Új hozzászólás Aktív témák

  • Clemi

    veterán

    válasz Azazael #40905 üzenetére

    Az akku merülés témához, nekem is az a véleményem, hogy FW hiba lehet (vagy valami szoftver amit még nem javítottak ki), mivel nálam gyakorlatilag ugyanaz a tevékenység van engedélyezve háttérben, mint a 8.0 alatt volt, azzal a külnbséggel, hogy a Battery Saver bejött a listába, és konkrétan 2,5-3x gyorsabb a merülési tempó készenlétben, mint a 8.0 alatt volt. Figyeltem a telefon viselkedését egy pár napig, és olyat is elkövettem, hogy este nagyjából 50% körüli töltöttségnél csináltam egy újraindítást, hogy tuti ne legyen beragadt program, de nem változott az üresjárati merülés. Próbáltam, hogy letiltottam az Insidert, utána a Cortana-t de nem hozott változást. Ezek a programok valószínű olyan keveset fogyasztanak, hogy így nem is mérhető a hatásuk az üresjárati készenléti időre. Ezért gondolom azt, hogy FW hiba lesz a megnövekedett üresjárati áram felhasználás.

    Nálam nagyjából úgy jön ki az üresjárati merülési százalék, hogy az Insider naplózza a töltöttség változást, ami a 8.0 alatt óránként 0,7-1,5 között mozgott, most pedig 20 percenként 1 % de néha van egy szünet, így jön ki a 2,5-3%-os óránkénti merülés.
    Mindez úgy, hogy a háttérben az Insider, a Battery Saver, a Store, Cortana, a Weather Flow ami a Battery Saver szerint a háttérben fogyasztott áramot mostanában, és persze engedélyezve van (volt a 8.0 alatt is) a Glance és a dupla koppos élesztés.
    Ezen kívül persze még engedélyezve van a One Drive, a Calendar, a Chronos, az Endomondo, az FM rádió, a Here programok, a Messenger, a Music, a Runastic, a Skype, a Viber és a Vész, de ezek nincsenek a recent listában, mivel mostanában nem futottak.

    Ettől a gyorsabb merüléstől eltekintve egyébként nekem bejön a 8.1 nincs semmi gubanc, fagyás, akadás, és mivel elég sokat itthon vagyok, a használat közbeni gyorsabb merülésről nincs tapasztalatom.

Új hozzászólás Aktív témák