Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz spammer #7902 üzenetére

    self-closing tagek elhagyásáról HTML5-ben:
    jó a felvetés, ezzel kapcsolatban szerintem ez egy igen jó, rövid és tömör, de lényegre törő hsz.:
    http://stackoverflow.com/questions/3558119/are-self-closing-tags-valid-in-html5/3558200#3558200

    Ha személyes gyakorlatra vagy kíváncsi: én nagyon megszoktam, hogy használom a self-closing tageket ott, ahol XHTML-nél kell, és számomra nagyon rontja az olvashatóságot, ha nincs lezárva egy tag, ezért továbbra is a korábban megszokott formát használom, mivel HTML5-nél megengedett (a lezáró / ugyanis opcionális).
    Ezenkívül a parse-olás miatt is problémás lehet egyes esetekben, ha nem használom a self-closing tageket, ahol nem tolerálják a HTML5-ös lezáratlanságot, például a jsFiddle-nél a lezáratlan tagek esetén pirossal validitási hibát jelez a HTML-kódban. Amint lezárod pl. az <img> taget, megszűnik a validitási hibajelzés.
    Már a HTML4-nél is meg lehetett csinálni, hogy nem zárod le pl. a bekezdést (<p>) vagy a listaelemeket (<li>), még a strict DOCTYPE-nál is (ami szerintem szintén ronda, de az ajánlás megengedi, W3C validátora sem jelez hibát), tehát a böngészőbeli probléma kétlem, hogy pont most lenne aktuális, ha már megoldott kérdés volt korábban is (a HTML 4 igen régóta létező "szabvány", a 4.01 1999-ben került publikálásra).

    Szerintem tehát szebb, ha le van zárva minden tag, de ez tényleg csupán ízlés kérdése.

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák