Új hozzászólás Aktív témák

  • Morden24

    nagyúr

    válasz attila9988 #14356 üzenetére

    "3 gyermekes háziasszony munkakörben tevékenykedő 3 gyermekes anya is 5 perc alatt eligazodott benne, pont a múlt héten jártam valakinél akinek vista kipróbálására volt éppen ingerenciája..."

    A nagyanyám matuzsálem barátnője is eligazodik családtól kapott új notebookján. Egészen addig, amíg ugyanazokat a dolgokat csinálja "rituálisan", amiket pontról pontra ismer. Akkor van gond, amikor valamit meg kell oldani, de máshogy van, mint régen.

    "A programok indítása is gyorsulhatott, a superfeatch teszi a dolgát, az más kérdés hogy a futás lassabb, legalábbis az álltalam próbált programok 90% -nak esetében."

    A Superfetch remekül működik, ellenben én lassulást nem láttam semminél (egy-két játékot kivéve), gyorsulást viszont nem egyszer. A legtöbb dolog csak szimplán ugyanúgy megy - ettől még nálad elhiszem, hogy nem így van, nyilván nem egyforma a szoftverlista.

    "Szidják ők, és az ára miatt is, illetve más miatt is. (Hallottál már a nem régiben lezajlott amerikai perekről, amik a túl drága ms termékek miatti pénzvisszafizetéssel zárultak?)"

    Persze, meg az értékvesztős iPhone-ról is hallottam. Az amerikai lottójog nem igazán mozgat. Ez nagyon nem bizonyít számomra semmit :)

    "Így lenne ez akkor, ha nem érnék veszteségek pl a programok futási sebességét figyelembe véve."

    Engem nem ért, pedig nem csak Mahjong-ozom. Na persze ha valakinek problémás szituja kerekedik, akkor vagy válsa le a szoftvert, vagy nem váltsa le az OPrendszerét. Erre mondtam, hogy "racionalitás sem ártana".

    "Akkor nem a rendszer gyorsul, hanem a gépem... A kettő nem ugyanaz."

    Ezt az elterjedésének fokozódására értettem.

    "Tehát az ms lenyomja a torkomon, mert megteheti..."

    Ha nincsen rá igény, akkor nem lesz termék. Mellesleg nem az MS nem ír drivert az új hardware alá, nem az MS optimalizálja Vistára a legújabb szoftvert, nem az MS írja majd DX10-re a játékokat (mármint nem csak ő:)).

    "Most is számtalan noteszgép kapható, ami alapjában véve alkalmatlan a vista futtatására, mégis azzal kapod."

    Kérd számon a noteszgép gyártóján, mert ő az, aki Vistával árusítja. Miért, talán nem emlékszel a "hipermodern" teszkóPC-kre, amiket XP-vel szórtak? Sámántáncot kellett járnia a júzernek még a bebootoláshoz is.

    "Az ms pénzt akar kisajtolni az emberekből, és bármilyen vackot el is tudnak adni."

    Az MS senki fejéhez nem tart revolvert. Ha az emberek veszik a vacakot, akkor nem a vacak gyártójával van a baj, hanem a vásárlókkal. Nem mellesleg illene nem elfelejteni, hogy a Vista mögött is áll egy elégedett vásárlóréteg, csak a különbség annyi, hogy ők nem ordítják hangosan, hogy "nekem jól működik". És persze előttem is írták: tele a net a "tekeri a vinyómat", "megette a memóriát" szintű okosságokkal, na meg persze bizonyos miliőben a szarul krekkelős nyifogással is.

    "Ezért is hívom fejős tehénnek. Csak ezt most nehezebben fejik mint az előzőt.."

    Ja, a pénzügyi rekord mostanság az MS-nél virágnyelven "nehezebben fejik"-et jelent :) :B

    "Egyébként is miért kellene váltanunk csak azért mert a microsoft éppen úgy döntött? Szerinted ez jól van így? Adjanak olyan rendszert, amire érdemes. Ne erőszakoskodjanak egy olyannal, ami nem felel meg az emberek elvárásainak."

    1. nem kell váltani
    2. szerintem jól van így, ők terméket kínálnak, én meg vásárolok, ha akarok
    3. nekem olyat adtak, meg még sokaknak
    4. nem erőszakoskodnak, legfeljebb reklámoznak; legalábbis hozzám nem jött MS-es verőlegény, hogy "válccsá vazze" :)

    Szerk. a köv. kommentedre: Nálam aktív az UAC. Nagyon nem zavar. Eleinte szokatlan volt, ráadásul a kezdeti programok percenként fel tudtk hergelni. Manapság alig látom, de valahogy megszoktam, már komolyan mondom, hiányozna :)

    [ Szerkesztve ]

    Sectumsempra - For Enemies

Új hozzászólás Aktív témák