Új hozzászólás Aktív témák
-
Ibron
csendes tag
Sziasztok,
Ki mit ajánlana házventilátorok csendesítésre?
-Kössem a 0 vezetéket helyére az 5V-t? Ekkor elvileg 7V kap a venti. Nem okoz ez tápnak gondot?
-Egyszerűen 12V helyet 5V? Elindul még a venti ez esetben? próbáltam 24V ventit berakni és az elvileg jó csendes lett volna, de 5ből 1szer nem indult el.
-Kössek be egy potmétert? Milyet? Nem plussz terhelés ez a tápnak?
6db 80mm ventilátorról lenne szó, a táp egy 340W Chieftec.
Előre is köszönöm a segítséget.
üdv
IbronMess with the best die like the rest ©
-
Flashcash
Közösségépítő
Én egy ilyen pot. métert hsználok:
http://www.coolink.hu/products/cvs.php
Elég jól működik. -
_George
senior tag
szvsz ne 7 hanem 5 Voltot használj...
de millio topic van már hasonló témával...
pl:
http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=22428...
stb...Az alkohol nem válasz, de legalább elfelejted a kérdést...
-
Il Padrone
senior tag
Udv
Sorba kotsz ket db ventit 12V-0V koze, 6V-6V-ot kap midnketto.
Vagy Zener dioda szembekotve (5V-ot vesz le, tehat 7V).
Vagy potmeter.
A 12V-5V-ot nem ajanljak, a 5V-0V-ot meg lehet probalni, ha elindul a venti, nekem elindulnak, kb 6-ot probaltam, nem neveseket.
UdvIl Padrone
-
Ibron
csendes tag
Köszönöm a segítséget.
Topicot nézegettem már párat, de nemigen találtam. Régen mintha lett volna itt vmi kereső is. Vagy csak béna vagyok azért nem találom.
Elfelejtettem jó lenne, ha állítani tudnám a 12V vagy 7V kapjanak. Ha nem vagyok ott vagy hangosan hallgatok zenét nem gond a nagy hang.Mess with the best die like the rest ©
-
_George
senior tag
ajánlom figyelmedbe ezt:
saját késazítés de hatásos:
egyszerű 3 álllású kapcsolók...
http://kep.tar.hu/sz_george/thumbnails/pic3296690.jpgAz alkohol nem válasz, de legalább elfelejted a kérdést...
-
_George
senior tag
itt jobban látható:
http://kep.tar.hu/sz_george/images/pic3296690.jpgAz alkohol nem válasz, de legalább elfelejted a kérdést...
-
j.bravo
addikt
Én csak belepofázok, és halvány fogalmam sincs, George hogy csinálta, de legegyszerűbb-leginkább magától értetődő, hogy kikapcs-5V-12V a kapcsoló három állása. A kapcsoló lábkiosztását nem ismerem, de gondolom a földet fixen megkapja a venti, és kapcsolóállástól függően ereszted a venti másik drótjára at 5 vagy 12 V-ot.
Én így csinálnám - hacsak nem akarnék szofisztikáltabbat (ill. bonyolultabbat... 5-7-12 vagy ilyesmi)Whatever.
-
Norbertpower
aktív tag
Üdv!
Engem valami hálag készíthető potis megoldás érdekelne....
Please valaki erről egy képet + leírást...
Köszönettel: NorbertpowerBMW + a ménes :DDD
-
j.bravo
addikt
Gondolkodtam ezen a poti-dolgon (mondjuk nem sokat), és arra jutottam, hogy ha simán sorbakötöm a potit/ellenállást a ventivel, akkor a poti/ellenállás a P=U^2/R alapján elég jól melegszik majd a ráeső feszültségtől.
Mekkora terhelhetőségű (=> méretű) ellenállás/poti kell, hogy kibírja?
És a termelt hő nem túl sok-e a lecsökkentett fordulatszám miatt gyengébb hűtéshez?
Vagy ez mégse olyan jelentős a gyakorlatban...?Whatever.
-
iwu
addikt
feszszabályzó ic, 200Ft 12V->8V
ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
iwu
addikt
off
JB. Ghost összejött?
ffo
ÜdW!ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
_George
senior tag
a kapcsoló 3 lába :
1 12V
2 5V
3 piros
a földet fixen le sem kell kötni az alaplapi csatlakozóról..
G.
-------
Javítva -- KovacsUrAz alkohol nem válasz, de legalább elfelejted a kérdést...
-
boygo
aktív tag
Ő az én véleményem a venti cseréje.
Amelyik venti már hangos inkább ki kell cserélni. /1000 ft/
Én próbáltam, hogy kissebb feszkót adtam neki de akkor meg mi értelme, forog forog csak a levegőt nem szállítja. Ezért mondom ha már hangos akkor csere.Nem szégyen elismerni ha másnak van jobb ötlete.
-
_George
senior tag
mindjárt írok a moderátor topicba, télleg még 1x sorry...
Az alkohol nem válasz, de legalább elfelejted a kérdést...
-
j.bravo
addikt
[OFF]
Még nem próbáltam... egy ismerős gépét kartam leghostolni, amivel sok probléma szokott lenni és anno napokat szívtam vele; de most perpill elvoltam a kislánya gépével, és nem volt rá sürgős igény. Enyémen meg még nem... de ki lesz próbálva előbb-utóbb
[/OFF]
Stab IC-re gondoltam, de nem tudtam konkrét típust, ilyesmit. Ha _ezt_ illetve ennek a kimenetét lehet szabályozni potival úgy hogy közben nincs nagy hőtermelés, maga lenne a királyság.Whatever.
-
_George
senior tag
de van, DE VAN... : http://www.tar.hu/sz_george
itt találsz mindenről képet, az az ''ASUS panel'' meg egy iPanel Deluxe egy TUSL2-C-n...
és ide pedig véleményt írhatsz:
http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=22914Az alkohol nem válasz, de legalább elfelejted a kérdést...
-
LukE
veterán
''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
Attyo
tag
Csak ezt a régi topikot találtam. Kérdésem a következő:
Két ventit akarok sorba kötni, de régen tanultam fizikát, és nem tudom, melyik kábelt hova hogyan kössem. Van egy piros és egy fekete vezeték mind2 ventin. Hogy menne a sorba kötés??? Légyszi segítsetek! Sürgős lenne a dolog. -
harry
veterán
Első venti piros -> táp 12v-ra
fekete-> kösd össze a 2. venti pirós drótjával
2. venti feket -> táp fekete (0v, földelés)
Így elvileg mid2 6 voltot kap, így valszeg elcsendesednek. Bár én a helyedben min2 ventit bekötném 5vra, így nem kéne annyit tökölni.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
0519
senior tag
Egy kis segítséget kérnék.
Vettem egy ilyen ventillátort:
Bővebben: link
Van itthon egy 12cm -es ventim, amit azért nem használok, mert hangos.
A venti: Bővebben: link
Felhasználhatom, a coolink potméterét ennek a ventinek a szabályozására?
Jóval nagyobb teljesítményű, félek leég a potméter.
Józan ésszel végiggondolva, a legrosszabb esetben a nagy venti nem indul el.
De. Nincs elektronikai képzettségem, és inkább nem tenném tönkre az eszközeimet.
Tudtok segíteni?
[Szerkesztve]''Vígan ülünk tort azok fölött akik ellenünk törtek'' -Addams family
-
LukE
veterán
azt ugy 1az1-ben? valszeg leegne a potmeter.
Kulonosebb bajod nem lehet belole, vagy nyugisan megadja magat, es jo amperszag mellett nem megy a venti, vagy begyullad a poti, es leeg a fel $lakohely-ed''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
TeeJay
félisten
Ez a Coolink poti nem is rossz
minden 8centis ventihez lehet használni??????,
ez érdekelne mert vennék a potiból legalább 2 darabot is
adjatok tippet lécci
köszikeMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Thulcandra
senior tag
Épp most barkácsoltam át a procihűtömet 5 V -ra, egy acorp c768rp kávédarálót, hát rohadtul nem ajánlom senkinek, 12 V -on 5200 rpm, hangja bírhatatlan, csak zenével elnyomva fogyasztható. Most szép halk lett, és 3000 rpm körül zajong. Csak még a kábeleket kell átrakosgatni mert így 1 kábel alaplapra az érzékelőnek, 2 meg a molexba, kábel hegyeket nem szeressem
Mókás: mivel pici a házam (mármint a számítógépé), s áll benne a levegő ezért 12V/5200rpm a proci alapon 51 °C terhelve 1 órán át stabil 45.7 °C max. És találjátok ki, hogy most 5V/3000rpm melett milyenek a hőfokok? Ugyanazok mint rég
Lehet bekéne rakni még egy kis ventit ami kihajtja a meleget v.merre a házból... Na majd meglátás." Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA® driverek topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Építő/felújító topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Monitor hiba topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...