Új hozzászólás Aktív témák

  • z123456789

    addikt

    Csekkoltam ma egy kocsit.
    Vagy nagyon jól adta el magát a tag, vagy elsőre belebotlottam egy korrekt eladóba. :U
    Használt kereskedés, az autók javarészt egy zárt szalonban, gyönyörűen kimaxolva, tényleg mint egy úja autó szalon, csak ezek használtak.
    Elmondása szerint szinte csak szervízkönyves, első tulajos, 150e km-ig hajtott kocsikat hoz be.
    Mutatta a szervízkönyvet, azt mondta, akár ha tudok németül, felhívhatom a kereskedést, és ha bediktálom az alvázszámot, akkor annyit elárulnak hogy szervízelték-e a kocsit ott? Mást nem fognak elárulni, de ennyit megmondanak. Ezt onnan tudja, hogy már más vevő tesztelte így a kocsiját.
    Körbe néztem a kocsit, illesztések rendben, néhol karcok a fényezésen, de mondja, nem fényezteti újra az elemeket, mert akkor bemérik itt neki, aztán jön az okoskodás, hogy törve volt. Kérdem, hogy szervízbe el vitethetem-e átvizsgálni? Azt mondja persze, de akár hátra is gurulhatunk, és nyomhatunk egy fékpad, rázópad tesztet, meg alámehetek az aknában. Éltem a lehetőséggel. A gép megfelelőt mutatott mindenre. Alámásztam, mondta hogy pár helyen, ahol úgy gondolták gond lehet a rozsdával, lefújták ezzel a rücsi? :F nevű anyaggal, mutatta is hogy hol. Pár helyen valóban látszott a frissen kent anyag. Egy valami volt számomra kicsit túl rozsdás, de szerelőm azt mondta (telefonos beszélgetésünk során) hogy az normális, azt kikezdi a rozsda mindegyik autónál. A képen jelölt rész, nem tudom mi a neve?
    Külsőre még az volt fura, hogy az első lámpákba nem láttam semmi feliratot. Ez normális?
    2005-ös kocsi, ~150e km-t futott Avensis.
    Nagyon tetszett a kocsi, rettenetesen. Mondhatni belezúgtam, pedig nem vagyok kombi párti. Érdemes lejátszani azt a szervízes átvizsgálást, és lekéretni a Toyota rendszerből az adatokat? Ja igen még annyi, hogy az autó saját tulajdonuk, nem más nevén van, meg próbarendszámmal, és hasonlók.

Új hozzászólás Aktív témák