Új hozzászólás Aktív témák

  • Doner

    aktív tag

    Sziasztok! Valaki megpróbálná leírni hogy ezt a jelenséget a tápegység konkrétan mitől produkálja míg egy másik nem?

    Ezt egy régi elavult értéktelen számítógépen csináltam táp tesztelés céljából.
    Továbbá tudom hogy nyilván nem ez a legjobb módja, bizonyára vannak műszerek amikkel (és persze több tudással) komolyabb méréseket lehet végezni, ez csak az én kísérletezésem otthon. Mégis szeretném ha ezen csekély információkból valaki találgatna hogy a tápegységen belül konkrétan mi okozhat ilyen problémát, mert nagyon érdekel a téma. Azért a hosszú felvezető hogy előre válaszoljak sok felmerülő visszakérdezésre.

    Szóval a jelenség: Bekapcsolt számítógép(csak a boot választó képernyőig, szóval oprendszer nincsen elindítva hogy ne azt kíntassam). Multiméter a 12 V-os ág feszültségének mérésére fixen bedugva. Ha rá csatlakoztatok 60w terhelést a 12V-os ágra (H4 izzó) akkor a számítógép újraindul, de a tápegység nem áll le közben és a lámpa világít és a feszültség értékek is teljesen normális tartományban maradnak, de a gép mégis újraindul amikor hirtelen felkapcsolom a rácsatlakoztatott izzót.

    Másik tápegység ami újabb azzal nem csinál ilyet. Annál nem indul újra a gép.
    Az egyik táp egy régebbi 400 wattos fsp, az újabb egy szintén 400-as fsp hexa.
    Kondenzátorok mindkettőben jók. Mi okozza ezt az újraindulást az egyiknél és a másiknál meg nem? Hogy lehet hogy a feszültség mindkettőnél teljesen határétéken belül marad az újraindulás pillanatában is? Vagy talán elképzelhető hogy leesik de csak annyira rövid időre hogy a multiméter nem jelzi ki? Azt tudom hogy nem csak a feszültség számít hanem az áram "görbéje" is amit oszcilloszkóppal lehet mérni. Ehhez lehet köze az újraindulásnak?

    [ Szerkesztve ]

    Ha tudnád hogy a gyertya fénye láng, már rég készen lenne az étel.

Új hozzászólás Aktív témák