Új hozzászólás Aktív témák

  • MPowerPH

    félisten

    válasz RockHaRD #68810 üzenetére

    Rendszerszintu problema. :DDD En biztosan kiprobalnam tobb felallasban, bar en konnyen beszelek, van itthon mar vagy 3 vizhuteses gepnek cucc.
    Erdekes lenne, mit mutatna distro nelkul, D5 szivattyuval es kiegyenlitovel.
    Aztan erdekes lenne, ha csak siman megforditanad a ventiket, hogy mindegyik befele fujjon.
    Es akkor a dupla kor sem elvetendo, es azt is leirom, hogy miert.

    A 38 fokos viz onmagaban nem rossz.... GPU -nak meg tokeletes, egy jo blokkal meg boven huvos marad, nekem az 1080Ti -al addig volt engedve a viz. Ellenben a Zen 3 az nem Intel, es itt bizony vannak hotuskek, meg 24 fokos viznel is. Most Nalad a 38 fokos viznel legyen 80 fok ezeknek a teteje, ami soknak tunik, de sajna normalis. 24 fokos viznel ezek mar csak ~68 fokosak lesznek, mint nalam. En mar nem hagyom passzivan a CPU kort sem, pont ez miatt. Felmelegszik a viz 36-38 fokra, es ha netan elinditok egy encodingot, akkor mar ott is a 90 fok, es a throttling. Eddig mindig vartam 15 percet, ventiket maxra rakva hutottem vissza a vizet. Ezt megunva belottem egy min. fordulatot.
    Intelnel sok ertelme meg nem volt a dupla kornek, de ez most AMD -vel felertekelodik. Az igazi gyenge lancszem maga a CPU -d, es maga az, hogy a 38 fokos viz az magas neki, mig a VGA -nak nem problema.

    Ha ragaszkodsz ehhez a hazhoz, akkor kulonitsed el a CPU -t es a VGA -t. A masik megoldas az, hogy beiktatsz irdatlan sok holeadot a rendszerbe(kulso radi).

    [ Szerkesztve ]

    Don't Tread On Me

Új hozzászólás Aktív témák