-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz gergo84 #17747 üzenetére
Tunderbirdet használok, sose volt baja a vistámmal.
A megosztással se volt bajom. Simán beleláttam az vistába linuxról és xpről(ilyen gép most épp nincs)is. Tartománynév egyezik? Gondolom a megosztást bekapcsoltad, és a hálózati beállítás testreszabását is megtaláltad. Megosztott nyomtatót nem használtam, csak mappákat, ott a vistában hozzá kell adni egy vendég(vagy mást) fiókot. -
pdave
aktív tag
Sziasztok
A következő a problémám:
Feltettem a Vistara (Home Premium) egy Norton Internet Security-t (mindkettő jogtiszta).
Előtte kiválóan működött a net. Utána már csak a nincs kapcsolat vagy korlátozott ikon volt, akkor is ha ki volt húzva a kábel, ugyanakkor a beállítások (fix ip-n van a szolg miatt) nem vesztek el. Ez a NIS törlése után is fennáll, teljesen mindegy hogy be van dugva a kábel vagy sem.
Ja és nem igazán vágom a vistát, xp-s vagyok...Van vkinek vmi ötlete, hogy mi állítódott el?
https://www.facebook.com/pasztordavidphotos
-
Core2duo6600
veterán
válasz gergo84 #17747 üzenetére
Ha a vistaról megy rendesen
Akkor a hálózati tuladjdonságoknál, a linkre nélzd meg
[link]
Kapcsold be a nyomtató megosztást
HA már látod a gépen a lan ban, akkor innentől kezdve a tuzfallal kell játszani, ha van a defaulton kivülGigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
kalap24
csendes tag
Sziasztok!
A következő a problémám : kb fél éve fenn van nekem a vista ultimate de kb 2 hete azt írja ki h x nap múlva lejár a licencem és csináljak biztonsági másolatot róla, már csak 2 nap van hátra .
Már kipróbáltam egy ***t, de nem ér semmit. Mit lehet tenni ilyenkor?
Köszönöm a válaszokat![ Módosította: Thrawn ]
-
Joci??
senior tag
sziasztok!
a problémám a következő lenne! van egy pioneer dvd-íróm a gépbe na most míg xp volt felrakva addig tök király semmi gondom nem volt a optikai meghajtóval de mióta a vista 64bit-et felraktam azóta folyamatosan eltűnik a vista nem látja de a bios igen! ez mitől van?
válaszotokat előre is köszönöm!"Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés."
-
gergo84
aktív tag
válasz Core2duo6600 #17756 üzenetére
köszi. csoda hogy nem szurta ki a szememet a "password protect sharing"
kikapcsoltam, egyből jó lett.esetleg a kékhalálra is tudsz valamit. thunderbird csinálja meg az outlook is, meg a windows mail is.
tcpip.sys -re hivatkozik. -
- = Zk = -
félisten
hali mki...
a vsitának hogyműködik a több felhasználhatósága?ismerősöm szerint 3X lehet feltelepíteni!azon belülis figyeli az alaplapi és a proci számot!
erről mit tudtok?
köszi előreis...(ha voltmár a kérdés,bocsánat.mek és MÉLYEBBEN visszakeresek,csak szoljato klécci.köszönöm)
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Thrawn
félisten
válasz - = Zk = - #17764 üzenetére
Ha dobozosat veszel azzal azt csinálsz amit akarsz. Az OEM verziót csak egy gépre tudod feltenni és aktiválni. Ha egy hardvercsere miatt (mert pl beüt a villám) újra kell aktiválnod és nem engedi, akkor még felhívhatod a Microsoftot ahol segítenek.
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
- = Zk = -
félisten
válasz Thrawn #17765 üzenetére
á értem.köszönöm Thrawn!
akk megéri dobozosat venni!...szerk:megér 64bitest venni,csakmert 64bites a rendszerem?(állítólag a 32bites jobban támogatott)
[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Bencey66
csendes tag
válasz - = Zk = - #17766 üzenetére
64 bitest csak akkor érdemes venni ha 4gb ramod van vagy annál több..
64 bites progik még nagyon rosszak.. szóval érdemes inkább 32 bitest használni. -
Thrawn
félisten
-
- = Zk = -
félisten
válasz Bencey66 #17767 üzenetére
a későbbiekben szeretnék 4gigát!Vista alá meg főleg.ahogy hallottam!
Thrawn:értem.körbenézek a driverpiacon!megnézem milyen a támogatottság e téren!
köszönöm...[ Szerkesztve ]
-
Henryk
aktív tag
Hali!
Pár napja tettem fel az SP1-es Ulti Vistát, eddig a sima volt már lassan fél éve, minden felment szépen összes program, de most akadtak problémák az eddigi védelemmel: eset smart security-t használok, és ennélis előjött most ugyanaz mint egy előzőnél, hogy a bekapcsolt tűzfal teljesen blokkolja a netet. de mivel már lassan fél éve fentvan a vista és azóta nemvolt egy komoly vírusom se, sőt mégcsak nemis láttam hogy elkapott volna valamit, felmerült bennem hogy inkább leszedjem.
Szerintetek elegendő a vista alap védelme hosszú távon? (nemvagyok aza tipus aki minden egyes linkre rákattintgat) mert eddig nemsok haszna volt hogy fentvan az eset, annyit csinál csak hogy frissítgeti magát de semmi mást. kémprogramirtó is fél év után 2 cuccost talált csak.
Vagy ha szükséges milyen védelmet ajánlotok? -
diablo1984
veterán
válasz Bencey66 #17767 üzenetére
hülyeség amit írsz, ezt szerintem te is tudod, mert mi lenne rossz? amit 64 bitre írtak, az van olyan jó(sőt még jobb is) mint 32 bitre írt társai! egyetlen hátránya, hogy sok régi drivert nem 64 bitesítenek(tv tuner, régi hangkari(de mondjuk az minek, mert régi p3-ra nem sűrűn tolnak ilyet)) így azokról vagy le kell mondani, vagy a 64 bites vistáról! de én problémamentesen használom ezt a rendszert már több mint 1 éve, hibátlan(mondjuk a zonealarmék igazán gatyába rázhatnák magukat egy 64bites zone alarmmal) csakmost a mediaplayer szart be, de sokkal stabilabb, mint az xp!
-
- = Zk = -
félisten
válasz diablo1984 #17773 üzenetére
....elég csak hardverekhez a 64bites driver?más minden eggyezik?tehát 64bites winamp?
(bocs a sutaságért,de nem szivesen dobnék ki 20-25k-t egy op rendszerért,amit dobhatok ki,csakmert procit és alaplapot cseréltem...hamár eredeti,min3-4 évig illendő szolgálnia engem!)" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Én is beleszaladtam ebbe a „filmnézés közben kikapcsol a monitor” csapdába.
Nincs semmilyen codec telepítve a gépre, minden filmet GOM Playerrel nézek. Nem is volt ezzel semmi gond egészen tegnapig. Akkor én balga, a Vistámon először elindítottam a Media Centert (most már tudom, hogy ez óriási hiba volt!). Elvégeztem az alapbeállításokat és szomorúan vettem tudomásul, hogy az MS honlapján szereplő információtól eltérően ez nem tud internetes rádióadásokat befogni.
Egy szó, mint száz. Ettől a pillanattól kezdve, filmnézés közben az energiagazdálkodásban beállított 10 perc után lekapcsol a monitor. A Playerben be van ixelve a „Disable screensaver during playback” kapcsoló. A Windows Media Playerben, bár nem használom, ott is be van ez állítva.
Mi lehet a megoldás? Azon kívül, hogy időnként rángassam az egeret filmnézés közben!Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Thrawn
félisten
válasz - = Zk = - #17774 üzenetére
A driverek legyenek 64 bitesek, a programok lehetnek 32 bitesek (is).
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
- = Zk = -
félisten
válasz Thrawn #17776 üzenetére
köszönöm Thrawn.igymár világos.
-
Henryk
aktív tag
Szerintem az energiagazdálkodásban kéne kutakodnod és ott kikapcsolni az ilyen takarossági funkciókat ami nemkell , bár nekem 10 percre van téve és nem kapcsol ki film közben a monitor, de szerintem megoldja.
Thrawn: Köszi feltettem ezt, az esetet meg leszedtem. ígymár működik a TS is meg net is
-
-
törölt tag
válasz Henryk #17771 üzenetére
Én Avast használok, szerintem nagyon jó, van belőle ingyenes verzió is, meg fizetős is, minimális különbséggel.
Tűzfal nincs benne, de a vistáé elég, esetleg teszteld le, pl. itt.
Vagy kapcsold ki az eset tűzfalát és csak a vistáét használd, akkor megszűnik a gondod, ha jó értettem.[ Szerkesztve ]
-
Thrawn
félisten
válasz diablo1984 #17780 üzenetére
-
törölt tag
tv-zni és filmet nézni tök jó progi, ha távirányítóval akarod használni a pc-t
-
-
Én is abban a reményben indítottam el (állítottam be), hogy tudjak internetes rádiót hallgatni. Az MS oldala szerint tud ilyet. A valóságban nem. Szerencsére találtam egy kis ingyenes programot (screamer) rádiózáshoz. Kell a francnak ez az MS féle monstrum.
Filmeket meg eddig is GOM Playerrel néztem (codec nélkül) és a jövőben is ezzel fogom. Csak ezt a képernyőkikapcsolást sikerüljön visszaállítani.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Core2duo6600
veterán
válasz gergo84 #17762 üzenetére
A net mukodik egyébként ?
Keresgettem
Lehet vírus is, meg az ipsec is csinálhatja, a frissitések fent vannak ?(#17775) Syl
Menj be a mediacenterbe asszem le lehet tiltani azon belül a képernyővédőt teljesen.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
dzsóbácsi
aktív tag
Üdv!..
Tudom, hogy tilos az ilyesmi, de megkell ,hogy kérdezzem
Köszönöm!![ Módosította: Thrawn ]
-
stop
aktív tag
Egy kis segítséget szeretnék kérni,
op rendszer: vista (magyar)
a köv történt:
már egy jó ideje baszogat a gép, hogy telepítsem az xy számú szervízpackot....én eddig nem akartam, de mondom tegnap ráérek! - na ezt nem kellet volna lehet
- nincs internetkapcsolat - a connect.dll file hiányzik, pedig megvan!
- nincs semmiféle internet és kapcsolatbeállításom
- stb.de a legfontosabb az első ami mellé még egy 30 x hosszú kodot is ad hogy mia frana a baja....
előre is köszi
"az együgyű lenézi társát, az okos pedig meghallgatja azt" P.K.11.12.
-
-
válasz Core2duo6600 #17788 üzenetére
Ilyet sajna nem találok benne.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
hucsikoi
senior tag
Sziasztok!
Most próbáltam ki a Vista 64 bit-es változatát.Sikerült megfeleló drivereket beszerezni és múködik is rendesen,kivéve az Epson V10-es scannerem.Nem találok hozzá múködő drivert.Próbáltam keresni mindenhol,de sajnos egyiket sem fogadja el.Az alábbi üzenetet kapom:EPSON Scan cannot be started.Please use the Troublehooting Asistant to solve the problem.
Segítségeteket megköszönöm. -
doddencs
senior tag
Az miért van Vista alatt, hogy a 80GB-os hordozható vincseszternél van olyan, h. hardver biztonságos eltávolítása, míg pendrivenál (legyen az 128MB-tól 4GB-ig), nincsen...
S utána meg pendrivenál, mikor újra berakom, írja is ki, h. helyreállítás, nem lett megfelelően eltávolítva..
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Vettem egy Penryn CPU-t és ezzel kapcsolatban lenne egy kis "problémám"
A Windows Vista 64bit úgy ismeri fel a CPU-t, hogy "Genuine Intel(R) CPU" és az lenne a kérdésem, hogy registry-ben (vagy máshol) meg lehet-e oldani, hogy a teljes nevén ismerje fel? A CPU "ES" példány és 2006.06.21. dátumú drivert telepített fel hozzá a Vista indításkor.
Köszönöm a segítséget -
Bali27
addikt
[L:http://www.start64.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=243&Itemid=1]Sziasztok!
Megjelent Mozzilla alá az első 64 bites Plugincsomag.. És erröl a linkröl le is lehet szedni.. Meg 64 bites firefoxot is. [link]
Azaz 32 bites plugint lehet 64bites böngészö alatt futtatni[ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
válasz hucsikoi #17794 üzenetére
Vakard le a régi drivert, nálam is volt egy ilyen
ráadásul xp én
A dolog nyitja abban mutatkozott meg, hogy nem volt mindegy, hogy melyik usb portra dugom a scannert, hogy miért azt nem tudom
ha az egyiikbe volt dugva azt írta ki mint neked, átdugtam egy másikba jó lett.
a saját gépemen, vista x64 el semmien gond nem vol vele az egy Epson Perfection 2580 as volt
Próbáld meg azzal a progival, frisseb a verziószáma
és azért minden scannert twain on kommunikál, olyan nagy különbségek nincsenek közte
Érdemes még megpróbálni a server 2003 drivereivel is.(#17797) doddencs
Mert a pendrive ról tudja, hogy bármikor kitépheted belőle nem használ írási gyorsítótárat, ezert ki lehet tépni belőle a hordozható hdd nél állitsd be a tulajdonságainál, hogy optimize quick removalé akkor ott sem lesz, vagy ha igen nincs jelentőségeGigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
Új hozzászólás Aktív témák
•Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
•Tilos az OFF!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs