Új hozzászólás Aktív témák

  • cigam

    félisten

    LOGOUT blog

    Adott egy EdgeRouter X, és 2 internetszolgáltató kapcsolata.
    Ha sima loadballancing-ra van állítva, akkor hol A, hol B irányba megy ki a csomag. Ettől azok az oldalak amik bejelentkezést igényelnek, pl. WEBmail. megbolondulnak, hiszen ha A címről jelentkezik be, és legközelebbi parancs B címről érkezik, ezt nem tudja feldolgozni, kéri hogy B címről is lépj be. Aztán ha A-ról kapegy kérést megint kezdődik a login procedúra. Ez több mint bosszantó.

    Ha fail over-t állítok be, ez megoldja a gondot, hiszen mindíg A szolgáltatón keresztül mennek a csomagok, és csak akkor vált át B-re, ha az A kapcsolat kiesik. Plusz így frankón működik a névfeloldás, és a portforward. Pontosabban a portforward az nem, mert csak egy dedikált interface-t adhatok meg:

    Ha ppoe-re állítom, akkor frankon működik a portforward, de amint megszakad a "pppoe0"kapcsolat, eltűnik a WAN interface is. Létezik olyan beállítása valahol, hogy fail over esetén automatikusan kicserélje a portfoward konfigurációjának WAN interface-é pppoe-ről eth1-re?
    Így nem csak a klienseknek lenne zökkenőmentes az internetelérés, hanem a ddns-en keresztül kívülről is ugyanúgy el lehetne érni a publikált szolgáltatásokat.

    [ Szerkesztve ]

    Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

Új hozzászólás Aktív témák