Új hozzászólás Aktív témák

  • Oczu

    senior tag

    Tisztelt Hequila és Csaba_20_!

    Jól írtam? Bocs Hequila, amiért kimaradt az "e" betű!

    Igazatok van, pontatlanul fogalmaztam, ígérem többet nem fog előfordulni Nagyságotok elött.
    Egy idézet egy topic-ból:

    Hát áramszünet után mindig feszingadozással jön vissza az áram. Ezért ajánlják lekapcsolni a főbiztosítékot erre az időre.

    Akkor ez is baromság? Szerintem sem, én is így tanultam anno....

    Erre gondoltam, az más kérdés, nem így fogalmaztam. Abban sem jól fogalmaztam, hogy a véleményemet csak gyakorlati alapokra helyezem, elég sok szakirodalmat olvasok. Most ismét tanultam Tőletek, mégpedig azt, hogy a fogalmazás nagyon fontos.A régebbi tipusú tápokban tudtommal van-volt egy védelem, ami egy túlfeszt kivédett (úgy gondolom, ezt valahol olvastam, s ha ha hazudták, én is hazudom)
    De....ha már ott tartunk, ki hogy fogalmaz, milyen megoldásokat, véleményeket prezentál, bele tudnék kötni mindkettőtök írásaiba, attól független, hogy úgy vettem ki szavaitokból, hogy Ti ezt tanultátok?! Néha elképedek a megoldások, tanácsok olvasása közben, de kíbírom, hogy ne írjak be. Ezeknek a fórumoknak nem a másik véleményezése a lényeg, csodálkozom, hogy Őstag létetekre ilyenekbe bocsátkoztok! Ha gondotok van, privátban keressétek az illetőt, ne topicban alázzátok, mert Ti azt gondoljátok, a királyok Ti vagytok! Az én írásaimat tovább nem fogjátok olvasni, ámbár úgy láttam, jónéhány ötletem bejött mások számára.
    A tapasztalat minden területen hatékonyabb, mint az elmélet (ok, van egy-két kivétel), ebbe viszont én kötök bele. Kérdezz meg bármelyik területért felelős emberkét, mit részesít elönyben: Elméletből tudom......vagy tapasztalatból tudom, hogy ez a megoldás.El lehet dönteni. természetesen minden tapasztalat az elmélet elmaradhatatlan része és fordítva, hiszen egymás nélkül nem működik a dolog.
    A szakszervízekből az esetek többségében javított, hibátlan cucc kerül vissza a megrendelőhöz. Az más kérdés, milyen áron, milyen megoldásokkal? Pl. egy rossz driver miatt kicserélték egyik ismerösöm alaplapját (integrált videokarival), ugyanolyan állapotban és azt mondták neki, készen van, úgy kapta vissza. Ez csak egy rossz példa a sok közül, de könyörgöm, ők ezt az elméletet tanulták!!!! Sajnos sokan vannak így Magyarországon (természetesen vannak profik, maximális tiszteletem feléjük) úgyhogy én inkább ha lehet, én elkerülöm ezeket a helyeket.
    Végezetül: Csaba_20_ írta:
    Részemről inkább nem kérek a gyakorlati "szakemberek" "szakértelméből". Több kárt okoznak, mint azt gondolják.
    én sem kérek az olyan szakemberekből, akik a szakmát tanulták és művelik, de egy rossz kábelcsatlakozás miatt kicserélik a fél gépet és ezt így is továbbítják a megrendelő felé....mert hogyan is hangzana az, hogy csak a tápcsatlakozó nem érintkezett rendesen, de kicseréltem a fél gépet miatta, amit tessék kifizetni:-)
    A primer-szekunder áramkör valóban ált. iskola 7.osztály, de Hequila, szerinted akinek a virágokhoz van affinitása, hogyan fog erre emlékezni?
    A többiekre és a topic címére való tekintettel a további hozzáfűznivalót, megjegyzést privátban legyetek szívesek közölni velem!

    Egy közmondás, amit mindenki ismer: Aki tudja, csinálja, aki nem tudja, tanítja, aki tanítani se tudja, igazgatja :-))

    Üdv!

Új hozzászólás Aktív témák