Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz fordfairlane #14597 üzenetére

    Bocsi, akkor pont félreértettem a hozzászólást, azt hittem, arra akarsz utalni, hogy a dizájnhoz pont hogy elengedhetetlen az OS X, de ezek szerint az ellenkezőjére gondoltál. :) Úgyhogy természetesen egyetértünk. :)

    (#14596) biker:
    "úgyis minden az én hibám lesz, szóval lényegtelen."
    Igen, bocs, de valószínűnek tartom az eddigi hozzászólásaid alapján, hogy valamit benéztél, vagy nem akartál megérteni (mondván, szemétmájkroszoft, fosazegész), felületesen és gyorsan átsiklottál a beállítások és egyéb lehetőségek fölött, aztán könnyebb volt szidni a rendszert, mint rászánni egy picivel több időt, hogy megismerd a számodra addig új fejlesztőkörnyezetet. A Microsoftnak van pár elbaltázott terméke, de a Visual Studio pont az elég jól eltaláltak közé tartozik (leszámítva azt az egy hatalmas epic failt, ami még a legfrissebb verzióban is ugyanúgy jellemző, hogy ha megmondod neki, hogy másik partícióra legyen telepítve a fejlesztőkörnyezet, ő akkor is ragaszkodik hozzá, hogy a rendszermeghajtóból (általában C betűjelű partíció) elzabáljon egy igen tekintélyes méretet (azt hiszem minimum 5 GB-nyit, ami a jelenlegi SSD-k ár/kapacitás arányát tekintve elég soknak számít - persze mindenképp SSD-re raknám, de hadd döntsön az ember úgy, hogy nem a rendszermeghajtóra tenné), és csak a többi adat megy a másik partícióra - pedig ez egészen nevetséges, attól még, hogy a Visual Studio telepítése szoftverkomponensek tömkelegének telepítését vonja magával; utóbbiból következően ráadásul annyira szétszórja a dolgait, hogy eltávolítani őket külön segédeszköz segítségével érdemes csupán, ami batch-műveletek formájában elintézi ezt, egyenként leszedni borzalmas művelet, jó nagy túlzással szinte egyszerűbbnek tűnik egy Windows-újrahúzás), annyira a kezed alá dolgozik, és érződik, hogy az egész infrastruktúra nagyon össze van rakva, és a ReSharper kiegészítővel még inkább kezesbáránnyá változik. Nem ezzel az infrastruktúrával tevékenykedem melóban, de szeretem, amikor épp használom saját egyéb célokra.
    Egy hiányt érzek egyébként pl. az Eclipse-szel szemben, utóbbinál hasznát szoktam venni, hogy az osztályok/egyéb típusok/változók fölé tartva a kurzort előugrik a segédtooltip, amibe Eclipse esetén bele lehet kattintani, másolni az ottani szöveget, míg Visual Studióban a tooltip sajnos nem kattintható, az ottani szöveg nem másolható. Régebben nem gondoltam, hogy ez hasznos tud lenni, pedig az. :)

    "Azért nem írom le, mik a problémáim aktuálisan, mert szépen összeülne a pár VS guru, és itt röhögne, én viszont cserébe egyikőtöket se invitálom meg egy kis OSX-es kihívásra, hogy én röhögjek itt magamban."
    Itt a lovon fordítva ülés esete forog fenn: Te úgy fikázod a Visual Studiót, hogy közben nem írod le, mi is a pontos gondod vele, mi az, amit neked nem sikerült megtalálnod és kigugliznod pár perces munkával egy számodra ismeretlen fejlesztőkörnyezetnél, tehát mivel neked nem jött be az élet, amikor épp VS-t használtál, nyilván szarazegész - nem arról beszéltünk, hogy pedig az általad használt OSX-re épülő fejlesztőkörnyezet vagy szövegszerkesztő milyen szar. Mókás is lenne, ha én elkezdeném neked fikázni a kedvenc Maces cuccodat, miközben semmi tapasztalatom nincs vele, és nem tudnék értelmes érveket felhozni ellene, lévén, hogy nem ismerem. Viszont ha már szidnám, akkor némi megismerési kísérletek után tennék ilyet, nem csak előítéletek mentén, szidva valaki anyját, hogy nem találom meg pár másodperc alatt azt, amit az általam megszokott IDE-ben igen.

    "Maradjunk annyiban, a kezelhetőség meg a UX az messze van mindentől"
    Na, ez a két szempont szerintem épp nem igaz (persze a ReSharper szerintem nagyon kell már csak a plusz hotkey-k miatt is VS-hez). De ízlések és pofonok. Konkrétumok nélkül viszont semmit nem ér az egész. :)

    (#14594) Zedz:
    A Windows 10 kapcsán mostanában (is?) tényleg nagyon ostoba és bosszantó döntéseket hoz a Microsoft, a kierőltetett upgrade-mániájuk, és a megszakíthatatlan, erőszakos, újraindítást követelő frissítés-procedúra katasztrofális, szóval jelenleg tényleg bőven van mit javítani. Botrány, amit az utóbbi időkben művelnek, mondom ezt Windows-júzerként.
    A téma viszont jelenleg a fejlesztés lehetőségeiről szólt, arról, hogy milyen könnyen lehet kódolni Windows alatt, vagy épp nem. Ami a lényeg: az egész OS-választás sok szempont függvénye, van olyan feladat, ami tényleg könnyebben oldható meg Linux alatt, akkor azt kell választani, ilyen egyszerű. És fordítva. Cserébe nem kell komolytalannak vagy fosnak nevezni egyiket vagy másikat attól még, mert adott feladatnál valamelyik OS esetén nehézségekbe ütközünk. Csak sajnos ez a téma újból és újból előkerül, erre írtam, hogy uncsi ezeket a köröket mindig megfutkorászni. :)
    Amúgy volt egy időszak, amikor én is úgy gondoltam, hogy teljesen átállok Linuxra, és a Windows-t szándékosan nem is telepítettem akkoriban, de aztán annyi szoftver húzott vissza Windows-ra (ami Wine segítségével sem működött elfogadhatóan), hogy végül visszatértem, de tök jól elvagyok bármikor Linuxszal, és szeretem annak minden előnyét. Azt is totál meg tudom érteni, hogy valakinek semmi szüksége Windows-ra, csak a fikázós körök bénák. :)

    (#14598): igen, én is épp erre gondolok. :)

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák