Új hozzászólás Aktív témák

  • harylmu

    őstag

    válasz Hunpriest #8192 üzenetére

    Bocsi, ha nyersként jött le amúgy, tényleg no offense, csak személyes tapasztalat. Nem sorrendben.

    Hosting. Nekünk az új appunkat Azure helyett AWS-ben kellett hostolnunk és a framework-el iszonyat mód megszívtuk volna, pláne hogy Beanstalk-ot nem használhatunk. Nincs dedikált ops csapatunk se, szóval nem fogunk EC2-eseket managelgetni meg Octopus-t telepíteni. Docker-rel viszont pár perc volt összedobni egy ECS service-ben. Google cloud-ban ugyanennyi lenne kb. Egyébként rühellem az IIS-t, örülök is, hogy nem kell látnom többet. :D

    Windows kötöttség. Nyilván nem feltétlen zavaró tényező, de sok minden kinyílt nekünk azzal, hogy cross platform. Fentebb említettem a Docker-t, de tök jó, hogy nem csak Windows-os build agent-eken futhatnak a build-ek. Ezen felül az is tetszik, hogy a Macbook-omon is tudok fejleszteni, bár hazudnék ha azt mondanám hogy a Mac-es Visual Studio van olyan jó mint a Windows-os. :D

    Ökoszisztéma. Az, hogy az egész dependency injection alapú (+ beépített DI container), már nagyon jó, de a tény is, hogy gyakorlatilag az aspnetcore csak egy nuget package, sűrű frissítések, de ott van a nagyon könnyen bővíthető logging framework, a middleware felépítés (tudom, OWIN is tud ilyet), zseniális config framework, új razor pages stb.

    Tesztelés. Asszem OWIN is tud hasonlót, de nekünk mínusz egy test environment-et jelentett ez a frankó kis rendszer.

    Open source + transzparencia. Tök jó, hogy le lehet követni közvetlen a bugfixeket és issue-t is lehet nyitni, ha problémád van.

    Másik irányból megközelítve. Mi van a Framework-ben, ami a Core-ban nincs? A mi projektjeinkben nem találtunk ilyet. Ja de, az idióta SOAP-ot, azt egy workaround-dal kellett megoldanunk sajna. Illetve, talán aki komolyabb Entity Framework feature-öket használ, annak még kellhet, de nekünk nem volt ilyen feature.

    Jövőkép. Persze, mindig mondják, hogy majd a Framework-be is visszamennek a változások, de kétlem, hogy örökké így lesz. Sőt, igazából csak egy része megy vissza, ha elolvasod Stephen Toub utolsó mondatát az egyik kommentjében itt. A Core a jövő, nem is kérdéses.

    Egyébként itt és itt találsz még egy rövidke összefoglalót az MS-től, ha az ő véleményük is érdekel.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák