Új hozzászólás Aktív témák

  • építész

    aktív tag

    válasz 04ahgy #11796 üzenetére

    Kicsit kifinomultabban van leszabályozva, mintsem csatolni tudnék egy frappáns bekezdést.
    Lényeg, hogy az adott objektumra vonatkozó létesítési szabványok egyértelműen megadják, hogy mikor milyen táblát kell kitenni és azt, is, hogy hány méterre. Tehát nem szabadon választott a tábla szövege.
    Bonyolítja a helyzetet, hogy MSZ 172-t és MSZ 1600-t részben nemzetközi szabványok kiváltották. Viszont ami meg kimaradt azt meg rendelet és hasonlók leszabályozzák.
    pl

    "Idegen vállalat által végzett munka esetén a szomszédos cellák elzárása mellett az elzárószerkezeteken VIGYÁZZ! ÉLETVESZÉLYES! biztonsági táblákat is kell alkalmazni":

    6.8.5. Azokat a biztonsági táblákat, amelyek a bekapcsolás után feleslegessé válnak, csak közvetlenül a bekapcsolás előtt szabad és kell eltávolítani.

    Tehát csak is a létező veszélyre figyelmeztethet egy tábla, mert különben nem veszik azt komolyan. A kerítésedre se írhatod ki, hogy vigyázz feszültség, ha nincs benne feszültség. Ha meg van akkor az a baj.

    Ami a kavart okozhatja az az, hogy munkavédelmi irományok az 1000V fölötti berendezést tényleg nagyfeszültségűnek említik. Ennek az oka, hogy nem csak az érintésük, hanem a megközelítésük is veszélyes.

    Inkább a Gysev új létesítésű felsővezetékeit kéne megnézni.

    bye

Új hozzászólás Aktív témák