Aktív témák

  • gabaly

    tag

    Sziasztok.
    Három hete használom az Ubuntut, Xp után. Azóta is gondban vagyok vírusvédelemből kifolyólag, most sem tudom eldönteni itt tegyem-e fel a kérdésem vagy a vírusirtó topikban, de mivel itt Ubuntus (is) mindenki, csak nem harapjátok le a fejem ha tőletek kérdezek.

    Eddig a Firestartert használom, az Rk huntert is telepítettem de nemigen tudom használni, mert beírom ugyan, hogy pl: rkhunter check , kéri a jelszót és enter, de csak villog a kurzor és semmi nem történik, beírtam még több parancsot is, de az meg "nem található". Láttam már más is kérdezte ezt, de nem kapott választ ő sem ezért én a jobb a békesség alapon már nem kérdeztem.
    Ennyire nem érdekes a vírusvédelem Linuxon?!

    Na most a gondom az, hogy rendszeresen bankolok, stb. Ezért XP-n kemény vírusvédelmem volt, nem is volt soha vírusok miatt bajom.

    Itt viszont bár mennyit guglizok, bár hol olvasok, a zöm azt írja nem kell vírusvédelem, vagy elég a tűzfal.
    Szerintetek ennyi elég és ha én csak kapok vírust ami nálam nem tud kárt tenni más Windowsos gépeket én nem fertőzök meg?!

    Eddig ezt olvastam: a 8.10-es Ubira nincs valósidejű vírus kergető progi, csak az avast linux workstation ami csak keresésre jó. Eddig ezzel nem foglalkoztam, de nem hagy nyugodni ez a téma, ma ismét gugliztam és ezt találtam:

    [link]

    Mindjárt a telepítés után ott szerepel egy link, ahonnan le lehet tölteni az avast-t. Azt nem látnám, hogy nem jó ez a 8.10-es Ubuntura, tehát elvileg lehet használni. Kérlek benneteket, hogy erősítsetek meg véleményetekkel vagy ingassatok meg.

    Tehát kell ez nekem avagy nem?!

    Köszönöm: Imre

Aktív témák