Új hozzászólás Aktív témák

  • gurabli

    senior tag

    Sziasztok!
    Van egy itx konfigom, ami 24/7-ben üzeme. Egy Intel D945GCLF2 Atom lap, 1 x WD 320GB 7200-as HDD, 1 x WD EARX 2TB HDD, mini Kazee chgipset cooler és egy AC T9 Pro hűtő van belepakolva egy Codegen MX-31 házba (táp nélkül vettem, én szereltem be a paneltápot).

    Az egészet egy Morex paneltáp hajtsa meg, nem tudom, hogy hány W-os lehet, 60-70 körülre tippelem. Ebből most már van kettő is:) Kb. egy évig hibátlanul ment az egész, gyakorlatilag hangtalanul. Aztán egyszer csak elkezdett nehézkesen bootolni. Ezt úgy néz kis, hogy kikapcsolt állapotban, ha bekapcsoltam, akkor csak egy pillanatra felpörgött a chipset hűtő, majd leállt. Az elején négy öt ilyen próbálgatás után (a külső tápot le kellett húznom és újra bedugnom) néha elindult, és amikor már ment, akkor nem volt semmi gond. Egy idő után már nem akart elindulni.
    Először azt hittem, hogy a paneltáp ment tönkre, ezért vettem egy újat, ugyanolyan Morex-et, de ez is ugyanazt a hibát produkálja. E szerint tuti, hogy a külső táp ment tönkre.

    12V 5,5A, és van rajta egy kis sárga LED. Ha elindítom a gépet, akkor a kis LED szinte teljesen kialszik, mintha nem bírná a kezdeti terhelést. Azt mondták, a külső táppal lesz a gond.
    A két Morex táp közül biztos jó az egyik (de inkább mind a kettő). Minden csatlakozó rá lett dugva (P4-is), próbáltam HDD-k nékül, sőt, még a hűtőventik nélkül is, csak a lapot elindítani, az sem megy. Egy normál ATX 300W táppal hibátlanul működik minden, így a konfig biztos jó.

    Szerintetek is a külső táp hibája lesz? Nem értek hozzá, hogy egy ilyen táphoz hány amperes külső táp kellene? 5A-es elég vagy jobb, ha pl. 7A-es? Mi a különbség? vagy akár egy 2-3A-es is elég lehet? Jobb, ha minél nagyobb amper? Melyiket vegyem meg?
    Pl EZ vagy EZ

    A lap és proci max terheléskor kb. 45W + HDD1 max 8,6W, 980mA induláskor, HDD1 max 4,5W, 1,750mA induláskor. A lap ez a LINK szerint ennyi ampert igényel max:
    3.3V rail < 1A
    5V rail < 3A (this is the D945GC draining most of the power)
    12V rail < 0.5A (most of the time at 200mA, this is the ATOM CPU)
    -5V rail: not used

    Vagyis összesen 58,1W, kerekítve 60W max terhelés, de ez nagyon ritkán, max bootoláskor, valamint max 7,23 Amper, de ez is csak az elméleti maximum, ennyi nem hiszem, hogy lenne.

    hangsúlyozom, nem értek hozzá, csak a neten szedtem össze az infókat.
    Nagy segítség lenne, ha tudnám, hogy milyen külső adapter vegyek és miért?

    Köszönet :R

    "Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.

Új hozzászólás Aktív témák