- Úgy néz ki, hogy betiltják a politikai reklámokat a Facebookon
- Mentik az emberek a kriptovagyonukat, a Binance durranhat ki legközelebb?
- A chipipar megmentését is a mesterséges intelligenciától várják
- 1000 dollár kölcsönt ad bárkinek az Apple
- Musk szerint ideje leállni, az AI veszélyes az emberiségre
- Ubuntu Linux
- 7000 fő kirúgásával rázzák gatyába a Disney-t
- ASUS routerek
- Hálózatokról alaposan
- Synology NAS
- Musk szerint ideje leállni, az AI veszélyes az emberiségre
- Aliexpress tapasztalatok
- Mentik az emberek a kriptovagyonukat, a Binance durranhat ki legközelebb?
- Router gondok
- A gamerek már veszítettek a Microsoft elleni Activision-harcban
Új hozzászólás Aktív témák
-
moma
őstag
Ennyit a szabad verseny mindenhatóságáról. Amerika addig hisz ebben, míg ők a dominánsak valahol és ők nyernek, ha nem, akkor már nem annyira fontos és jöhet a beavatkozás.
we all deserve a bit of luck.
-
ergoGnomik
tag
Próbáltam megkeresni az eredeti cikket. Végül nem azt olvastam el, csak egy az itteni cikknél használhatóbb recenzióját. Két fontos dolgot láttam benne:
1. Tessék az USA integrált áramkör tervező iparát is (feltételezhetően arányaiban) annyira támogatni államilag, mint azt a külföldi (Dél-Korea, Kína) versenytársakkal is teszik. Ami egyébként egy undorító, késő kapitalista járadékvadász viselkedés, de önmagában nem versenykorlátozás.
2. Tessék a külföldi piacokat nem elzárni előlük mindenféle politikai bohóckodással (pl.: Kína, Oroszország ellenes szankciók). -
FattyDove
őstag
válasz
ergoGnomik #2 üzenetére
"mindenféle politikai bohóckodással (pl.: Kína, Oroszország ellenes szankciók)."
Te ezt így röhögés nélkül képes voltál leírni? Az egyik egy totális megfigyelőállam a másik pedig egy nyomorult, agresszív ork diktatúra.
[ Szerkesztve ]
-
ergoGnomik
tag
Természetesen. Nem én állítom hogy szabadon kellene tudni kereskedni az érintett cégeknek ezekkel az államokkal. Csak példát hoztam szemléltetésnek a második dologra, ami feltűnt abban amit olvastam. Azoknak a cégeknek, amiket ezek a korlátozások érintenek csökkenhet a jövedelem termelő képessége. A tulajdonosokat nem érdekli a nagyobb árfolyamon és osztalékon kívül semmi. Miért is kellene érdekelje őket? Nyilván erősen véleményes emberi minőség szempontjából, de a nagy befektetők nem természetes, hanem jogi személyek, azoknak meg addig nincs erkölcse, amíg pénzbe nem kerül.
-
dabadab
titán
Ha már a cikkben nem fért el rá egy link, akkor legalább itt legyen meg az eredeti report:
[link]DRM is theft
-
dabadab
titán
válasz
ergoGnomik #4 üzenetére
Mondjuk pont az orosz piaccal kb. semmit sem vesztettek, a report nem is említi (amit viszont említ, az Kína).
DRM is theft
-
moma
őstag
válasz
ergoGnomik #2 üzenetére
szerintem arról van szó, hogy mindenki nyerni akar. az erősebbnek, aki nyerne a szabadversenyben az a jobb, ha nincsenek szabályok. erre a másik bevezet állami védelmeket, hogy ne az egérnek kelljen az elefánttal harcolni szabadvernyeben és ahogy egyenlítődnek ki az esélyek, az elefántot is már támogatják. és ha eleve az usa elefántnak egy dinóval kellett volna küzdeni akkor nem az usa lett volna a nem szabályozás híve. és persze lehet ideológiaként használni ezt a szabadverseny mindent viszt, mert ha egy gyengébb elfogadja akkor máris könnyű győzelem.
amitől még a szabadverseny egy jó elv is lehetne. csak eleve nem egyenlőek a feltételek már a kezdetektől. és az usa sem akarja ezeket egyenlővé tenni, hanem privilégiumokat megtartani.
-
moma
őstag
És épp ő a domináns szereplő és még inkább az volt. Szóval amit fent írok abból az jönne, hogy pont azért ő tolja a szabadságot, mert ő a nagy szereplő, aki nyer a szabályozatlan környezetben.
de pl eszembe jut az is, hogy Trump igyekezett korlátokat bevezetni, mert a német autók lenyomták az ővéket. nem az volt a szöveg, hogy lám milyen jó dolog, hogy a szabad verseny kimúlasztja a nem hatékony amerikai gyártókat.
-
dabadab
titán
És épp ő a domináns szereplő és még inkább az volt
És még akár az is lehet, hogy a kettőnek van valami köze egymáshoz: például hogy a szabad verseny tényleg hatékonyabb, mint az állami tákolás.
Trump meg idióta, őt aztán kár bármibe is belekeverni.[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
L3zl13
nagyúr
Ha az összes piaci vezető cég külföldi és államilag nem korlátozod/támogatod a hazai cégeket az adott területen akkor mindig is külföldi cégektől fogsz függeni. Az pedig egyre inkább nyilvánvaló sokaknak, hogy ez nem megengedhető bizonyos kritikus ágazatokban.
Lásd EU és a nagymértékű orosz gáztól való függés.
[ Szerkesztve ]
Aki hülye, haljon meg!
Új hozzászólás Aktív témák
it Egy jelentés szerint kormányzati támogatás nélkül erősen visszaeshet az USA a globális chiptervezési piacon.
- Automatizált XBOX Bolt - Előfizetések, Játékok
- Eladó bányászgép / 2 RIG / 16 db 6600 XT Mech 2 OC
- Samsung Galaxy Tab S8 Ultra
- ASUS TUF Z270 MK2 + i7 7700K + Scythe Mugen 2 Rev.B cooler + Corsair 16GB RAM + Samsung M2 SSD
- Többé ne kell kompromisszum Tervező/Gamer DELL Precision 7720 i7-6920HQ/32GB/256SSD/P3000/17,3"
Állásajánlatok
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest
Cég: pepris.de
Város: Budapest