Új hozzászólás Aktív témák

  • yolan

    őstag

    válasz Piloss #10706 üzenetére

    hát windoze alól egyszerűen gyorsabb, és nekem eddig nem volt emiatt gondom
    ha tegyük fel 200-as fsb-ről indulsz, és 300-ig bírja a procid amire utólag kitesztelted, akkor még 10 mhz-s lépésekben is 10szer kéne bioszban állítgatni, majd boot, rendszerstart, stb. így meg ha mondjuk 5mhz-ként állítgatod, és 5-10 percet teszteled, valszeg gyorsabb (lustább), ha hibát talál valszeg nem fagy ki, kicsit visszaveszed az fsb-t és huzamosabb teszt.
    Túl magas órajel nem lesz, csak túl magas feszen, viszont túl magast feszt adhatsz neki, akkor valszeg be sem kapcsol, vagy újraindulgatni fog, vagy a bios-t visszállítja, de nem alapfeszen akarsz tesztelni? A lap valszeg bírni fogja plusz fesz nélkül a legmagasabb fsb-t is, de hát ugyan ilyen módszerrel azt is kitudod tesztelni, fsb-ben mi a vége, csak akkor adj a procinak plusz feszt és vedd le a szorzót a legkisebbre, hogy tényleg csak a lapod legyen a szűk keresztmettszet, de szerintem előbb lesz a procid fsb wall-os mint a lapod.
    A ram visszaosztás, ami nem is visszaosztás, hát nézzünk egy 400-as fsb-t, ekkor 2-es szorzóval 800-on fognak menni a ramjaid, 450-es fsb-nél 2-es szorzóval, ami 1:1-es fsb:ram arányt ad, már 900mhz-n fognak menni. ha nézzük ismét a 400-as fsb-t, egy 2.6-os szorzóval 1040-en fognak menni. Tehát valszeg most is felvan szorozva, és nem 1:1-ben mennek a ramjaid. Szerintem ha egy 333-as vagy 400-as fsb-t kitudsz nyomni a lap-proci kombóból, akkor 2-es szorzóval, 1:1-ben 800-on cl4-4-4-12-őn hajtsd a ramjaid.

    “A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles

Új hozzászólás Aktív témák