Új hozzászólás Aktív témák

  • maajsz

    senior tag

    válasz maajsz #4440 üzenetére

    Sziasztok!

    Fentebb említett toldott családi házban kazáncsere és renszerbővítés történt. A ház régi, hűvösebb részében a konvektorokat radiátoros rendszer váltotta, az újabb részében pedig a meglévő radiátoros rendszer maradt, a kazán pedig egy Immergas vitrix exa 24 lett. A termosztát helye fixen az újabb részben egy melegebb szobában van, a beüzemelő egy sima computherm q7-est tett fel. Problémásan tudom belőni a legtávolabbi hideg szoba hőmérsékletét (93 éves nagyinak), ha ott egy kicsit komfortosabb meleg van az újabb részen meg lehet gyulladni. Utólag sejtem két körös rendszer kellett volna (a kazán pont kvázi a két rész között van, onnan indul két irányba a csövezés), de hirtelen ennyi tellett.

    Kérdésem cserélni kellene inkább egy vezetéknélküli termosztátra és a leghidegebb szobában elhelyezni? Érdemes inkább immergas gyári termosztátot venni, az magában képes segíteni a kazánt a lángmodulációban vagy kell még hozzá más extra (pl külső hőmérséklet érzékelő)?
    Van a "hidegebb" oldalon egy masszív kis kályha is, erősebb hidegben oda lenne bedurrantva. Jól sejtem ilyenkor át kellene rakni a termosztátot megint egy hidegebb helyre (ahova a kályha hője nem jut el) vagy másképpen le lehetne kezelni ezt a helyzetet?

Új hozzászólás Aktív témák