Új hozzászólás Aktív témák

  • hanee

    senior tag

    válasz RedWing #1904 üzenetére

    Ahogy a vakcina tesztelését sem tartom elég alaposnak.
    Minden emberi szervezet más, mindegyik máshogy reagál. Lehet, hogy egyeseket gyógyít, lehet, hogy másokat pedig negatívan érint a hatása. Természetesen ez nem csak h1n1 oltásra érvényes!

    Ne haragudj de amit ide írtál picit butaságnak hangzik.. bár értem mit akartál belőle kihozni, de el van ferdítve és nem igaz.
    Az emberek alapvetően mind ugyanannyi kromoszómával, azonos genetikai felépítéssel rendelkeznek, és mindenkinek ugyanúgy működik a szervezete (értsd: minden emberi lényben ugyanazok a kémiai anyagok ugyanolyan arányban fejtik ki hatásukat, stb). Épp ezért ami 100 emberből 80 embernél hatásosan működik, az reprezentatív mintaként használható és szinte biztos, hogy 100 millióból 80 milliónál elérik vele a kifejteni kívánt hatást. Ugyanígy egy vakcinánál is, ha 100 egészséges emberből 80 embernél megfelelő védettséget ad az oltás és nem okoz a felsoroltakon kívül más mellékhatásokat, akkor joggal feltételezhető, hogy nem fog egyéb mellékhatásokat okozni 100 milliónak sem, hiszen bár mind egyediek vagyunk, ennyire mégsem vagyunk egyediek, azaz az emberi szervezet alapvetően azonosan reagál egy adott kémiai hatásra, árnyalatnyi eltérések lehetnek alapvetően, pl. én belázasodok az oltástól, te nem, de ha nálam véd az oltás a vírus ellen nálad nem fog ebolát okozni. Ha allergiás vagy a benne lévő szerekre, akkor persze okozhat bajt, de azért azt egy átlag ember tudja, hogy SÚLYOSAN allergiás-e a fémre, vagy a tojásra, mert aki súlyosan allergiás az életében legalább egyszer majdnem belehalt már...

    És a kismamák és gyerekek sem működnek másképp, hiszen ők is emberekből vannak! Itt a vizsgálat alapját csakis az képezi, hogy náluk okoz-e nagyobb számban lázat, izomfájdalmat, illetve hogy a magzatra van-e hatással az oltás (van, pozitívan: védett lesz), illetve hogy a gyerekeknél milyen mennyiségben kell az oltást adni (jelenleg fele adagot adnak nekik).

    Alapvetően amikor valaki azt állítja, hogy fejlődési rendellenessége lesz ettől egy magzatnak én azt mondom már maga a kérdés is hülyeség, ha ezt a második vagy harmadik trimeszterben kérdezik, hiszen a baba testrészei és szervei az első trimeszter végéig kialakulnak! 7 hetesen már van saját szívverése, 12 hetesen végtagjai és ekkor már a down-kórt is ultrahanggal lehet szűrni.. 16 hetesen a nyitott gerinc és vízfejűség is szűrhető sima vérvizsgálattal és genetikai ultrahanggal, 20-22 hetesen pedig már gyakorlatilag a fejlődését csak drasztikus hatások tudják befolyásolni, például egy jó kis vírusfertőzés amitől anyuci lélegeztetőgépre kerül és oxigénhiány miatt a baba megvakul, vagy szellemileg sérül.

    Nem fogom fel miért kell ahhoz 50%-os halálozási arány, hogy beoltassák magukat az emberek. Nem elég ez, hogy az ember veszélyezteti a magzatát egy 4 napos csillapíthatatlan lázzal és fertőzéssel?

    hanee

Új hozzászólás Aktív témák