Új hozzászólás Aktív témák

  • Neil Watts

    veterán

    válasz cigam #24577 üzenetére

    +(#24581):

    Mennyi erőforrást foglal egy DE? 2GB RAM mellett igencsak luxusnak érzek futtatni egy komplett DE-t (ld. pl. Unity).

    Ha nagyon kell valami grafikus felület akkor fluxbox/openbox/icewm, stb. A DE-k desktopra valók és ott meg is állják a helyüket.

    "A kezdőnek nagy segítség, mert ott összekattintgatja ami kell neki."

    Hát nem tudom... Jó pár évvel ezelőtt mikor elkezdtem ismerkedni a Linux rendszerekkel, akkor az kb. úgy nézett ki, hogy nekiültem a Google-nek és keresgéltem, man-t olvasgattam, stb. Lehet azért, mert előtte (jogosan) elküldtek a francba IRC-n, hogy milyen kérdést teszek fel, ott a Google. Lehet, hogy pszichológiai szempontból nem a legjobb taktika, de hogy megtanított keresni, az is biztos - ezért is szertem a PH-t mert itt legalább kulturemberhez méltó társalgás folyik többnyire.

    Gondolj bele: Itt van mellettem egy 1st gen RPi. Most ha ezt konfigurálni akarnám, akkor rá kellene kötnöm egy monitorra, billenytyűzetet, egeret rakni hozzá, stb. Ez mind felesleges pazarlás. Felrakok rá egy rendszert amin alapból van SSH szerver és ennyi. A lustaság nagy úr, inkább utánaolvastam a terminálparancsoknak. :D

    "SSH igazából a valódi távoli kezeléshez jó, ha egy szervet teremben van a gép, akár több ezer km távolságra. Ilyenkor a sávszélességen is spórolsz, és tényleg nincs szükség GUI-ra. Ezek karbantartását nem kezdőkre bízzák."

    Lásd a fenti példát.

    "Otthon úgyis ott a monitor/billentyűzet a gép előtt, de RDP-n is röhögve átmegy a grafikus felület a belső hálózaton."

    Lásd a fenti példát. Minek RDP? Amennyiben kell, akkor viszon nem körülményesebb beállítani munt Windowson. Ld. pl. XDRP. lxde-vel ráadásul megy is.

    "Továbbra sem értem, hogy miért fáj neked, ha fut rajt egy X is."

    Mert memóriapazarlás főként és ezenkívül biztonsági kockázat is, sőt az RDP-n, meg az egérkövetésen kívül minden megoldható konzolból, magyarán ha esetleg kell még valami plusz szolgáltatás akkor marad neki erőforrás.

    "Hogy lesz így "a Linux desktop éve" 2016"

    Ezt rajtad kívül ki hozta fel? :F

    Ha leírta volna a fórumtárs már az elején, hogy mit miért szeretne úgy ahogy illetve leírta volna már az elején, hogy milyen gépen, akkor nyilván előrébb tartanánk, de többféle megoldás is született egyébként a problémára olvasatomban.

    Üdv. core2

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák