Új hozzászólás Aktív témák
-
sgery
őstag
Köszönöm, igazából valami template kellene nekem hozzá, sajnos annyira nem értek a programozáshoz
Vagy egy lelkes ember, aki egy kis pénzért megoldjaFurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
spammer
veterán
Mi baj a html5-tel? Van fallback script régi böngészőkhöz (az új elemek miatt), de én pl. amúgy is leszarom az IE 6-7 meg hasonló őskövületeket 2013-at írunk, nehogy már még mindig ezzel kelljen foglalkozni. Vagy amúgy mi van a HTML5-ben, amitől félni kellene?
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Mondjuk érdekelne, hogy céges honlap esetén miért használsz HTML5-öt, aminek a támogatottsága finoman szólva is problémás még."
Remélem, ezt nem fogja komolyan venni senki, mivel nem tetted hozzá, hogy jellemzően csak Internet Explorer < 9-ben problémás.(#8104) spammer :
+1 a fallbackre.
Ilyen alapon CSS3-at sem használhatnánk, PEDIG DE (nyilván korlátokkal, de ... ).[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz martonx #8097 üzenetére
"Egyébként úgy fogd fel az erőforrás igényét, mintha egy normális játékot futtatnál. Azok is rendesen "eszik" a vasat."
Jaja, bár fene tudja, szerintem hasonló játékra talán nem kajálna meg ennyi memóriát. Úgy emlékszem, mintha felrohant volna vagy 1,5 GB-ra vagy többre a memóriazaba, de majd megnézem megint.Sk8erPeter
-
veterán
válasz Sk8erPeter #8108 üzenetére
Azért a fallback scriptek működőképességét személy szerint megkérdőjelezem, főleg úgy, hogy rengeteg különböző böngészőt kell támogatniuk visszamenőleg. Arról nem beszélve, hogy mekkora plusz munka még ezekkel is bíbelődni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Azért a fallback scriptek működőképességét személy szerint megkérdőjelezem"
Hát ha fallback script, és nem működik, az elég érdekes... Akkor az magyarul nem fallback script."Arról nem beszélve, hogy mekkora plusz munka még ezekkel is bíbelődni"
Általában pont az a jó, már ha jól van megírva, hogy nem nagy munka. Valakik megírják helyetted az egész magját, neked meg jobb esetben pár sor pluszban mindezt használni is.--
Végül is ha belegondolsz, maga a jQuery is cross-browser megoldásokat kínál, az 1.x verziókban tököltek az összes IE-re fejlesztgetéssel a 6-ostól kezdve, 2.x-ben már a jQuery magjából is ki lett véve az IE9 alatti IE-k támogatása. És neked aztán azzal egyáltalán nem kellett foglalkoznod, hogyan oldják meg, hogy az AJAX-kommunikáció vagy az animációk is lehetőleg ugyanúgy működjenek mindegyik böngészőben, jobb esetben ugyanannyi sorból oldottad meg a feladatodat.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
mrgreen
csendes tag
Sziasztok!
Remelem jo topikban teszem fel a kerdest de ugy alakult (nem ezen a teruleten dolgozom), hogy ket weboldal elkesziteset is ram biztak ami nem is okozna problemat de azzal egyaltalan nem vagyok tisztaban, hogy milyen arat kerhetek cserebe. Mind ket esetben dinamikus tartalommal ellatott oldalakrol lenne szo ahol a tartalmat a masik fel kezelne, gyakorlatilag webshop, online fizetes lehetoseg nelkul. Ha kellemetlen hozzaszolasba kiirni akkor privatba is megkoszonnek egy megkozelito árat, mas szakteruleten dolgozom, erre egyaltalan nincs betekintesem, koszonom! -
veterán
válasz Sk8erPeter #8110 üzenetére
A jQuery 1.x sem nyújt 100%-os kompatibilitást, pl. IE6-ban számos animáció máshogy jelenik meg, mint egy modernebb böngészőben. Szerintem üzleti oldalaknál a maximális kompatibilitásra kell törekedni, ennyi.
-
Sk8erPeter
nagyúr
"pl. IE6-ban számos animáció máshogy jelenik meg"
"Szerintem üzleti oldalaknál a maximális kompatibilitásra kell törekedni, ennyi."
A két idézett mondatoddal pont azt támasztottad alá, hogy akkor totál irreleváns, hogy IE6-ban egy animáció nem pont az elvártnak megfelelően viselkedik. Viszont pl. az AJAX-kommunikáció ott is teljesen jól működik. Tehát akkor magyarul kit érdekel, hogy IE6-ban gagyin néz ki egy fadeOut?Egyébként a jQuery 1.x-et csak megemlítettem, mint egy példa, hogy lehet modern eszközökkel is kompatibilitásra törekedni, nem pont a bizonyos konkrét feladatokra elkészített fallback-megoldásokról beszéltem, mivel azok sokszor külön kódot igényelnek pluszban (legtöbbször Google barátunk és Stack Overflow segítségével nagyon gyorsan megoldhatók ezek a problémák, ezért nem lesz akkora macera, főleg, hogy felhalmozódott némi tudásanyag a szutykos IE-verziók támogatására).
Ez pedig egy nagyon hasznos HTML5 & CSS3 feature detection library:
http://modernizr.com/
ennek segítségével pedig gyorsan megtudható, az adott böngészőben milyen feature hiányát kell pótolni adott esetben kiegészítő scriptekkel.Sk8erPeter
-
martonx
veterán
válasz Peter Kiss #8116 üzenetére
Plusz IE6-8-ig verziókat ki nem sz*ja le? Az a 10%-nyi user, aki azt használja, abszolút nem potenciál üzletileg. Sőt. Ez csak arra jó, hogy a megrendelő, ha szemétkedni akar, meg nem akar fizetni, akkor előkeresi a bivalyrecsegei ismerősének a nagymamáját, hogy elomondhassa, hogy nézd már azon a gépen IE6 van, és miért nem úgy néz ki rajta a weboldal, ahogy abban megegyeztünk?
Ez persze könnyen kivédhető, ha az ember már a legelején leszögezi, hogy IE9 alatt nem támogatja a böngészőket, és még a megrendelő is spórol egy valag pénzt azzal, hogy nem kell az utolsó, senki által nem használt szarra is optimalizálni a CSS-t, JS-t.Nálunk cégnél mondjuk IE8 a szabvány (hehe tavaly álltunk át rá, addig IE6 volt, viszont tervek szerint jövőre átállunk win7-re, és az azon akkor elérhető legfrissebb IE-re), de az intranetes valódi üzleti oldalakon éppen teljesen lényegtelen, hogy valami animál-e, meg hogy hogy néz ki, belülről az internet le is van tiltva az átlag usereknek, szóval ők amúgy sem fognak Ie8-al webshop-okat nézegetni. Szóval az üzleti intranetes világ, egy másik világ.
Én kérek elnézést!
-
-
spammer
veterán
válasz martonx #8117 üzenetére
Nem dolgozom a szakmában, ezért csak kíváncsiságból kérdezem: miért kell egy cégnél IE-t használni, vagy áttérni arra? Van annyira specifikus cucc, ami csak IE alatt megy? Ha igen, miért nem oldották már meg, hogy menjen más modern böngészőkkel is?
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
biker
nagyúr
válasz spammer #8119 üzenetére
mert sok "nagy" cég főimpotens fejlesztői amikor plugieket készítenek, akkor gyakorlatilag a kész részegységekért kérnek miliókat, és kötnek hozzá
pl a SAP excel export nem elkészít egy filet (pl csv vagy xml tábla) hanem átadja az adatokat egy kész excel pluginnek, meghív pár dll-t, ami ha nincs megvett office a gépeden,nem fut le
és az ilyen asságok miatt működik nehézkesen pl az elmű óraállás bejelntés, ie modulokat használó gateway van az sap-jukhoz kötve, ha belépnék safariból, nem is enged tovább
egy szaros form...ezek miatt van, hogy kötelező lehet az ie és az ms office a firefox/chrome és a libre office helyett
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
ahetaton
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy hogy lehet azt megoldani, mikor ráviszem az egeret egy menüpontra, akkor ne csak annak a hover állapota változzon, hanem az oldal x területein is legyen még változás?
CSS-ben ez megoldható, vagy csak JavaScript?
Előre is köszönöm!
-
-
-
veterán
válasz martonx #8117 üzenetére
Nem az intranetes oldalakról beszéltem, hanem azokról, amelyek üzleti célúak. Pl. egy webáruház is ilyen. Pénzt termel, tehát nem zárhatunk ki egyetlen felhasználót sem az eléréséből.
10%-nyi user elvesztése mondjuk 100 milliós éves forgalomnál sok millió forint kiesést is eredményezhet. Szerinted melyik megrendelő hajlandó elfogadni ezt csak azért, mert te nem akarsz szívni az IE 6-7-8-cal?
-
DeltaPower
addikt
Athlon64 tapintott rá a lényegre a #8116-ban: a lényeg, hogy ócska browser alatt is használható legyen, a funkcionalitása ne sérüljön. Azt viszont tisztázni kell vele, hogy ha kellenek neki IE6 vagy egyéb kövület browser alatt a lekerekített sarkok, árnyékolt betűk és pixelpontosan ugyanolyan kinézet, azért bizony külön fizetnie kell.
"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
fordfairlane
veterán
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Tele von Zsinór #8118 üzenetére
Ez mondjuk jó.
De igazából az egész vita abból indult, hogy a fostalicska régi IE-k miatt nem kell megvonni magunktól a HTML5-ös, CSS3-as újításokat - és főleg nem fogja összefosni magát a régebbi böngésző attól, mert HTML5-ös doctype-ot használunk -, mert léteznek nagyon jó feature detection library-k, valamint a régebbi verziókat is több-kevesebb sikerrel működőképessé tevő kiegészítő scriptek; szerintem jobb hozzáállás, ha kihasználjuk a felhasználó számára hasznos újításokat, és igényektől függően bevezetünk régebbi böngészőkre is támogatást. De pont azért olyan vánszorgós mindenféle átalakulás, mert sok fejlesztő úgy van vele, hogy "jó az még vidékre, nem újítunk". Pedig mondom, az internet tele van az IE6-7-8 problémáival és azok megoldásaival.(#8124) Tapsi :
a fenti neked is válasz. Nem feltétlenül kell kizárni az IE régebbi verzióit, de mint említettem (és vedd hozzá, amit írtam a (#8115)-ben) ne az legyen már az érv, hogy "dehát IE-ben nem is úgy néz ki az animáció, hanem kevésbé szép". Ki nem szarja le, hogy nem néz ki olyan jól IE-ben, annak a felhasználónak a honlapok többsége úgyis úgy néz ki, mint egy hányás.
Amúgy régi IE-verziók használóinak oda lehet írni a honlapra, hogy ez a böngésző rohadtul nem támogatott (ettől még működik, de fosson csak be), úgyhogy ajánljuk újabb böngészők használatát - valahol el kell kezdeni az ösztönzést.(#8125) DeltaPower :
így van![ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Peter Kiss
őstag
Ha Microsoft-tól vásárolnak infrastruktúrát, akkor Internet Explorer van (intraneten Active Directory autentikál mindenkit, ez pedig csak IE-vel megy tisztességesen [néha ezzel sem, de az meg nem az IE hibája]). Nálunk is így van (40 ezer gép kb.), más böngészőt tilos használni, pár embernek (köztük nekem) van külön engedélye arra, hogy Firefox-ot használhassanak (nekem a Firebug kellett).
-
homeless09
őstag
Sziasztok!
Tudom, hogy nem ide vág, de nem tud valaki linkelni/küldeni Linux bash parancsos oktató dokumentációt/kat?
'Nobody, nobody does it better than Manchester United'. |
-
Siriusb
veterán
Az elműn már én is kiakadtam párszor. Sokszor száll el ezzel a hibával: A BSP-oldal hívása hiba miatt megszakadt., és rengetegszer kínlódtam már a pdf exporttal, van, amikor csak ötödjére teszi ki, van, amikor következő nap vissza kell nézni, hátha...
És még van egy-két hiányosságuk. Gondoltam rendes leszek, és küldök visszajelzést egy hibáról, eredmény: x idő múlva (nem másnap) egy idióta általános választ küldenek. Az a bagázs, aki azt az oldalt fejleszti. Elhiszem, hogy nem könnyű összekapcsolni 2 rendszert, de azért nem a sarki vegyesbolt anyagi lehetőségei állnak rendelkezésre. -
martonx
veterán
Nálunk vicces módon, a régebbi böngészős java pluginek miatt nem tudunk szabadulni az Ie-től, mivel azok csak és kizárólag IE-n hajlandóak elindulni. És vannak olyan több száz MFt-os fejlesztések, amik ezeket a java plugineket követelik meg (próbáltuk, csak egy alverzióval újabbal sem indulnak el).
Emellett másik nyomós érvünk a sok egészen komoly belső fejlesztésű web alkalmazás, amelyek 2002-től kezdve fejlődtek, és IE5-6-ra íródtak. Ezek egy modern Chrome, vagy FF-el meg sem nyikkannak, míg bármelyik legújabb IE is 100%-ban kompatibilis Ie5-ig visszamenőleg.
Harmadik nyomós érv az IE-k távmenedzselhetősége, WSUS-ben való teljeskörű kezelhetősége volt.
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
Azért szerintem, ha a gugli, facebook, microsoft megteheti, hogy leírja azt a 10%-ot, akkor annyira azért nem lehet online vásárlás erős ez a 10% nem? Nincsenek ilyen irányú méréseim, de megkockáztatom, hogy egy komolyabb webáruház esetében marginális, vagy akár észrevehetetlen az a bevétel csökkenés, amit IE9+ támogatással elszenvednének.
Én kérek elnézést!
-
Phvhun
őstag
Volt még nemrég egy esetem a lomex.hu webshoppal ( legnagyobb pesti elektronikai alkatrészbót )
Kellett valamit vennem, de elfelejtettem a jelszavamat, kértem emlékeztetőt, erre megjött plaintextben..
Irtó primitív a kezelőfelület, és furán is viselkedik, eljátszota azt, hogy nem tudtam új terméket tenni a kosárba, csak ha ki és bejelentkeztem. Utána meg visszajelentkezés után meg már bent volt a kosárba kétszer is amit előtte beraktam, kiraktam a kosárból az egyiket, és mindkettő eltűnt.
Tuti backend probléma volt, mert minden böngészővel eljátszotta ezt, több gépen is.
Aztán bementem a boltba elpanaszolni ezeket, és a válasz az volt, hogy még új a rendszer ( igen, minimum több mint két éves.. ), és ezért előfordulhatnak vele problémák, hívjam fel a webshopjuk fejlesztésével foglalkozó kollégát.
Tehát még én kell utánajárjak, hogy az ő rendszerűk miért rossz, és hogy javítsák már meg.. -
trisztan94
őstag
Sziasztok!
Mivel lehetne azt kiküszöbölni, hogy a különböző méretek ugyanúgy jelenjenek meg különböző böngészőkben?
Igazából a legnagyobb bajom a Webkit (Chrome) és a Gecko (Firefox) között van.
Reszponzív design-t próbálok csinálni, tehát a szélességeket/vízszintes értékeket százalékban adom meg, betűméretet is szintén %-ban, "em"-ben.Így néz ki Gecko alatt:
Így pedig Webkit alatt:
Nem tudom képről mennyire látszik, de kisebb a betűméret FF alatt, kisebbek a "dobozok", stb...
[ Szerkesztve ]
https://heureka-kreativ.hu
-
CSorBA
őstag
válasz trisztan94 #8134 üzenetére
Van benne valamilyen CSS reset/normalize?
-
Phvhun
őstag
válasz trisztan94 #8136 üzenetére
Akkó rakjál bele.
-
Phvhun
őstag
válasz trisztan94 #8138 üzenetére
Sokféle van ezekből, próbálj másikat. Gondolom a dupla F5 az megvolt, és nem a régi cache-t mutatja.
-
DNReNTi
őstag
válasz trisztan94 #8134 üzenetére
Szia,
Nálam egyszer hasonló hibát okozott a css-ben 'line-height'. Valamiért nem ugyan úgy kezelték a böngészők... Azóta se értem. Nem e ilyesmi?but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
trisztan94
őstag
Reset.css is használtam, azzal sincs változás. Nem nagyon értem, inkább detect böngésző, ha gecko akkor más értékeket adok meg neki. Nem annyira észrevehető dolog, de pár elem nincs középen, stb
DNReNTi:
Nem használom a line-height-et, szóval nem hinném, hogy az lenne. Inkább, mintha az em-et máshogy kezelnék betűméretnél..https://heureka-kreativ.hu
-
Male
nagyúr
Sziasztok!
Egy nagyobb oldalhoz kéne csinálnom egy admin által is szerkeszthető help rendszert... mielőtt nulláról nekiállnék csinálni, kérdezném, hogy tudtok-e valami jó, kész rendszert?
(gugliztam, de nem igazán találtam semmi érdemlegeset)Az elvárások:
- admin által (tehát webes tudással nem bíró ember) könnyen szerkeszthető legyen egy admin felületen... tehát a fileban turkálás nem megoldás.
- komolyabb szerkezet, tehát nem egy darab szöveg, hanem strukturált lehessen (3 szint kéne kb)
- az oldalon bizonyos pontokra be tudjam kötni úgy, hogy eleve egy oda tartozó része nyíljon meg a helpnek...
- le lehessen tiltani a help legfelső szintjére visszalépést... (mert bizonyos felhasználóknak csak egy részét kéne látnia... ennek nem kell agyon biztosítottnak lennie, mert azért nem titkos a többi sem, csak nem akarom, hogy elkeveredjen, és rá nem vonatkozó részeket nézegessen feleslegesen)
- képeket is lehessen beszúrni (feltöltés részének nem kell lennie, azt megoldom kézzel, ha nincs más), ezen kívül elég, ha csak szöveget tud írni, és linkelni tud másik fejezetet.
- több nyelvűséget meg tudjam oldani (az oldal forrásába valahol megadhassam, hogy melyik nyelvet töltse be)...előny lenne, ha:
- egy divben is meg tudna jelenni, de kattintásra popuba is kivihető lenne a felhasználó által
- a kis tooltipek tartalmát is kezelné (azonosító szám alapján pl)Az oldal nulláról felépített, és jQueryt használ. Szóval Drupalhoz, WP-hez, stb. rendszerekhez készültek nem jönnek szóba, és a jQueryvel összeakadók sem.
-
Male
nagyúr
válasz trisztan94 #8141 üzenetére
Ha pixelben adod meg, akkor egyforma lesz...em-el én is szívtam már. Hiába adod be az alapértelmezett betűméretet, és abból kéne számolnia.
(ennél durvább, hogy pl ha nagyítják az oldalt Chrome-ban, akkor rendszeresen elszámolja a méreteket, és van pl egy 400 pixel széles div-ed, benne egy 400 pixel széles háttérkép... nagyítod, és időnként a háttérkép nem ugyan akkora, mint a div, 1 pixel eltéréseket csinál időnként, mert a div méretét a szorzás után máshogy kerekíti, mint a háttérképét... pár verzióval ezelőtt volt, lehet, hogy már javították, de ez akkor is "érdekes").
-
Phvhun
őstag
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
Ajaxxal betöltött tartalomra hogy tudok css-t varázsolni?Bővebben:
5 darab oldal van, mindegyikhez külön egy css fájl (fooldal.css, kapcsolat.css, stb..) és van egy fő layout css fájlom ami a különálló oldalak megegyező elemeire vonatkozik (jelen esetben fejléc, navigáció, footer).
Mindegyik oldal tartalmi részre lebegő "dobozkákra" épül, ezeknek szeretnék egy hátteret adni, ezért az összes dobozkára odabiggyeztettem egy "box" nevű class-t.
Viszont hiába állítom be a hátteret, csak az első, még nem ajaxolt oldalon lévő dobozokra érvényesül a gradient.https://heureka-kreativ.hu
-
Male
nagyúr
Ez a része teljesül, de amit egyelőre nem találok, hogy lehetne megcsinálni:
- 3 szint kéne, itt meg gyakorlatilag egy van, csak csoportokba randezhetem... de egy szint, ami kattintható
- többnyelvűséget hogyan oldom meg? Namespace-szel a navigációs menü tartalma fordítható, ez oké, de nekem az kell, hogy a weboldalon én belinkelem, hogy a 2857. oldal kell ide a helpből, ez fix és mondjuk éppen angolul jelenjen meg... vagy németül, vagy magyarul, stb., de az azonosító szám maradjon.Ezek is megoldhatóak vele?
-
trisztan94
őstag
válasz trisztan94 #8147 üzenetére
Tárgytalan, dupla f5 nem volt..... Sry!
[ Szerkesztve ]
https://heureka-kreativ.hu
Új hozzászólás Aktív témák
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- DIGI kábel TV
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest