Új hozzászólás Aktív témák

  • Izland`

    tag

    Sziasztok!

    Az alábbi problémában kérném a segítségeteket:
    (Röviden, a melegvíz irtózatosan büdös, a hideg víz, simán vas szagúnak érződik, utóbbival nincs probléma, valószínűleg az egész környéken ilyen.)

    Vettem egy házat az ősz folyamán, de mivel a villanyhálózatot fel kellett újítani, ezért nem tudtunk beköltözni még, most szeretnénk.

    A házban amióta megvettük nem lakott senki, de inkább június óta nem, vagy csak ritkán laktak az én meglátásom szerint, aminek az eredménye az, hogy a melegvíz irtózatosan büdös, kb. szennyvíz szintű. Ahogy keresgéltem az interneten, valószínűleg a villanybojlerben maradt pangó víz okozhatta ezt a problémát, mivel megkockáztatom, hogy "minek fizessek, úgyis el lesz adva" mentalitás elvén, a kulcsátadásig nem volt bekapcsolva a bojler, hónapokon keresztül.

    A kérdések:
    - Szerintetek egy villanybojler csere (annyira hitvány noname minőségű van jelenleg a házban, hogy a javításán, felújításán elgondolkodni sem érdemes.) megoldhatja a problémát, vagy sok változást ne várjak utána sem?

    - Olvastam olyat is, hogy ez a szag, az egész melegvíz rendszert, a vezetékeket is át tudja járni, ezt szeretném kipróbálni. Az az elvi ötletem támadt, hogy a bojlert kikötöm ideiglenesen a hálózatból, összekötöm a meleg és a hideg víz rendszert, kinyitom a csapokat, és várok, hogy a szag eltűnik-e. Ha igen, akkor tudom, hogy valóban a bojler a probléma, de a melegvíz vezetéket nem érinti. Ha megmarad ugyanúgy a szag, akkor tudom, hogy kapufa, a bojlercsere semmit sem fog megoldani.
    Elvi szinten szerintetek ezt érdemes megpróbálnom, vagy felesleges, max azt érem el, hogy a hideg víz vezetékből is büdös víz fog jönni utána már?

    Ha az ötletem nem megoldás, tudnátok javasolni esetleg valamit, a vésésen, és a teljes vízvezeték cserén kívül? (Ha nincs más megoldás már, akkor úgyis ezt fogom alkalmazni, ezért kérdezem, hogy van-e előtte még másik út.)
    Egyébként a ház 1990-ben épült, a vízvezetékekhez kizártnak tartom, hogy azóta hozzányúltak volna. 5 alkalommal teljesen kiengedtem a bojlerből a csapokon keresztül a vizet, nem oldotta meg a problémát.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák