Új hozzászólás Aktív témák

  • #19482368

    törölt tag

    válasz Cyberslider #2144 üzenetére

    Az soha nem mondta senki, hogy nem működik más vlan-ra képes switch-el.
    Tehát használhatsz más eszközt is. De akkor az kiesik a cloud-key manage részből.
    Ugye a unifi-hez kell egy usg, usw, ap, cloud-key. Ez az optimális, és egyben a legkényelmesebb megoldás.

    Edge vonalon, kell egy edge router, amin létre hozod a vlanokat, kell egy vlan kezelésre alkalmas switch,
    és kell hozzá AP.
    Ami problémát okozhat az hogy nem homogén a hálózat, hanem heterogén. Mind kettőnek van előnye, hátránya. Ha te heterogén hálózatott akarsz kiépíteni akkor mindegy eszközt külön kell felügyelned, karbantartanod. Ha homogén hálózatot építesz ki, akkor egy kezelő felület alatt tudod felügyelni. Ez a unifi usg, usw, ap, cloud key megoldás.

    Heterogén lesz ha edge router, tplink switch, unifi AP, Ebben az esetben nincs centralizált felügyelet. Cserébe olcsóbban meg lehet valósítani.

    Azt is csinálhatod, hogy Edge router, Edge switch, amit unms-en keresztül felügyelsz, és a unifi ap, amit értelem szerűen a Cloud-key-en keresztül.

    A magam nevében azért szoktam ajánlani a drágább megoldást, pl komplett unifi termékcsalád, mert az esetek X%-ban lakossági felhasználásról van szó. Nem lehet felmérni, és reális képet kapni arról, kinek mennyi tudása, rálátása van. Éppen ezért, a unifi komplett ajánlásával egy centralizált felületet kap, amit meglehetősen könnyű. üzembe helyezni, és felügyelni. A lakossági felhasználóknak sokkal felhasználó barát felületet biztosít. Így az esetleges problémák, megoldása, és lényegesen könnyeb.

Új hozzászólás Aktív témák