Új hozzászólás Aktív témák

  • dchard

    veterán

    válasz brumi1024 #2344 üzenetére

    A wdr4300-ról is kaptam iw list-tet amiben látszik, hogy mindkettőn 27dBm a maximum. Azt sem hittem el, ezért kérdezem :)

    A wdr4300-nál az LNA max 22dBm-et tud hardverből, azt nem tudom hogy maga a chipset mennyivel tolja meg az erősítő bemenetét.

    wd3600-nál éppen lehet más LNA rajta és tudhat többet, ráadásul Alex magyarázata a linken azt sugallja, hogy a limitáció pusztán szoftveres, pedig simán lehet, hogy mindkét típuson olyan LNA van, hogy nem jön ki belőle több 20-22dBm-nél.

    Ezért kérdeztem, hogy valaki megmérte-e. Jó lenne, ha valaki akinek tényleg rendesen fel van hekkelve a két típus közül bármelyik (tehát nem a szoftver korlátozza a tx powert), az egy klienssel megmérné. A 20 meg a 27dBm között elég jól mérhető akár telefonnal akár klienssel a vételi szint változása, openwrt/Vargalex-ben meg számszerűsödik is az adat :)

    MOD: amúgy a 4300-nál megnéztem az LNA-t, és az antenna előtti feszültségszintet használja szabályozásra, és 22dBm-nél vág, de ebben az antenna nyeresége nincs benne. Persze egy ellenállás beiktatásával át lehet verni, hogy jobban eleressze, de ez már hw mod.

    Dchard

    [ Szerkesztve ]

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák