Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    Szerintetek egy Mo-ra 2 passzívan, a gépház külső oldalára fogatva megbírkózna ezekkel?
    Q6600 @ 1,45V 3600Mhz
    Radeon HD4870x2 (tuningolni úgysem nagyon lehet, szétfeszelni nem tervezem...)
    Az alaplapon csak a saját hőcsöves hűtése maradna, és csak a táp alig forgó 12V-os ventilátora szellőztetné a házat. (illetve ha ez így nem nyerő, mert forrónak bizonyul, hátulról fújná a FET-ek és a RAM-ok környékét egy halk venti)
    Most nem tuningra mennék rá CPU ügyben sem, de a léggel kivitelezett óraejeleket megtartanám, és ehhez halk gépet akarok. (pillanatnyilag a 4870x2-t házilag barkácsoltam meg, hogy ne visítson, a CPU hűtője pedig 3,6-os E6420-al még nem pörgött annyit, mint most 3,6-os quaddal, így az is kezd picit zajosabb lenni, nameg most televan egy rakat ventivel a ház.

    Az alaplap és RAM-ok szellőztetése miatt lehet mégis jobb ötlet lenne passzív radiátor helyett olyan aktív dual-radiátor, aminek gépházon belül vannak a leszabályzott ventilátorai, és azok akkor már csapnának ezeknek is némi szellőt? (és teljesítményre is tutibb, mint a passzív, de nem hangosabb mint a passzív+házszellőztető venti)

    Továbbá CPU foglalatok ügyében vagyok még gondban. Van olyan blokk, ami rámegy most 775-re, de később egy új kerettel (ami nem egy új blokk árának a fele, csak párezer ft) rá lehet majd tenni mondjuk Core i5-re is? Vagy sokat változik a CPU tokozása is, és ez mindenképp felejtős lenne?

    A kérdés még nagyon elméleti, nem kérek még priviben árajánlatot jó és olcsó cuccokra. :DDD

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Aktív témák