Aktív témák

  • fuzik

    aktív tag

    Csak halkan jegyzem meg, hogy szerintem megint kezd felülkerekedni a személyes ellenszenv...

    Két cég marketing fogásai körül ''esztergáljuk a fingot''. Zárjuk le a témát. A gyakorlati teszt bebizonyította, hogy a két radiátor közel azonos teljesítményű. A tesztet a saját fórumtársunk csinálta, tehát biztosak lehetünk benne, hogy a lehető legalaposabban járt el.



    Reset Elek

    A ponthegesztéses dolgot -speciel- megkérdeztem egy ezzel - egész konkréten aluminium hegesztéssel és öntéssel- foglalkozó szakembertől. (Mindent én se tudok/merek kiszopni a ..... :D ) Ha jövő héten lesz szimpla 12-es aluradi, akkor beruházok egybe, és megkapargatom. Sajnos idáig csak olyan volt a kezemben, ami nem az én tulajdonom, azt meg inkább mégsem karcolgatja az ember, hacsak nem akar egy marha nagy maflást :) . Szóval a puding próbája az evés - majd meglátjuk.

    A virtuális radiátor dolgot egészen komolyan gondoltam - de nem egészen úgy, ahogy itt lefestetted, mert egy igazi radiátor virtuális másának már a megteremtése (közelítése :F ) is meghaladná a rendelkezésünkre álló erőforrásokat - az enyémet mindenesetre biztosan - különösen az áramlástan területén. Talán leginkább arra kellene törekednünk, hogy egy olyan elméleti modellt kreáljunk, amely a jövőben segíthet eldönteni a vitás/bizonytalan kérdéseket.

    Egyébiránt az általad is jelzett apróság - miszerint az általunk használt léptékű áramlásokkal kell kalkulálni - talán az egyik legfontosabb tényező, ha ''használható'' modellt kívánunk életre hívni.

    Szerintem például kifejezetten hasznos lenne, ha a modell(ek) alapján meg tudnánk ítélni, hogy egy adott radiátor hatásfoka elméletileg jobb lehet, mint egy másik radiátoré. De ezen túlnőni - különösen a topik keretein belül - szerintem felesleges.

    ___________________________________________________________________ Két ember két esetben tud igazán jót vitatkozni egy szakmai témáról: A) Mind a ketten értenek hozzá B) Egyikük sem ért hozzá : Persze az igazán élvezetes és parázsló viták a (B) esetben tudnak kialakulni....

Aktív témák