Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz quailstorm #35895 üzenetére

    Köszönöm a tippet! :K

    "en a dragalatos radeont gyanusitgatnam, bar csokkentett modban mennie kene"

    Megy az normal módban is, hiszen Win7 alól írok. Csak éppen időnként dobálja a BSOD-ot.

    Mondjuk visszagondolva azt nálam eddig kivétel nélkül Opera alatti böngészéskor dobja, és soha nem "automatikusan", tehát nem már betöltött elemek olvasgatása közben, hanem vagy egy új honlap megnyitása közben, vagy akkor, amikor az adott fórumon rákattintok pl. a "hozzászólás" gombra, vagy egy adott honlapon rákattintok egy linkre, cikkre, stb.

    (Az nem kizárt, hogy Mozilla, vagy más böngésző alatt is dobálná, de 99,99%-ban Opera alól internetezem, így erről tudok nyilatkozni.)

    Emlékeim szerint az elmúlt hetekben (hiszen itt beleértem a friss Win7 telepítést megelőző, közel 3 évig használt korábbi Win7 telepítést is) csak és kizárólag ilyenkor jelentkezett a BSOD.

    Tehát - még egyszer mondom - ha be van kapcsolva a gép, és Win7-en belül vagyok, de nem használok böngészőt, akkor órákig is fut hiba nélkül.

    "ahogy elnezem MS ehhez irt kulon javitast is
    Javaslat: huzd ujra, es driver nelkul mit csinal. Aztan elso legyen a catalyst. Es mindenbol a legfrissebbet netrol."

    Természetesen most, a Win7 új install-nak úgy álltam neki, hogy minden általam használt applikációnak a legfrissebb változatát töltöttem le telepítés előtt, valamint az Intel honlapjáról az alaplapomhoz elérhető legfrissebb drivereket.

    Ami a másik javaslatot illeti... jó ötlet, de az a helyzet, hogy ha a Catalyst az első, akkor nincsen internetkapcsolat, így valószínűleg nem tudom reprodukálni, avagy tesztelni a jelenlegi helyzet során jelentkező BSOD-ot.
    (Azt pedig nem kockáztatom meg, hogy Win Update fájlok, szoftveres vírusirtó és tűzfal nélkül, a feltelepített netkapcsolat mellett az interneten böngészek egy "szűz "Win install alól. Kismillió spyware-t és vírust kaphatna be a rendszer addig.)

    Egyébként azt hiszem említettem fentebb, hogy volt olyan variáció is, hogy a Catalyst "majdnem" első volt, konkrétan megelőzte a Win Update frissítéseit.

    Annál az alkalomnál is volt egyszer BSOD, akkor automatikusan, viszont nem hivatkozott semmilyen fájlra.

    Egyébként amióta Windows-t használom ezt a sorrendet mindig betartom OS install során:

    1. Windows
    2. Mindenkori Service Pack
    3. Mindenkori Windows Update (ha van netkapcsolat, és lehet telepíteni)
    4. Alaplapi driverek (+ hálókártya driver, ha szükséges)
    5. VGA Driver
    6. Hangkártya driver
    7. Minden egyéb driver és applikáció

    Egyébként nekem is azért gyanús a Catalyst, mert átgondoltam, hogy a régi Win7 telepítésben mi változott akkor, amikor 3 év után elkezdte szórni a BSOD-okat.

    Én úgy használtam, hogy az Intel alaplap összes drivere (beleértve az alaplapi LAN driverét is) az alaplap telepítő CD-jől installálva, a Catalyst, a Creative drivere az változatlan volt. Ahogyan a kezdetek óta használt Opera 11.50 is. Mindegyiket akkor telepítettem fel, amikor a Win7-et, szóval 3 éve. És ezekhez nem nyúltam.

    A főbb, gyakran használt applikációkat frissítettem időnként (ennek nagy jelentősége nincsen), a Comodo, AVAST és Malware Fighter programot és vírusdefiníciókat pedig naprakészen tartottam, valamint a Windows Update-eket is mindig telepítettem.

    Így működött a gép hiba nélkül közel 3 évig, mint említettem.

    Akkor, kb. 1 hónapja az egyetlen nagyobb változás az volt a rendszerben, hogy a régi, 10.12-es Catalyst csomagot lecseréltem a jelenleg legfrissebbre, ami a 13.12-es.

    És pár nap múlva - az addig évekig hiba nélkül működő Win7 - elkezdte dobálni a BSOD-okat. Emiatt a Catalyst nagyon gyanús.

    Emellett az Opera 18 lett telepítve, és az AVAST (mint mindig a 3 év alatt) frissítve a legutóbbi változatra.

    Az Opera18 volt gyanús, azért távolítottam el, de mivel a jelenlegi, új Win7 telepítéskor már nem telepítettem, mégis dobálja a Win7 a BSOD-ot, így azt hiszem, kizárhatjuk.

    Az AVAST legfrissebb változata még lehet gyanús, mert ezen a Microsoft féle Support oldalon azt írják, hogy ez a NETIO.SYS féle BSOD a leggyakrabban valami "3rd party vírusirtó" telepítését követően jelentkezik.

    McAffe használatánál szinte garantált, a PC Tools-ra is vannak példák, és említik az AVAST-ot is. (Nem csak itt, hanem a fenti hibára rákeresve, más fórumokon is.)

    A kérdésem az: hogy a fenti fórumban beidézett módon hogyan/mivel tudom megnyitni a Win7 által készített minidump fájlt?

    A "Bluescreenview" olyan nézetet nem tartalmaz.

    [ Szerkesztve ]

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák