Új hozzászólás Aktív témák

  • jacint78

    addikt

    válasz Bjørgersson #18762 üzenetére

    Az még nem is lenne olyan nagy probléma, de annyira más a két a ventilátor, hogy a fordulatszám szabályzást hozzá kellene igazítani, amit nem tdusz. A swif 2 lehet el sem indulna hidegen, ugyanis a hidegen induló fesz olykor 4V környékén van a tápokban és a maximumot szinte soha nem éri el a tápokban a ventilátor átlagos kihasználtság mellett. De a swif2-vel melegedne a táp és ugyanazt a fordulatot csak jóval magasabb hőmérsékleten érné el.

    Nem a légszállítási és egyéb marketingadatra gondoltam, hanem az áramfelvételre és amit sajnos nem nagyon tdusz előre, hogy mégis mekkora feszről indul a ventilátor és milyen karakterisztikával gyorsul. A tápokban lévő ventilátorok olyanok, hogy alacsony feszről indulnak és a feszültség emelkedésével nagyléptékben nő a fordulat mondjuk 9V-ig, viszint felette már annyival nem gyorsulnak, mint amennyivel nő a feszültség, de a swif 2 és hasonlók gyakran épp fordítva működnek. Van olyan scythe ventilátor ami 6V-al szó szerint alig pörög, de 7V-al meg már ezer felett van a fordulat percenként. :D

    A swif2-ről konkrétan tudom, hogy alkalmatlan tápba, akárcsak az alpenföhn ventilátorok, legalábbis akkor, ha a táp szabályozza. Ha kivezeted a kábelét és alaplapi aljzatra dugod és be tudod úgy álítani az alaplapon, hogy terheléskor pörgesse fel, akkor jó lehet.

    [ Szerkesztve ]

    type your text here..

Új hozzászólás Aktív témák