Hirdetés

Már 40 milliárd dollárt érhet a Revolut

Rekordnyereséget ért el a Revolut, amelyet már 40 milliárd dollárra értékelnek.

A Revolut rekordmértékű adózás előtti nyereséget ért el (553,81 millió dollár) 2023-ban, köszönhetően a felhasználói tábor erős növekedésének és a kamatemelkedéseknek.

Hosszú távon is Európa legértékesebb startupja lenne a brit cég, amely 2021 és 2022 után most végül nem késett a beszámolója közzétételével. A korábbi jelentésproblémák miatt a hatóságok is rossz szemmel néztek a cégre, de most mindenki abban bízik, hogy ezeket a gondokat sikerült rendezni.

A cég jelezte, hogy nyitott a tőzsdére lépésre, de az IPO idejéről nem beszélnek. Az IPO előtt javítanának pár dolgon. Az árbevételük mindenesetre közel megduplázódott 2023-ban, 1,8 milliárd fontra.

A cég 500 millió dollárnyi részvényt ad el, több mint 40 milliárd dolláros értékelés mellett. Bár három éve jelentkeznek Nagy-Britanniában banki licencért, ezt még mindig nem kapták meg. Állítólag jól halad a dolog, bíznak a sikerben, de sok lépcsős a folyamat, és tovább dolgoznak a brit hatóságokkal.

A Revolut 2015-ben indult el, pénzügyi szolgáltatásokat nyújt fizikai ágak nélkül, globálisan 45 millió ügyfele van. Tavaly az ügyfelek száma közel 45 százalékkal nőtt.

A brit fintech szektor mindenesetre nehezen kap tőkét az utóbbi években, mivel a befektetők nem hisznek a világjárvány alatt látott hatalmas értékelésekben, és nyomás alá helyezték a cégeket, hogy hozzanak nyereséget.

Előzmények