Aktív témák

  • gabaly

    tag

    Sziasztok.
    Elnézést, hogy itt teszem fel kérdésem a szkáyppal kapcsolatban de úgy látom a saját topikjában nem nagyon válaszol senki, ezen kivül meg összefügg a Linuxxal is. Hétfő óta van Ubuntu 8.0.10-es a gépemen. Előzmény, röviden:
    Hónapokkal ezelőtt XP-n frissítette magát a szkáypom a legújabb verzióra. Ekkor kilőtte a netet, mozilla, explorer leállt és meg se moccant, ha kiléptem a szkáypból akkor újra kellett indítani a gépet, hogy működjön megint minden. Igen ám, de 1-1 újra indítás vagy leállítás 7-10 percbe került! Ha utána nem kapcsoltam be a szkáypot, minden működött megint normálisan. Ha bármit próbálkoztam a szkáyppal, ismét a fentebbi. Öt nap múltán jöttem rá, hogy régebbi verzióra kell váltanom és akkor minden OK.

    A héten mint írtam fel ment az Ubuntu, a család szakértője rakta fel, nála már működött hetek óta. Én teljesen eltüntettem vele a Windowst, nem akarok visszaállni. Amikor végeztünk nagyjából minden jól működött, következett volna a finom hangolás, de e-helyett elkezdett lefagyni a csomag kezelő, mindkettő, ráadásul egyetlen lejátszó sem játszotta le a kisvidiket, filmeket, zenéket, stb, amivel egyáltalán a hang összefüggésben volt. Az nap délután már a net is lefagyott kétszer. Majd előjött az, ami hónapokkal ezelőtt a Windowsnál! Nem állt le a gép, nem indult újra stb, csak ugye erőszakos beavatkozással. Sajnos nem ugrott be a régi szkáyp probléma, csak másnap este a fiatal jött rá, hogy ugyan kapcsolnám már ki és úgy próbáljam a zenelejátszást? Kilőttem a szkáypot.

    És ezután minden simán működött, azóta semmi nem fagy, indul, leáll, újraindul normálisan, stb. Most már nagyon örülök az Ubuntunak, mert szinte minden zökkenő mentesen műxik de a szkáyp nem hagy nyugton (ma is próbáltam, bekapcs után u.az a helyzet, amit fentebb vázoltam, kikapcs után minden normális) ezért szeretnék valami tanácsokat tőletek. Azt hiszem, itt nem tehetek régebbi verziót a szkáypból, csak ami Linuxra van, vagy igen? Nem igazán vagyok híve a nagy locsogásnak de azért mégis ingyenes és a fontos dolgokat meg lehet rajta beszélni ismerősökkel és ha segítségre szorul valamelyikünk gép és honlap szerkesztéssel kapcsolatban, csak jobb lenne megbeszélni mint írkálni.

    Segítségeteket köszönöm, üdv Imre.

Aktív témák