-
IT café
A témaösszefoglalót kérésre töröltük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pvpEU
csendes tag
Sziasztok!
VHSt szeretnék digitalizálni és ehhez kinéztem egy használt dvd felvevőt konkrétan ezt:
http://www.pioneerelectronics.com/PUSA/Home/Blu-ray-Disc/Pioneer-DVD-Players/DVR-520H-S
A terméknek az írója és olvasója hibás, de ha hdd re veszek fel akkor szerintem megoldható lenne a digitalizálás. Ehhez kérném megerősítéseteket hogy valóban megoldható-e a dolog, valamint olvastam a TBC ról, de sajnos nem tudom hogy mit jelent, ebben a felvevőben vagy olyan?Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/pvpeu/index.html
-
pvpEU
csendes tag
Köszi a választ, akkor inkább ez iránt érdeklődnék: http://www.logilink.org/showproduct/VG0011.htm?seticlanguage=en&seticlanguage=en
Vélemény erről? egy scart átalakítóvel és rca kábellel összetudnám kötni, csak nem tudom milyen minöség lenne és lenne-e hang/kép csúszás.Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/pvpeu/index.html
-
paulie093
csendes tag
Üdv!
A minap gondolkoztam S-VHS lejátszó vásárlásán, ami rendesen kezeli a PAL és NTSC kazettákat és van TBC-je, ami működik az NTSC kazik lejátszásakor is. Ha a régiónkban létezik ilyesmi, tudnátok ajánlani? Nézegettem Panasonic-okat, de némelyiknél (pl. NV-HS1000) ugyan van TBC, de csak PAL rendszer alatt működik. A jövőben terveznék vele műsoros, NTSC rendszerű kazikat is digitalizálni. Előre is köszönöm a válasz(oka)t.
-
-
hitman,
őstag
Sziasztok
Régi vhs kazikat hogy tudok a legegyszerűbben digitalizálni úgy hogy mondjuk avi formátumba vagy valami olyanba kerüljön amit pendriveon könnyen lehet hordozni és a mai tv-k is lejátszanak, meg persze a pc-k?
Van itthon működő kazettás kamera meg vhs lejátszó is.
A tv-re fel is tudjuk venni a vhs kazikat de ugye a tv kódóltan rögzíti és így nem tudjuk máshol lejátszani.Dream as if you will live for ever, live as you will die today!
-
hitman,
őstag
Nem értek hozzá fater intézte. Van neki egy régi kazettás videokamerája és azt rá tudta dugni a viszonylag új lg tvre és levetítette a felvételeket a tv-n miközben a tv meg rögzítette a videót. És így a tv-n megvan digitálisan a film csak más eszközön nem lehet lejátszani mert ugye a tv kódoltan vesz fel.
Amúgy ezek az eszközök nem lennének nekem jó megoldás?
Dream as if you will live for ever, live as you will die today!
-
sinick
senior tag
Szia!
Sikerült (újra) szereznem egy Sony 830e kamerát. Ez tud "signal converter"-ként is dolgozni (ld. kép). Volt már nálam vagy 10 éve ugyanez a kamera és úgy rémlik, hogy PC-be Firewire bementre dugva át tudtam játszani a saját digital8-as szalag felvételét. Az akkori PC-ben volt alaplapi Firewire (IEEE-1394) a mostanin viszont nincs.
Kérdéseim:
1. Ezzel tudok VHS-t digitalizálni? (A kézikönyv szerint igen)
2. Ehhez bármilyen PCI-os Firewire kártya jó? (Gondolom igen, mert a 10 éves gigabyte alaplapomra integrált is tudta. Csak mert van 3 ezertől 30 ezerig sokféle.)
3. Milyen kábel ez, csak szimplán 4 tűs 6 tűs?Köszi: sinick
-
Jcb70
újonc
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni,
van egy Panasonic DVD-HDD felvevőm amin összejött kb 80 GB családi videó évek alatt, napokban vettem egy Avermedia DVD EZMaker 7 tipusú USB-s kütyüt. Szeretném a felvételeket valamilyen file formátumba kimenteni amit külső wincseszteren ismerőseimnek át tudnék adni.
A kérdés az lenne milyen formátumba kellene lementenem hogy a mai lcd tévéken is jo legyen a kép "ne szálkásodjon a váltott sor miatt pl" Előre is köszi. -
zapkorte
tag
válasz paulie093 #1756 üzenetére
Az NTSC nagyon zűrös. Különböző szalagsebességek voltak, különböző színsegédvívő frekik voltak, és ezen belül még SP/LP/EP sebesség. Én még mindenevő NTSC videót nem találtam, még az un. "világvideók" között sem. Pedig van pl. Philips VR-1000-esem, világnormás, tbc-s, transzkódolós... és volt már olyan ntsc kazetta, amit nem tudott lejátszani sem ő, sem a samsung, csak a 32 éves Hitachi.
-
zapkorte
tag
válasz paulie093 #1756 üzenetére
Vagy vehetsz TBC-t is tartalmazó kártyát. Most baromi akciós, $1500-ról leértékelték $200-ra az utolsó darabokat, hadd fogyjanak:
http://www.ebay.com/itm/Canopus-MVR-D2200-MPEG2-Encoder-Decoder-Card-Free-Ship-/171758685772?hash=item27fd9d8e4c:m:mRzzOOvYEcHJCowSls2BPJA
És ezzel aztán nem vagy egy bizonyos képmagnóhoz kötve, bármilyen régi vagy új készüléket használhatsz, akár nem VHS rendszerűeket is. Nekem is ilyenek vannak, ezt példul egy 1978-as gyártmányú Philips n1700-asról digitalizáltam vele: https://www.youtube.com/watch?v=_aglO_rkMQ0
Jó cucc, és egy 3000 Ft-os vacak gépben is elketyeg, mert hardverben összerakja mpeg2-re a streamet. Viszont csak a saját programjával megy, és az XP az utolsó rendszer, amire kidolgozták. -
kentucky
őstag
Sziasztok! Most tudnék jó áron venni egy Sony DCR-DVD201E kamerát, amivel dvdre át tudnám venni a VHS-eket. Mennyire jó ez a kamera hozzá?
-
kentucky
őstag
Még egy kérdés, szerinted ez a kamera megér akkor 9500 Ft-ot?
Felejtős, annyira drága a lemez, hogy nem éri meg 20 percenként cserélni.
Köszönöm, a gyors reakció időt, semelyik topikban nem tapasztaltam még ilyen gyors topikgazdátArra gondoltam még, hogy van egy Daewoo DX-9840E DVD-VHS kombóm, (de sajnos DVD-re nem tud átvenni). Ez megfelelne TBC-nek, hogy aztán egy, mondjuk EasyCap digitalizálóval átmentsem gépre?
[ Szerkesztve ]
-
zapkorte
tag
válasz kentucky #1781 üzenetére
Igen, ez nagyon sok. Legalább 33 óra anyag, ez máris hatvanezer körül jár, ez még pukkasztott hatossal is ötvenezer. És akkor még 60 perces, SP Hi8-asokkal számoltam. Ha 90-esek, és a VHS-ek is 240-esek, és minden LP-ben van, akkor könnyedén elérheti a bűvös százezret. is.
No persze azt megteheted, hogy beosztod, és minden hónapban hozol két-három kazettát... de én is azt hiszem, hogy a te esetedben a racionális megoldás egy DVD/VHS kombi készülék vásárlása lenne. Én anno egy LG RC-7300-assal kezdtem az ipart, nagyon szép eredményeket lehetett vele elérni, ha találsz olyat, aminek még nem fingott ki a lézere, akkor azt nyugodtan megveheted, megcsinálod vele a csinálni valókat, és utána akár el is adhatod ugyanannyiért, amennyiért vetted. -
zapkorte
tag
válasz kentucky #1785 üzenetére
Nem hinném... nem volt túl sok svhs közkézen. De nem is kell neked olyan, semmivel sem tudja jobban lejátszani a sima vhs kazettát, mint egy mezitlábas lg vagy szarszung. Nem a lejátszó a szűk keresztmetszet, hanem a digitalizáló eszköz. Pl. itt hever az asztalomon egy Plextor convert-x PX-M402U, megvettem, mert jó volt a sajtója, működik is, megbízhatóan, de azonos beállítások mellett is szemmel láthatóan részletszegényebb a képe, mint a Canopusnak, úgyhogy nem is használom digitalizálásra. Elvem az, hogy aki ezreket hagy itt egy-egy kazettára, az a legjobbat érdemli.
-
djnice
veterán
válasz zapkorte #1786 üzenetére
semmivel sem tudja jobban lejátszani a sima vhs kazettát, mint egy mezitlábas lg vagy szarszung
Ezzel azért vitatkoznék. Próbáltad is vagy csak mondod? Mert én próbáltam és nagyon nagy a különbség.
Csak egy példa: [link]
Az egyik egy Pioneer vhs-dvd felvevő kombó, a másik pedig egy Pana NV-HS860 + Pioneer felvevő.[ Szerkesztve ]
-
-
zapkorte
tag
92 különböző videómagnóm van itthon. Köztük van egy Philips VR-1000, egy JVC BR-S600E, egy JVC HR-S4700EG is, plusz egy Panasonic MS-1 és egy MS-950 SVHS kamkorder. Én az ezredforduló után gyártott típusok között nem látok nagy különbséget. De még a nyolcvanas évek hifi VHS-ei is közel olyan minőségű képet produkálnak. (Az öregeket azért tartom, mert a ragadós-szorulós kazettákat jobban tudják vinni a tacho generátoros DC motorjukkal, mint az újabb, direkt hajtós típusok.)
Azt nem vitatom, hogy a zongoragombos őslények képe még vadiúj fejjel is egy zajos maszat. Bár azoknak is megvan a maguk helye a világban, pl. lineáris duoton kazettát nálam csak a Grundig VS-320, a JVC HR-7655EG és a Hitachi VT-8E tud lejátszani. Ezek mind HQ áramkörök nélkül készültek, ezért egy JVC JX-C7 analóg videoprocesszor még be szoktam vetni utánuk.
De az alapszabvány kereteit semmivel sem tudod túllépni. 260 oszlop, 576 sor, és igencsak redukált színfelbontás. Megjegyzem, sok esetben maguk a felvételek még messze e mögött maradnak, különösen a régi newicon/staticon csöves amatőr kamerák esetében.[ Szerkesztve ]
-
zapkorte
tag
válasz kentucky #1791 üzenetére
Én nem halogatnám a helyedben, mert már csak 10db van, és ezt már nem gyártják. Júliusra könnyen lehet, hogy nem lesz egy sem, használtan meg baromi ritka. Nem adják el, mert nincs jobb.
Ja, tartozékok nincsenek hozzájuk, de ettől ne szarj be, én kiderítettem a farkinca bekötését, meg azt is, hogy hol lehet bele illő mini-DIN dugót venni, ha veszel egyet, majd segítek megoldani.[ Szerkesztve ]
-
sinick
senior tag
Szia! A Sony 830e kamerához beüzemeltem egy firewire kártyát (1394A-s, Texas Instruments chipes). Szépen működik a kamera kazival és működik signal konverterként is.
Apró szépséghiba az, hogy ha a power gombbal VCR és Play mód között váltok oda-vissza, akkor a PC ledobja a kamerát, a driver sárga felkiáltójeles lesz (10-es hiba, eszközkezelő foglalt), amin csak PC leállítás és indítás segít, sima újraindítás nem. Viszont ha menet közben ki-be rakom a kazit vagy ki-be huzigálom a firewire kábelt, akkor semmi gondja sincs, de módváltásra teljesen meghülyül. De kapcsolgatni úgysem fogunk (mert minek), csak az első próbával szívás volt, mert nem signal konverterkedett és ide-oda kapcsolgattunk.
Szóval működik. Köszi a segítséget!
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Milyen formátumban érdemes kimentetni a vhs kazettákat?
Kipróbálnék egy céget, de sima dvd-re való utazás utan azert nehezebb kezelhető az anyag.F.K.T.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- Horizon: Zero Dawn
- Mass Effect sorozat készül az Amazonra
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest