti az inkább kerülje
''I'm seein nuttin' but my dreams comin' true while I'm starin' at the world through my rearview ...'' RIP 2Pac
Aktív témák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- Windows 11
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Horgász topik
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest