-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
mmdms
addikt
hy!
valaki meg tudná mondani, hogy akkor mi van ha letiltom a virtuális memóriát?
ha van elég fizikai, akkor nem muszáj lennie virtuálisnak, vagy igen? vagy érdemes egyáltalán?ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
Morden24
nagyúr
Ja, de szerintem a cégtulaj nem is fogja lenyúlni a laposodat, hogy átbütykölje a céges netet, és msn-ezzen a szomszéd kiscsajjal
mmdms: Itt van, hogy mire is jó, ennek fényében kapcsolgasd. De hogy minek akarod kilőni?
[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies
-
Polllen
nagyúr
Szia!
Elméletben gyorsulnia kell a rendszernek, addig amíg elég a fizikai memó. Ha kezd megtelni, belassul és fagyogat a rendszer.
(Nekem 2 giga ramom van, letiltottam és restart után is tart egy 1-2 gigás pagefile-t, amit használ is sajnos.)
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
tibcsi0407
félisten
Sziasztok!
A Microsoft-nak arról a programjából nem tudtok vmit,amikor az egyetemistáknak jár ingyen egy Vista,egy Xp és egy office2007?
http://www.tisztaszoftver.hu/download/L1.pdfHa ezt kitöltöm,akkor hova menjek vele?A tanulmányi osztályra?
[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
localhost
Közösségépítő
válasz tibcsi0407 #17257 üzenetére
"A Jogviszonyt igazoló aláírása" alatt az egyetemen aláíratod a Tanulmányin.... aztán
"Felhívjuk tisztelettel a figyelmét, hogy telepítőkészletet és igazolást az alább megtalálható nyomtatványokon tud igényelni. Kérjük továbbá, hogy a megrendelését postai úton (Euro One Számítástechnikai Zrt. Budapest 1145. Újvilág u. 50.-52.) juttassa el részünkre."
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
pok.tom
aktív tag
hali!
milyen keriot lehet feltenni Vistára? mert a 4.12 amit XP-n használok azt nem engedi, v. tudtok valami hasonlóan jó tűzfalat?
ezt a Vista antivírust h. lehet eltávolítani?
-
Morden24
nagyúr
válasz pok.tom #17259 üzenetére
A Kerio ha jól tudom, most már Sunbelt néven fut, akik eddig annyit tudtak összehozni, hogy - idézem: Running Vista? We plan on releasing a Vista compatible version in the near future.
Ez 2008 közepére nagy eredmény.Milyen Vista antivírusról beszélsz? Ha esetleg a Defenderről van szó, akkor ki lehet kapcsolni. (Egyébként ez nem vírusirtó, hanem malware kergető, valamint a startup progikat monitorozza.)
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
válasz pok.tom #17261 üzenetére
Defender nem tűzfal. A Windows Firewall az tűzfal. A Security Center-ben meg tudod nézni, hogy mi működik.
Ha ki van lőve, akkor ennyi. Eltávolítani konkrétan nem lehet, de ha kilőtted, akkor nem fog kötekedni.Ha őszinte akarok lenni, fogalmam nincsen, hogy mi az a Vista Antivirus 2008, de hogy az enyémben ilyen nincsen, az biztos. Rákerestem a neten, találtam valami képet, de még csak nem is láttam ezt soha életemben.
Valami "okosított" Vistád van, vagy mi a jó ég?Egyébként vírusirtónak NOD32-őt használok, firewallnak meg a beépített Win tűzfalat. Teljesen jól működnek (kivéve a NOD-ot, amikor éppen olyanja van... szerencsére már jóideje nem volt baja ).
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
válasz pok.tom #17266 üzenetére
Lehet, hogy szart sem érnek, de nekem az elmúlt időben (15 hónapja ebből Vistán) nem volt egy darab vírusom, meg egyéb szirszarom sem
Ellenben mondjuk nem is járok serials.ws oldalakon Lehet ezért.
(Tartok tőle, ha így tolod, akkor felrakhatsz 20 tűzfalat is, kb. annyit fog érni, mint az ima vagy a szerencsét hozó háttérkép )
szerk.: Ha saját tűzfalat használsz, a Vistáét kapcsold ki. UAC-ot még úgy-ahogy megértem, de automatikus frissítések...? Hűűűha.
[ Szerkesztve ]
-
doddencs
senior tag
Sziasztok!
A merevlemez particionálását próbáltam, Partition Magic és Paragon Partition Manager nevezetű programokkal egyaránt, de nem sikerült, bár azt hittem esetleg a Vistát nem fogja támogatni, de a merevlemez tipusával, SATA-val gyűlt meg a baja
És ezért kérdezem én, mégis hogyan lehetne valamilyen úton felosztani a C meghajtómat, egyéb programmal? Vagy ha esetleg át lehet állítani a SATA-t másra (NTFS, FAT32..), akkor azt hogyan lehetséges, és mire érdemes?
Előre is köszönöm
üdv
doddencs -
derossi
aktív tag
válasz Morden24 #17268 üzenetére
Én az Uac-ot se értem meg miért kell kikapcsolni.Az elején valóban kicsit idegesít,mikor egymás után telepíted fel a programokat,de utána meg lehet szokni.Pont arra való,hogy tuttod nélkül ne lehessen telepíteni kártékony programokat.
Én eddig fő rendszernek kb 2 hete haszálom a Vistát,de sose volt gondom vele,mára szépen beállt a renszer"üzemi hőmérsékletre".És én csak beépített tűzfal+defender+Avg free 8.0 -át használok.
-
derossi
aktív tag
válasz doddencs #17269 üzenetére
a Vista beépítettjével lehet...
Bár nem mindig engedi a kívánt méretűre lecsökkenteni a rendszer particiót
Hagytam is a fenébe,végül is elég biztonságosnak tűnik a rendszer..a particion magic és paragon akármivel csak akkor érdemes próbálkozni ,ha teljes verziód
van,mert a próbaverzióik sz@rt se érnek.[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
válasz derossi #17270 üzenetére
Én sem kapcsoltam ki az UAC-ot (soha, egyetlen percre sem amúgy, engem k*rvára nem idegesített, sőt, valahogy szeretem a konfirmációt egyébként sem telepítgetek fél pillanatonként), de azt még megértem, ha valakinek felcseszi az agyát.
Én fő rendszernek 15 hónapja használom (tavaly nov. óta 64-est), és szintén nem volt eddig bajom vele, NOD32 + Defender + Win Firewall kombóval (+ UAC a bónusz pontért)
doddencs: A SATA a merevlemezed típusa, az NTFS meg FAT32 az pedig a merevlemezen található file-rendszer típusa (mint a papír amire nyomtatsz + az abc, ami alapján írod a betűket). A lényeg, hogy utóbbihoz iszonyatosan ne nyúlj.
Amúgy ha ennyire problémás a particionálás, inkább hagyd a francba (szerintem... persze nem muszáj feladni ).Sectumsempra - For Enemies
-
AMD Power
titán
Vistához is van olyan mint az Win XP-hez.... Tippek trükkök.
Remélem értitek mire gondolok.
-
pok.tom
aktív tag
válasz derossi #17270 üzenetére
az uac meg vezérlőpult belépéskor is anyázik , eszközkezelő meg nyitas , sajátgep kezelő stb.. nem csak program telepítéskor kérdezősködik, amúgy meg a tűzfal többe közt arra is van h. ilyen kérdésekkel bombázzon, figyeljen a bejövő, kimenő adatforgalmamra, elég 1 felugró ablakot néha le okézi, tűzfaltól még ezt elnézem
-
-
Morden24
nagyúr
válasz pok.tom #17279 üzenetére
Vezérlőpultba való belépéskor nem anyáz... illetve nem kéne neki anyáznia.
Hát az, hogy mit szűrnek az automatikus frissítésekkel, az egy dolog, de hát erre is van egy megoldás (szopás nélkül)
Mellesleg ha jól tudom, offline telepítők is vannak, és azért a frissítések nem ártanak a rendszernek. Pölö biztonsági frissítések, ha már éppen ez volt a téma.szerk.: szülői felügyelet kicsit más téma, mint egy vírusos gép esetén a biztonságról való társalgás... mellesleg ha lenne kölök, akkor be lenne kapcsolva.
(#17283) Ezért kell (ha nincsen rá ennyire lóvé) kód meg brekk nélkül használni ameddig lehet (120 nap).
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
válasz pok.tom #17288 üzenetére
Nem, nekem számlám van róla, hogy használhatom
(ennek a dolognak, amit linkeltem, ugye az lenne a lényege, hogy felteszed a cuccot kód nélkül, és nem buherálod mindenféle szarral, meg krekkel meg egyébbel, hanem használod a kinyújtott türelmi idő végéig... mivel egy rakat embernél a 4 hónapos Win egyébként is "húbazmeg" kategóriás vénség, nem is értem, hogy mi szükség a sok hekkelt szarra... ja, és még Update-elhetsz is kedvedre)
[ Szerkesztve ]
-
pok.tom
aktív tag
válasz Morden24 #17289 üzenetére
ja jó kérdés.. az xp néha 1évnél többet is kibír akkor gondolván a vista is.A sok programot mindig feltenni havonta az nem oké mondjuk 1/3 évente azé.. határeset
tulajdonképp honnan lehet ezt beszerezni legálisan h. a 120napot használhasd?
és mi van az sp1l?[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
válasz pok.tom #17290 üzenetére
Legálisan két opciód van, ez a türelmi idős dolog, vagy a vásárlás.
Mivel két durvább, illetve 4 átlagos hétvégi buli árából kijön egy OEM Home Premium, ezért szerintem utóbbi sem egy nagy érvágás, de nem akarok senki zsebében turkálni, persze...
(Ez off, de az más kérdés, hogy néha az "illegál" Vista-használók adatlapján olyan gépet lát az ember, aminek az árából fel lehetne újítani egy község főutcáját, és akkor itt nyafog, hogy nem megy a krekk... na az az igazi.)
szerk.: SP1 felmegy rá. A beszerzés roppant egyszerű... elkéred egy haverodét, aki megvette legálisan, vagy fogod magad, felmész a netre, és letöltesz egy NEM BÜTYKÖLT Vista telepítő image-et, és telepíted. A lényeg azon van, hogy amikor kéri a kódot, akkor nem adsz neki be semmit, hanem telepíted enélkül. Így belépsz a próbaidős Vistádba, amin használhatod a rearm-ot. Amúgy minden megy, ellenben a validációt (tehát aktivált terméket) igénylő dolgokat ms honlapjáról nem tudod letölteni. A WinUpdate megy teljesen jól.
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
válasz derossi #17293 üzenetére
Már van ilyen, bár céges szinten, és azt nem tudom, hogy konkrétan oprendszert lehet-e bérbe adni, de pl. irodai programcsomagokat meg ilyeneket már tolnak így (asszem pölö a T-Sys is). Bár a helyzet az, hogy magánszemélynek nem nagyon érné meg 1 gépre mondjuk 1000 forintért bérelni ilyesmit, mert 1. egy újabb csekk, vagy elektronikus tranzakció 2. egy év alatt kiköhög mondjuk 12K-t, és akkor már majdnem ott van, hogy vehet is egyet... ráadásul azért a készre szerelt gépek a gyakoribbak, amikhez legtöbbször jár os. Arról persze nem is beszélve, hogy apportba bevinni csak oprendszerrel lehet PC-t, lapost, és amortizálni is csak olyat lehet.
De amúgy valami emberi árért tényleg lenne némi értelme...pok.tom: Ne ezzel akarj kitűnni. Mellesleg a legtöbb fórumos miliőben inkább a legális oprendszer a kuriózum...
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
•Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
•Tilos az OFF!
- PC játékok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest