- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
Aktív témák
-
addikt
Adott egy xp sp2-vel, router mögül neteznék, de ha automatikus dhcp kérésre van állítva nem jön be semmi.
A kapcsolat állapota:hálozati cím lekérése, ha javításra nyomok, azt mondja, hogy nem tudja az ip-t megújítani, ha ipconfig /release-t nyomok akkor nem tudja elérni az rpc szolgáltatást hiba jön.
Manuálisan beállítva tök jól megy. -
addikt
Hi!
Lenne egy láma kérdésem.
Szeretném használni a távsegítség vagy a távoli használat szolgáltatást csak egy két dolog nem tiszta.
Egyrészt ha router mögül netezek, be kell-e állítani valamit?
A másik, pedig, hogy ha nem egy hálozaton vagyunk, hanem interneten keresztül akarok hozzá csatlakozni, akkor kell-e valami speciális kapcsolatot létesíteni(pl. VPN) vagy egyszerűen az IP-je alapján el tudom érni? -
addikt
Az mi a fenétől lehet, hogy egy 10GB-os tök üres usb-vel csatlakoztatott 3,5'' vincsire nem tudok rámásolni egy 7GB-os fájlt, mert azt mondja, hogy nincs elég terület!
Lemezkarbantartót lefuttattam, rejtett fájlokat látom, se intéző se TC nem akarja az igazat, pedig mind a kettő a helyes méretet látja, mind a vincsin mind a fájl szintjén. -
addikt
Hi!
Távoli asztal és távsegítség szolgáltatással lenne problémám.
Szeretnék kapcsolódni egy barátom gépéhez interneten keresztül, neki közvetlen kapcsolata van, nekem router, portforward beállítva, ha távoli asztallal el akarom érni 2 másodperc latt kiírja, hogy a távoli kapcsolat megszakadt, ha ő akar rám akkor pedig ezt:
''Az ügyfél nem tudott kapcsolódni a távoli számítógéphez. Elképzelhető, hogy nincsenek engedélyezve a távoli kapcsolatok, stb...''
Ha msn-en keresztül kér távsegítséget nekem bejön az ablak, várakozás válaszra, majd kb. 1 perc után infó ablakban, megszüntette akapcsolatot kiírás, de hogy ki és miért arról semmi, az ő oldalán semmi nem történik.
Ha én kérek távsegítséget akkor tud hozzám kapcsolódni rendsen.
Mindkettőnknél engedélyezve van a szolgáltatás, nekem prof, neki home edition van fennt.
Szolgáltatásoknál a ''Távoli asztal súgó-munkamenetének kezelője'', ''Terminálszolgáltatások'', ''Távoli eljáráshívás'' el van indítva mindkettőnknél, a tűzfal ki van kapcsolva.
Tightvnc-vel tudok kapcsolódni hozzá.
Mi lehet a gond?
Másik kérdés.
Hogyan lehet SMTP szervert csinálni az otthoni gépből?
Azért kellene, mert egy kis szolgáltatónál vagyunk s néha egy két perc mire egy sima szöveges mail elmegy, saját szerverrel ez gyorsabb lenne szerintetek?
Telepítő cd-ről felraktam a szolgáltatást, de nem tudom hogyan kell konfigurálni ahhoz, hogy a külvilág felé is tudjak vele kommunikálni.
Van valami jó kis leírás hozzá? -
addikt
válasz moonman #1445 üzenetére
Biztos én vagyok a béna, de azt a home-ban, hogy lehet?
Ha számítógép-kezelés-rendszereszközök-helyi felhasználók és...-nál próbálom azt mondja, hogy nem lehet csak a vezérlőpult felhasználói fiókoknál módosítás végezni, de ott meg nincs csoport kezelés.
Ha mmc-ből próbálom nézni akkor is ugyanez a válasz. -
addikt
válasz sszever #1535 üzenetére
Moonman ezt írta: ''jahogy home, akkor fel kell venni az adott usert a távoli asztal felhasználók csoportba.''
Ezt szerettem volna megcsinálni, home editionban.Vagy nem jól értettem amit moonman mondott?
Mert homeban csak a távsegítséget lehet elérni a rendszer-távoli használat fülecskéjén, feltételezem ezért kell ''manuálisan'' felvenni a csoportba, mert prof alatt ha engedélyezem a távoli használatot, plusz megadom kik férhetnek hozzá, akkor hozzáadja a moonman által említett csoporthoz, gondolom én. -
addikt
Ezt idáig senki nem mondta.
Távsegítséggel viszont lehetne mondjuk messengeren keresztül, nem?
Az sem megy, a partnernél nem történik semmi a kérés után, nálam elkezdi felépíteni a kapcsolatot, egy darabig várakozás válaszra, majd egy infó ablakban közli, hogy megszüntette a kapcsolatot, de hogy ki meg miért azt nem.
A homeban engedélyezve van a távsegítség.
[Szerkesztve] -
-
addikt
Xp-n belül meg lehet oldani a hálozati forgalom korlátozását?
Vagyis hogy max mennyi lehet a le és feltöltési sávszél.
Egy programon belül be tudom állítani, de nekem általánosságban kellene, ezért pl. nem jó a netlimiter.
Ketten használunk egy hálot, de mindig más más progival megy a letöltés, sokszor több is egyszerre, így meg nem leeht megoldani.
Ha xp-ben nem akkor milyen külső progit ajánlanátok? -
addikt
Ez tiszta, csak korábban voltak gondjaim a netlimiterrel, majd megnézem a legújabb verziót hátha az már ok.
Viszont valóban jó lenne valami olyan progi amivel a processekhez priorítást is olehetne megadni, mert pl. jó lenne ha a böngésző elsőbbséget élvezne.
Erre tudsz esetleg valamit? -
addikt
Miért nem ismeri fel a parancssor az ékezetes betűt ha batch fáljból van futtatva?
Ha bemásolom prompt-ba tök ugyanazt ami a fáljban van akkor meg értelmezi.
Egyszerű copy parancsot tartalmaz, elérési út idézőjelbe van téve.
Hogy a fenébe lehet?
[Szerkesztve] -
addikt
-
addikt
Hi!
''A feladatkezelőt letiltotta a rendszergazda'' üzenetet kapom ha meg szeretném nyitni Ctrl+Alt+Del-el.
Nem tiltottam le, ha csinálok egy eredő házirendet a gépemre nem látok benne ilyen beállítást.
Mi a teendő? -
addikt
Szolgáltatásoknál és biztonsági házirendnél nem volt semmi, tűzfal csak az alap windows van, de kezdetektől kikapcsolva, úgyis router mögül netezek.
Végül sszever-nek lett igaza, egy spyware és vírusírtás után visszakaptam a feladatkezelőm.
Mindenkinek köszönöm a segítséget! -
addikt
Hi!
Volt egy progi, amit nem tudtam rendesen uninstallálni különböző okok miatt, csak töröltem a mappáját, meg a registryből a nevéhez tartozó kulcsokat+lefuttattam a regsupremet.
A gond az, hogy hozzárendelte magát az Alt Gr+F billentyűhoz globális hotkey-ként(egy titkosító progi volt) s ezt nem tudom megszüntetni, így kapcsos zárójelet sem lehet írni, mert mindig keresi az indító fájlját a progit.
Hogyan tudom ezt orvosolni? -
addikt
válasz Winner_hun #2828 üzenetére
Nem teljes verzió volt fent, uninstalláltam, de nem indítottam újra, felraktam ateljeset, ugyanoda, beállítottam, elrejtettem mindenhonnan, majd restart s szerintem ekkor leszedte a fájlokat mivel ugyanott volt mint az előző.
Nem tudom újra felrakni, mert azt látja, hogy fent van az előző. -
addikt
válasz Balázs_a_laz #2831 üzenetére
Semmilyen opciót nem ad, rögtön kidobja, hogy van előző verzió.
-
addikt
Xp alatt hogyan lehet megoldani, hogy 22-es porton(azért ezen, mert a legtöbb zárva van) keresztül betermináljak az otthoni gépre s azt az internetkapcsolatot használjam a melóban?
Vagyis nem az otthoni gépről neteznék csak annak a kapcsolatát használnám.
Egy ismerős megcsinálta úgy, hogy az otthoni gépén linux megy a bentin meg xp, gondolom a linuxra rakott egy proxyt s azt használja, de windowson nem tudom ez hogyan menne. -
addikt
válasz Benmartin #2843 üzenetére
Ha jól értem akkor nekem is telepíteni kell a windowsra egy proxyt(enélkül nem megoldható?), majd puttyval beterminálok rá az ip-m alapján s utána már használhatom is az otthoni proxy-m.
Router is van, ott gondolom a 22-esre meg a proxy által használtra kell egy forward.
Az viszont nem tiszta, hogy az xp milyen progival fogadja az ssh kérést?
A leirásban szereplő Caesar-on gondolom fut egy ssh szerver, de az xp-n mi helyettesíti ezt?
Mondjuk egy tightvnc szerver ami a 22-est figyeli? -
addikt
Megjött moonman, remélem most már érkezik válasz a kérdésemre.[link]
Felvetődőtt egy másik is.
Eléggé belassul a gépem a lemezműveletek(másolás, progi/játék telepítés)során.
Nehezen lehet könyvtárat nyitni, lassabban nyílnak meg az alkalmazások.
Régebben ez nem így volt.Lehet xp hiba vagy a vincsim öregszik.
Frissen telepített rendszer van rajta, előtte powermaxal csináltam egy full mélyformázást. -
addikt
Sziasztok!
Xp alatt ha firefoxon keresztül nézek egy streaming videót s a firefox bezárásakor törlök minden személyes adatot, akkor valahol tárolodik még, hogy mit néztem?
Elő lehet ezt kaparni valamilyen úton módon?
Vagy a lejátszó tárolja-e a böngészőben lejátszott videók adatait/előzményeit?
Elvileg a media player classicon keresztül hozza be, de a DirectVobSub is aktiválódik a videó alatt. -
addikt
miért van az, hogy a hangerő szabályző fő hangerő sávja felmegy a maxra és nem lehet lejjebb venni, automatikusan visszaugrik.
Az audio drivert újra raktam, vírus, spyware irtás megvolt, mi okozhatja még -
addikt
válasz ballington #4255 üzenetére
van, hogy nem is ülök a gép előtt s felmegy maxra, meg ez eddig sem okozott problémát.
Reboot után magához tér határozatlan időre.
Aktív témák
- Black Friday - 2023.11.24. / Cyber Monday 2023.11.27.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Autós kamerák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- Futás, futópályák
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest