Új hozzászólás Aktív témák

  • tothbe

    addikt

    válasz kis.zsolt #10273 üzenetére

    Akkor tegyük ezt tisztába, hogy valóban ne sértsünk meg senkit, de ne is oktassunk ki senkit és főleg, hogy ne legyenek oldalak, ahová állni kell, mert nincsenek is.
    Egyrészt én sosem oktattam ki senkit, max te olvastad így a kérdést, amit szándékosan kérdésként tettem oda és nem volt benne sem a saját véleményem, sem pedig a kérdezőre vonatkozó iránymutatás.
    Másrészt pedig pont azért nem írtam véleményként (és főleg nem kioktatásként), mert én sem értek egyet vele. Több hasznos pontot látok benne, mint te, legalábbis az általad leírtak alapján, de ettől még nem tetszik úgy, ahogy van.
    Harmadrészt pedig azt hiszem tovább is olvashattál volna az első mondattól, mert utána már az eredeti kérdéshez kapcsolódott a válasz többi része. Ehhez pedig oda is írtam, hogy ez nem válasz.
    A jogi oldal azonban tényleg fontos lehet, hiszen a te eseteddel ellentétben, pont az elavult jogszabály miatt nem is egy esetről tudok amelyben az alperes ügyvédje kihasználva a törvény adta személyiségi jogait a vádlottnak, sikerült a felvételt nem bizonyító erejűnek minősítteteni a bíróságon és ezzel végül felmentést elérnie. Hiába látszott bármi is a felvételen, mivel azt jogtalanul készítették, nem lehetett felhasználni. (csak zárójelben, pl. élet elleni bűncselekmény esetén ezen felvételek is felhasználhatóak, ami jogilag igen furcsa, hiszen ha el sem készülhettek, akkor mégis hogyan? De ez egy nagyon bonyolult történet)
    Ettől én nem állítom, hogy ez a rendszer jó, csak azt, hogy így mondja a törvény. amúgy szerintem a másik végletet sem szeretnénk, amikor bárki bármit, bárhol felvehet és megtarthatja, megoszthatja bárhol. ebből nagyon kínos és embereket meggyalázó felvételek keringenének a neten. a személyiségi jogok miatt ez a verzió biztosan nem is lesz soha, de ettől még a szabályozáson lehetne tényleg változtatni, sokkal valósághoz szabottabb lehetőségekkel. De mivel egyikünk sem része a törvényalkotásnak, így max. jót beszélgethetünk itt erről, de megváltoztatni úgysem tudjuk itt. :R

    [ Szerkesztve ]

    By(e) Tothbe

Új hozzászólás Aktív témák