Új hozzászólás Aktív témák

  • Gülredy

    tag

    Sziasztok, volna egy igen érdekes kérdésem.
    Kiadtak egy feladatot (szorgalmi) amit plussz pontért lehetne megcsinálni. A gond csak az hogy nem igazán értem, hogy hogy is kezdjek neki, részben a szöveg érthetetlenségén, részben pedig bizonyára a saját tudatlanságom végett.
    A feladat ez lenne:

    Fejlettebb porszívó-ágens:
    Továbbra is két szoba van, de a szobák a 100 egységnyi élettartam alatt
    véletlenszerűen bekoszolódnak, minden időpillanatban bármelyik szoba 1:100
    valószínűséggel. teljesítménymérték: minden 10-ik időpillanatban a tiszta szobáért +2p, a koszosért -4p, minden mozgás -1p, minden szívás -2p.
    Adjon egy ágensfüggvényt papíron és implementálja is programban. 1000-szer futtassa és közölje outputban, hogy melyik futásnál mennyi pontot ért el. Egy futást úgy dokumentáljon, ahogy az előző feladatban, csak tegyen a bekoszolódott szoba mellé egy felkiáltójelet, pl ha. a 72. lépésben bekoszolódott a B szoba:

    72 -- pozíció:A A:tiszta B:koszos!

    Le tudná valaki írni hogy hogyan is programozná ezt meg c#-ban?
    Nem a 100%os megoldást várom bár azért sem haragudnék meg :), hanem olyanokat hogy ezt meg ezt felvenném változónak, kellene hozzá egy for ciklus ami vizsgálná ezt meg ezt ...
    Például ezt a 1:100-hoz valószínűségű dolgot se tudom, hogy lehetne kivtelezni, mert jelenleg csak ezt ismerem Random r = newRandom(); number = r.Next(100); de ez csak 0-100 ig kiválaszt egy random számot az meg ide nem lenne jó.
    Valakinek valami ötlete az egészre?

Új hozzászólás Aktív témák