Új hozzászólás Aktív témák

• jpisti

senior tag

válasz B_Jani #991 üzenetére

Én két módszert tudok neked ecsetelni. Az egyik a gyári firmware-rel, a másik a Gargoyle firmware-rel. (én ez utóbbit javaslom...)
    A gyárihoz: Először is pontosan be kell azonosítani a routert, hogy milyen verziójú. V1 vagy V2.
    Azután meg kell nézni a kompatibilitási listát: ebben ugyan az általad említett ML-2160 nincs benne, de szerintem azzal nem lesz gond.
    Azután le kell tölteni a TP-Link oldaláról a megfelelő segédprogramot.
    Ezt telepíteni kell a számítógépekre és el kell indítani. Onnan már elég egyszerű a dolog (a hálózati nyomtatás beállítása előtt telepíteni kell a nyomtatót mint helyi nyomtatót, mert azt fogja asszociálni a segédprogram) pár kattintás és megy is. Arról kell meggyőződni, hogy a segédprogram a rendszerrel együtt induljon.

Gargoyle: ez sokkal egyszerűbb! csak bele kell dugni a nyomtatót és a router adminisztrációs felületén meg kell nézni, hogy felismerte-e, azután csak a Windows vezérlőpultjában csatolni kell a hálózati nyomtatót a "nyomtató hozzáadása" varázslóval. Itt "A számítógéphez csatlakoztatott helyi nyomtató"-t kell választani, de a "Plug and Play" lehetőséget ne válaszd!
    Azután az új port létrehozását válaszd! a Port típusának a "Standard TCP/IP Port"-ot kell választani. Azután meg kell adni a nyomtató IP címét (alapértelmezetten: 192.168.1.1) onnan már minden megy magától, még a protokolt kell majd megadni ami HP JetDirect.

A vok és a vagyok között pontosan egy "agy" a különbség!

Új hozzászólás Aktív témák