- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Hálózati / IP kamera
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- AliExpress tapasztalatok
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Vírusirtó topic
- Ubiquiti hálózati eszközök
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
-
IT café
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zeki
nagyúr
-
McLaca
őstag
Nálam Belle FP1-en jó, bár a bejelentkezésnél néha elsőre bejelentkezik ugyan, de csak félig. Ilyenkor, ha hívást indítok, nem indul el, és nem is jelzi ki a percdíjat, meg a hitelesített telefonszámokat se hozza fel. Ilyenkor úgy fél perc után megint megjelenik az ajtó ikon jobbra fent (ami auto bejelentkezésnél látszik) és utána már jó.
Ha mindig kijelentkezek kilépés előtt és kézzel lépek be, vagy accountot váltok programon belül, akkor mindig jó.
Amúgy nem csak a kodeken javította, de a túlerősítésen is finomítottak, az előző verzióban gyakran recsegett a másik fél, ha túl hangosan beszélt (a hangtüskék túl voltak vezérelve), vagy engem is hallottak ugyanígy. Ez most már nem jellemző.Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
andatti
senior tag
Elindult!!!! végre.... Itt hagyományos mobilról is....
"Kompatibilis minden telefonnal, és szolgáltatóval a világon"
vezetékes 6 Ft, mobil 13,5 Ft...[ Szerkesztve ]
-
McLaca
őstag
Szerintem az árlistában nem a callback árak vannak, csak azért reklámozzák nagyon a callbacket, mert nem kell hozzá net, mint a betamax, vagy dellmont klónoknál.
Ez is csak egy viszonteladó, ráadásul elég szedett-vedett, már ki tudja, hányadszor változik a dizájn az oldalon. Viszonteladóként pedig nem tud az eredeti szolgáltató árai alá menni.
De ne legyen igazam!Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
atillaahun
veterán
válasz andatti #1057 üzenetére
Nah, ez már valami!
Nem siették el ezt a tesztidőszakot, remélem a minőségen meglátszik majd az eredménye.
Viszont az a 23 €-s kezdőfeltöltés továbbra is elég ütős. Erre most így nagy hirtelen nem neveznék be. Akarja valaki kipróbálni és megosztani a tapasztalatokat, vagy írjunk páran az ÜFSZ-re, hogy tegyenek be 10 €-sat is? -
sumsang
aktív tag
válasz atillaahun #1063 üzenetére
osztom McLaca véleményét.
1. Először is van a vezetékesről/mobilról egy helyi hívás díj.
2.Amikor visszahív, vezetékesre/mobilra sztem számolja a vezetéskes/mobil percdíjat. Ugyanis mi alapján, kinek a költségén hívna vissza INGYEN. természetesen ennek is van hívásdíja !
3. Ezt követően a hívott fél vezetékes/mobil percdíja szintén ketyeg.
4.Mi van a 15% áfával, erről (sem) szól a történet. Be van építve a hívásdíjba, vagy a nettó hívásdíjról szól a lista.
5.A szerződési feltételeket nem merték magyarra fordítani.Én szkeptikusan fogadom a kezdetektől fogva a próbálkozásaikat.
-
andatti
senior tag
válasz atillaahun #1063 üzenetére
Ami a lényeg, hogy külföldi cég, az ottani áfával...
Árul voip telefonokat is, úgyhogy nem a callback-ja az elsődleges... tényleg.
Callback-al még jön a percdíjakra + költség, de nem annyi, mint a többinél... A 20 eurós (23 áfával) feltöltést továbbra is 4 telóra lehet max. felhasználni... Akit érdekel privátban mondok callback-es árakat... De annyi simán tudható, hogy hagyományos vezetékesről bármilyen mobilt hívni jóval olcsóbb... -
grafikus17
senior tag
válasz andatti #1066 üzenetére
"Akit érdekel privátban mondok callback-es árakat.."
Mi az hogy privátban? Nem értem. Ez titkos infó, nem tüntetik fel az oldalon? Rejtett költség, vagy mi?
Közben látom módosult az oldal reggelre.
A telefonközpont felismeri a regisztrációban megadott telefonszámodat, s bontja a vonalat. NINCS HÍVÁS KÖLTSÉG.Az automata azonnal visszahív – visszahívás költsége 11Ft/perc mobil telefonra, 3FT/perc vonalas telefonra - , nyit egy vonalat, máris lehet hívni bárkit a világon mobil vagy vonalas telefonon az aktuális percdíjon.
Példa: Percdíjad 36 Ft , mi mobil percdíjunk 13 FT+ visszahívás költsége 11FT = 24 Ft -ot fizetsz percenként. Spórolás:12Ft/perc.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi note 7
-
club1
veterán
válasz grafikus17 #1067 üzenetére
Akkor máris nem érdemes velük foglalkozni. Van ui. itt már többször megírt olyan szolgáltató, ahol az alap percdíjak vezetékes irányba 0.5 eurocentbe (~1.5 Ft), mobil irányba 2.5 eurocentbe (7.5 Ft) kerülnek, igaz nincs sip, csak mobilevoip kliens. Ha ezzel a szolgáltatóval callback-elsz, akkor a dupla díjak is mindenféle kezelési költséggel meg ÁFA-val is simán verik az itteni árakat...
-
McLaca
őstag
válasz grafikus17 #1067 üzenetére
... és baromira nem éri meg egy callpirates-hez képest, ahol kapcsolási díjjal együtt az első perc ugyan 28-30 Ft, de a továbbiak 14-15 Ft (€ árfolyamtól függően). A második percnél már megéri. Oké, kell hozzá net. De van ma még olyan okostelefon használó, akinek nincs?
Még valami: oké, visszahív, "nyit" egy vonalat. Aztán a vonalban nekem kell beütni a hívandó számot, mert itt a telefonkönyves tárcsázás nem működik. Ez eléggé kényelmetlen.
És arról se feledkezzünk meg, hogy a CP 10€-val is tölthető.
Ja, és AxiVoip-nál csak átutalás lehetséges. Én bankkártyázni szeretek.Üdv!
-
sumsang
aktív tag
válasz andatti #1066 üzenetére
"De annyi simán tudható, hogy hagyományos vezetékesről bármilyen mobilt hívni jóval olcsóbb..."
Hülyeséget szabad beszélni, de nem érdemes. Ugyanis ez távolról sem igaz, ugyanis vezetékesről (beregisztrált hívószámmal, de akár PIN kóddal is) a Callingcredittel a mobil hívásdíja 25€c + ÁFA = 8,3 Ft/perc és mindezt INTERNET NÉLKÜL !!!
http://i.imgur.com/lMpWX.giftermészetesen a helyi veztékes hívásdíjat még hozzá kell adni, persze ha van....(az én esetemben pl.Mtelekom hoppá díjcsomagnál ez ingyenes, de a digifon500-nál sincs vezetékes hívásdíj.)
-
allfinanz
senior tag
Most töltöttem fel a callingcreditemet elöször viszonteladón keresztül, így olcsóbb lett.
Így 11,95 Euro-t fizettem.Allfinanz elemzés. Megtakarítás, biztonság, védelem.
-
sumsang
aktív tag
Az utolsó napokban június második felében váltottam az 500-as csom.-ra, mert láttam az ászf-ben, hogy ennél nem változnak a díjak a tel.adó miatt. Nem volt vitanélküli a váltás, mert elkezdték magyarázni, hogy a szerz. csak 07.01-el lépne életbe, de akkor egyben meg is szünne. Persze nem volt igazuk, mert a szerz. kötésének napja volt a mérvadó, s nem annak életbe lépési napja.
Valószínű ezt is előbb-utóbb emelni fogják, de jelenleg az egyik legjobb hazai csomag, ha nem a legjobb. Havi 500 Ft-ért korlátlan free vezetékes/nomadikus, valamint br. 25 Ft-os mp alapú mobil percdíjakat biztosít. -
andatti
senior tag
ok! Elismerem, hogy írtam némi butaságot...
Azért írtam, hogy privátban, mert a honlapon nem volt kint, és én skype-on kérdeztem rá a főnöknél...
Az axivoip célpiaca nem az okostelefonos guruk akik az itteni fórum többségét teszik ki Hanem a feltöltőkártyás kb. 5 millió fogyasztó... Esetleg a nagymama otthon a vezetékes telefonjával...
Az ő "újdonságuk" abban áll, hogy hagyományos mobilra kínálja azt a konstrukciót, ami ti is és mindenki eddig neten, vagy okostelón használt... amerikában a callback ingyen van, itt viszont tényleg úgy van, ahogy írtátok, hogy 11 és 3 ft, azaz vezetékesről hívni mobilt 15 Ft kb. mobilról mobilt hívni 24 Ft kb. akinek okostelefonja van, vagy számítógépzseni annak ez drága. Emellett a másik előnye az akár 4 telefonszám reg... és akkor már csak 5 euró/fő...
Ez nem védőbeszéd akart lenni, nekem nincs vezetékes telefonom, így a 15 Ft-os percdíj nekem nem játszik szerepet. A callback miatt pedig a hagyományos mobilomon (nekem nincs okostelóm és még sokaknak, kb. jelenleg max. 3-4 millió okosteló lehet a piacon a 10 millió sim-ből...) nem 13 Ft körüli lenne a percdíj, hanem 24, így nekem nem igazán érné meg, mert szgépről, a telefonjaimat otthonról intézve 2 eurócenttel 6 Ft/ percdíjért tudok telefonálni... ahhoz a 24 Ft drága. Ettől még sokaknak jelenthet alternatívát az axivoip, főleg, ha nincs netképes, ill. okostelefonjuk.
Ha lenne 10-15 Ft körüli percdíj hagyományos mobilra, internet nélkül, előfizetés nélkül, akkor arra lecsapnék, azt hittem ez olyan lesz. /olyan lett csak épp 23-25 Ft körüli percdíjal, annyit pedig a 100%-ban lebeszélhető 26 éven aluliaknak kínált havidíjas csomagok is tudnak.../ -
g0dl
addikt
válasz andatti #1079 üzenetére
Azért az beszédes, hogy a 24 forintos percdíj is lényegesen olcsóbb a feltöltősöknen kínált 40-50 Ft-nál. És ez az árazás korrekten le is van írva a honlapon.
És voip esetében sem rossz, ha van call-back kiegészítésként, mert ugye nem mindenhol van megfelelő mobilnet lefedettség.
[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
válasz andatti #1079 üzenetére
Ha már a Trés Like-hoz hasonlítjuk (gondolom te is arra utaltál), akkor kicsit összetettebb a kép szerintem.
Like
hálón kívül 25 Ft
hálón belül 15 FtAxivoip
mobil 24 Ft
vezetés 16 FtEddig szvsz mondhatjuk, hogy döntetlen az állás, csakhogy a Like-nál még befigyel az 1500-as havidíj, ami csak hálón belül beszélhető le. Ezt ugye akkor is ki kell pengetni ha az adott hónapban nem voltam beszédes kedvemben.
Ugyanakkor ott van még a csomagba foglalt 50 MB mobilnet is, aminek az értéke önmagában vásárolva 600 Ft ha jól tudom.
Az én értelmezésem szerintem ha ezt levonjuk a havidíjból, a Like még akkor is 900 Ft hátrányban van az Axivoip-pal szemben a végeredményt tekintve.És a Like szerintem most az elérhető legjobb konstrukció a 3 szolgáltató összes előfizetéses, és feltöltőkártyás csomagját tekintve (üzleti előfizetéseket most ne keverjük ide ha lehet).
Így nekem az a véleményem, hogy ha nem is lett annyira ütős az Axivoip mint vártuk, és ment azért a ködösítés hónapokig, még így is érdemes számolni vele.
Engem jelenleg csak a 23 €-s kezdőfeltöltés tart vissza a kipróbálásától. Plusz az, hogy a legutóbbi levelemre, amiben pár kényelmetlenebb kérdést is feltettem már nem válaszoltak. -
McLaca
őstag
válasz atillaahun #1082 üzenetére
Naja, de a like a nép 90%-ának nem alternatíva...
Üdv!
-
twine
veterán
Sziasztok....
Örülök hogy osztjátok az infókat, és csekkolgatjátok a szolgáltatókat, hiszen igy tapossátok az utat az olyan tudatlanoknak mint én..
EZért tényleg csak kiváncsiságból, és nagyon halkan kérdezem meg hogy az "ActionVoip"-al mi a baj a hozzáértőknek?
MIóta itt elmagyaráztátok hogyan működik, és előfizettem, teljesen elégedett vagyok a ~12Huf(mobil) és ~2Huf(vezetékes) percdijaikkal, és a szolgáltatással....
(Igaz én az esetek többségében wifi-n keresztül inditom a hivást
De külföldi nyaralás alatt isteni volt ennyiért beszélni haza, a vodafone hálózata helyett, aminél 270-ért indíthattam volna hivást, és 170-ért fogadhattam volna
(@nyjukat)
Ezúton is köszi a segítségeket...[ Szerkesztve ]
-
g0dl
addikt
3G-n esetleg EDGE-n nem próbáltad? Milyen a minősége?
MÁS
Az ephone FAQ-ban van egy figyelemre méltó gondolatmenet.
Mennyibe kerül mindez? A 6000 Ft-os 5 gigabájt korlátozású Pannon internetet használva számoljunk GSM kodekkel, vagyis 13 kbps forgalommal. Az 5 GB 42949672960 bitnek felel meg, ami 3226387 másodpercnyi beszélgetésre elég. Ez 53773 perc, vagyis 896 óra, ami 37 nap. Ha folyamatosan beszélünk egy teljes hónapon keresztül, akkor a percdíjunk (30 nappal számolva, ami 43200 perc) 0,14 Ft-ra jön ki. Ezen érdemes elgondolkozni.
És vajon mennyibe van egy sms "forgalmazása" a szolgáltatónak?
-
twine
veterán
Multkor vezetékes hívtam EDGE-n, és tökéletes volt a beszélgetés minősége...(sem késés, sem recsegés)
Utánna próbáltam vezetés közben mobilt hívni ugyancsak EDGE-n, és használhatatlan volt...
Mondjuk azon a területen ahol lakom, elég rapszódikus a térerő(szóval lehet hogy épp valami borzasztó lassú adatkapcsolatom volt)...így annak is betudható talán, illetve a folyamatos helyváltoztatásnak,,stb....
De ezt tapasztaltam...
HSDPA-n általában tökéletesen használható,,,,(de lehetőség szerint a Wi-Fi-t részesítem előnyben,,,abban soha nem csalódom)(csak sajnos van egy 6300ft-os előfizetésem még cca 1,5 évig,,igy elég sokat használom a GSM-et Voip helyett,,,,ha már úgyis fizetem )
[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
Hát na, vannak akik még a kiskereskedői 200-300-400%-os haszonkulcsoknál is többet vernek a parasztokra, és ezek bizony valóban a telefon / tv / net - szolgáltatók.
30-40 forintos percdíjakon lebontva - ahogy te is idézted - filléres fenntartási költségeik vannak.
Szinte vérzik a szívem értük mikor bejelentik, hogy sajnos nem engedhetik meg maguknak a telefonadó vállalását, mert tönkre mennének, így bármennyire is nem akarják - tovább kell hárítaniuk a fogyasztókra.(#1083) McLaca
Alapból nem, de aki akar tud éppen keríteni egy egyetemistát szerintem. Én is ezt kötöttem anyámnak karácsonyra egy ismerőssel. A számla már nem az ismerős nevére érkezik, így neki ezzel nincs dolga többet. Persze ehhez kell azért egy alapfokú bizalom. -
Zeki
nagyúr
válasz atillaahun #1088 üzenetére
Inkább magasfokú bizalom, hiszen más nevére szóló előfizetést használ.
-
zichie
senior tag
Delmont VOIP szolgáltatásokon keresztül van arra lehetőség, hogy két user felhívja egymást? Az egyik PoivY, a másik pedig Actionvoip felhasználó.
Én többféleképpen próbáltam, de valahogy nem jött össze. A MobileVoip esetében csak telefonszámot lehet megadni, sip címet nem, így két MobileVoip kliens között nem jöhetett létre kapcsolat.
Próbáltam CSipSimple és MobileVoip között. Az ActionVoip-s felhasználó MobileVoip segítségével volt bejelentkezve, a CSipSimple esetében pedig a PoivY felhasználó volt bejelentkezve. Mindkettő más internet szolgáltató segítségével, azaz különböző ip címmel. PoivY tárcsázás esetében megadtam az ActionVoip-s felhasználó sip címét a következő formában: username@sip.actionvoip.com. Híváskor azt jelezte, hogy nem létezik a felhasználó, pedig létezik és be is volt jelentkezve MobileVoip-n. -
Zeki
nagyúr
freevoipdeal.com
magyar vezetékes free, magyar mobil kb 1.7Ft/perc.
tesztelve!
00:05:48 € 0.030 -
allfinanz
senior tag
Mobyler egy ilyen dellmont szolgáltatás és program, másik Mobyler-essel ingyen, másokat pénzért hívhatsz. MobileVoippal hívást nem lehet fogadni.
Ha más VOIP-os szoftvert használsz, akkor igen lehetséges 2 ilyen user közti egymás felhívására.
Callcentric.com-on regisztrálsz -> kérsz Inum-ot (+88351000...) -> majd átirányítod arra a SIP címre, amit hívni akarsz (pl.: gipszjakab@sip.nonoh.net)
Telefonkönyvedbe felveszed az Inum számát, máris hívhatod akár MobileVoip-pal, igaz neki más szoftvert kell használnia, hogy a hívást fogadja. Ja, és nem mindegyik betamax/dellmont klón ismeri az Inum-ot.
Allfinanz elemzés. Megtakarítás, biztonság, védelem.
-
andatti
senior tag
válasz allfinanz #1096 üzenetére
Hűűű, ez a freevoipdeal nagyon-nagyon jól hangzik... és még az sincs ott, hogy super deal lenne... akkor a phone to phone is csak kb. 3 Ft lenne? (de akkor csak okostelóval műxik...) Volt ez már korábban is? Ha igen, akkor milyen percdíjakon?
Más:
Az Axivoip kapcsán most végignéztem az összes szolgáltatót a hanstel.hu-n, és valamit nem értek. Az axivoip azt hirdeti, hogy callback-ot kínál bármilyen telefonra... A hanstel.hu-n 3 szolgáltató van, ahol azt írja, hogy bármilyen telefonról, PIN kóddal:
CallEasy 0,069 euró/perc áfával együtt
CallingCredit 0,025 euró/perc ~ 8,7 Ft/perc?
DialNow 0,069 euró/perc áfával együttEz mit jelent? (mármint a "bármilyen telefonról PIN kóddal"? Ugyan azt kínálja mint az Axivoip? Illetve akkor hogy kell számolni a percdíjakat? Mert az Axivoip 24-26 Ft-os percdíjánál olcsóbbnak tűnik a 0,069=18 Ft kb. CallingCreditről már nem is beszélve...
Illetve a gyakorlatban hogy néz ki egy ilyen tárcsázás, mennyire bonyolult? Mert, mintha azt írtátok volna, hogy nehézkes... (axivoip-nál, de ha ott igen, akkor a többinél is...)
-
club1
veterán
Az is. Már néhány percet le is beszéltem rajta.
Eddig voipyo-t használtam, de mivel ez kevesebb mint a felébe kerül (kivéve a vezetékes részt ami duplája ha lejár a 120 nap) és tudok vele pc-ről is beszélni, plusz a pc-s programjával lehet másik freevoipdeal felhasználót ingyen hívni, eddig ez nagyon tökéletes...
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- PlayStation 5
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BMW topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- OLED TV topic
- Automata kávégépek
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest